Futbolo stebuklai Rusijos areštinėse: į laisvę išėjęs A. Navalnas atskleidė, kas vyksta

Pasaulio futbolo čempionato išvakarėse iš areštinės buvo paleistas Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus  Navalnas. Savo paskyroje socialiniame tinkle jis pasidalijo pastabomis, kaip laikinojo sulaikymo vieta pasiruošė pasaulio futbolo čempionatui.

 A.Navalnas buvo paleistas iš areštinės ir papasakojo įdomių dalykų.<br> Lrytas.lt montažas
 A.Navalnas buvo paleistas iš areštinės ir papasakojo įdomių dalykų.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2018, 7:20 PM, atnaujinta Jun 20, 2018, 3:19 AM

„Sveiki. Aš vėl su jumis po 30 parų komandiruotės. Nepaprastai džiaugiuosi būdamas laisvėje. Nesigirsiu, kiek knygų perskaičiau, – daug. Geriau papasakosiu, kaip parengė areštinę pasaulio futbolo čempionatui. Tai baisiai įdomu.

Matyt, valdžia neatmeta galimybės, kad teks areštuoti už siautėjimus girtus anglų sirgalius ir nenori apsikiaulinti (išvertus pažodžiui – kristi veidu į purvą. – Red.)

Visose kamerose suskubo daryti euroremontą. Grotas nudažė. Vietoje skylės grindyse  (atleiskite už tokias detales) pastatė unitazus.

Pasivaikščiojimo kieme pastatė vartus ir išdalijo tikrus futbolo kamuolius.

Maitinti pradėjo geriau negu restorane. Net padavėjas yra  – milicijos mokyklos kursantas vaikšto ir dalija meniu. Panašiai kaip lėktuve galima rinktis vieną iš dviejų variantų. Štai kaip atrodė vakarykščiai pietūs, specialiai užsirašiau:

Užkandis: bulvių salotos arba pyragėlis su kopūstais.

Sriuba: charčio arba barščiai su bandele.

Pagrindinis patiekalas: plovas arba šašlykas. Beje, galima rinktis kiaulienos šašlyką, bet tiems, kurie valgo košerinį arba halal (musulmonų leistina mityba. – Red.) maistą, yra variantas iš avienos.  

Desertas: tiramisas (!) arba pyragaitis su vyšnia.

Gėrimas: vanduo, spanguolių morsas arba nealkoholinis alus. Importinis!

Kadangi areštinės darbuotojai angliškai nemoka, pririnko studenčių iš Moriso Torezo užsienio kalbų instituto. Jos vaikšto vilkėdamos specialią uniformą, policininkų ir stiuardesių aprangos hibridą. Kol užsieniečių nėra, studentėms nuobodu, jos garsiai skundžiasi ir reikalauja masinių areštų, kad  galėtų užmegzti pažinčių.

Ir jau visiškai neįtikėtina. Kamerose įrengė didžiulius skystųjų kristalų ekranus, kad areštantai galėtų žiūrėti čempionato rungtynes.

Kiekvienam išeinančiajam duoda dovaną: įstatymų knygelę ir domino (arba nardus) su čempionato simbolika. Aš išsirinkau nardus.

Užbėgdamas už akių jūsų komentarams „noriu į areštinę”, noriu pabrėžti, kad vietų skaičius ribotas, ir jei planuojate pažeisti viešąją tvarką, skubėkite. Po pasaulio čempionato auksinė karieta virs moliūgu”,  – rašė A.Navalnas.

Pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje prasidėjo birželio 14-ąją ir vyksta jau beveik savaitę. Futbolo sirgalių dar laukia daugybė kovų, nes šventė Rusijoje baigsis liepos 15-ąją. Čempionate rungtyniauja 32 komandos.

P.s. Šis tekstas skirtas žmonėms, turintiems humoro jausmą ir gebantiems įvertinti autoriaus kūrybiškumą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.