Argentiniečiai pliekia širdis sudaužiusius futbolininkus: „Tai ne rinktinė, o kančia“

Vieną ryškiausių pasaulio futbolo žvaigždžių Lionelį Messi turinčios Argentinos rinktinės prastas žaidimas pasaulio čempionate „baltų-žydrų“ sirgaliams yra tragedija. Tačiau tai, kad komanda Rusijos stadionuose žaidžia be aistros, yra daugiau nei tragedija. 

 Argentina žeria kritikos bangas itin prastai atrodančiai futbolo rinktinei.<br> Lrytas.lt montažas
 Argentina žeria kritikos bangas itin prastai atrodančiai futbolo rinktinei.<br> Lrytas.lt montažas
 L.Messi niekaip nerado savojo žaidimo.<br> AP nuotr.
 L.Messi niekaip nerado savojo žaidimo.<br> AP nuotr.
 Argentinos spauda rinktinei buvo negailestinga.
 Argentinos spauda rinktinei buvo negailestinga.
 Argentinos spauda rinktinei buvo negailestinga.
 Argentinos spauda rinktinei buvo negailestinga.
 Argentinos spauda rinktinei buvo negailestinga.
 Argentinos spauda rinktinei buvo negailestinga.
 Argentinos spauda rinktinei buvo negailestinga.
 Argentinos spauda rinktinei buvo negailestinga.
 Argentinos spauda rinktinei buvo negailestinga.
 Argentinos spauda rinktinei buvo negailestinga.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jun 22, 2018, 10:26 AM

Tą po ketvirtadienį patirto triuškinamo pralaimėjimo Kroatijos rinktinei 0:3 rašė kone visa Argentinos žiniasklaida, kurią įsiutino ne vien prastas žaidimas, bet ir futbolininkų abejingumas ir kovingumo stoka. Labiausiai argentiniečius supykdė ir nustebino pasyviai žaidžiantis bei pasislėpti nuo kamuolio bandantis L.Messi. 

Komanda nužudė viltį

„Gėda. Argentina be žaidimo, be dvasios ir ant iškritimo ribos“, - Diego Maradonos, L.Messi ir daugybės kitų futbolo žvaigždžių tėvynėje vyraujančias nuotaikas perteikė Argentinos dienraščio „El Dia“ antraštė.

Žiniasklaida negailestingai pliekė visus: L.Messi, ketvirtadienį didžiausią klaidą padariusį vartininką Wilfredo Caballero, už šoninės linijos bejėgiškai besiblaškantį trenerį Jorge Sampaoli. 

Dienraštis „Uno“ penktadienį pirmajame puslapyje išspausdino didelę J.Sampaoli nuotrauką, šalia kurios buvo parašyta „Pralaimėjimo tėvas“. 

Nors Argentinos rinktinė dar neprarado galimybės patekti į aštuntfinalį, taigi tęsia kovą ir dėl pasaulio čempionės vardo, antraštė dienraščio „Cronica“ viršelyje teigė priešingai: „Jie nužudė viltį“. Šio dienraščio pirmajame puslapyje juodame fone buvo išspausdintos ne futbolininkų, o daugybės nusivylusių sirgalių nuotraukos. 

O žodžiai „Pasaulinis fiasko“ buvo pakartoti daugelio interneto svetainių ir dienraščių antraštėse. 

Tai ne rinktinė, o kančia

Dabar kai kuriems argentiniečiams netgi atrodo, kad prastas žaidimas ir triuškinamas pralaimėjimas Kroatijos rinktinei, yra dėsningas. Viską buvo galima numatyti dar pasirengimo etape, kuriame „balti-žydri“ neatrodė darni komanda. 

„Komanda čempionato vidury stebuklingai nesusikūrė, - rašė vienas didžiausių Argentinos dienraščių „Clarin“. – Staiga sukurti komandą pasaulio čempionato viduryje būtų stebuklas. Vis dėlto rinktinė tikėjosi, jog pavyks susiburti apie L.Messi, kad jo stipri asmenybė ir trenerio ranka padės atsiskleisti kitiems žaidėjams. Tačiau aplinkybės nesusiklostė, o Kroatijos pergalė dabar netgi atrodo visiškai dėsninga. Komanda, kuri nepasirengusi kentėti ir svajoti, negalėjo pasiekti kitokio rezultato negu fiasko pasaulio čempionate.

Nors po jo klaidos įvyko rungtynių lūžis, nukryžiuoti W.Caballero būtų per žiauru ir neteisinga. Kur buvo L.Messi? Kas atsitiko kapitonui? Kodėl jis net nepabandė būti kapitonas po vartininko nelaimės? Ir J.Sampaoli? Kokius sprendimus pateikė treneris? Tai – ne rinktinė. Tai – kančia.

J.Sampaoli buvo visiškai bejėgis. Rinktinė rieda į prarają. Dabar belieka įveikti Nigeriją ir melstis. Galimybė dar yra, bet trūkstant sumanaus vadovavimo ir išblėsus asmenybėms pagauti tą galimybę bus labai sunku“. 

Kadangi Argentinos futbolininkai iškovojo vieną tašką pirmajame ture žaisdami su Islandijos rinktine (tos rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1), galimybės patekti į aštuntfinalį dar neprarado. Tačiau argentiniečiams reikės ne tik antradienį įveikti Nigerijos komandą, bet ir sulaukti palankaus rezultato kitose grupės rungtynėse.

Sužeidė sirgalių širdis

Per ketvirtadienio rungtynes Argentinos rinktinės nuopolis prasidėjo po baisios vartininko W.Caballero klaidos. Žodis „caballero“ išvertus iš ispanų kalbos reiškia „riteris“, tad sporto dienraščio „Ole“ interneto svetainė pasinaudojo šiuo žodžių žaismu ir „karštą“ komentarą iškart po rungtynių su kroatais pavadino „Nevilties riteriai“.

„Argentina subyrėjo po vartininko klaidos“, - buvo pastebėta paantraštėje. 

„Įmanoma žaisti blogiau nei su Islandija. Įmanoma būti visiškai apatiškiems. Įmanoma nenorėti kamuolio. Įmanoma praleisti vieną kvailiausių pasaulio čempionatų įvarčių. Įmanoma sužaisti blogiausias rungtynes istorijoje. Argentina ne tik pralaimėjo Kroatijai ir atsidūrė ant iškritimo ribos. Nevilties riteriai sužeidė širdis daugybei argentiniečių, kurie nukeliavo į kitą pasaulio kraštą tikėdamiesi, kad komanda bent jau kovos“, - rašė „Ole“. 

L.Messi trūksta ugnies

L.Messi jau gerą dešimtmetį yra „baltų-žydrų“ vedlys. Būtent jis atvedė Argentinos rinktinę į šį pasaulio čempionatą – praėjusių metų spalį per paskutines ir lemiamas atrankos turnyro rungtynes L.Messi įmušė visus tris įvarčius į Ekvadoro komandos vartus. 
Tačiau dabar ryškiausia šių dienų Argentinos futbolo žvaigždė veda savo komandą į prarają. „Atvykome į pasaulio čempionatą dėl puikių L.Messi rungtynių su Ekvadoru. Dabar esame pakeliui namo, nes geriausias futbolininkas žaidžia blogai. Labai blogai“, - rašė „Ole“, lyderiui skyręs atsikirą straipsnį, kurį pavadino „L.Messi košmaras“. 

„Kapitonas vėl buvo nematomas, žaidė blogai, atrodė išsikvėpęs ir vis žiūrėjo į žemę, - išblėsusio L.Messi veiksmus aprašė „Ole“. – Su tokiu Leo nėra jokių šansų. Visi iš jo tikisi daug daugiau. Jis ir pats tikisi. Bet kažkas neveikia. Jam trūksta ugnies, kaip ir visai komandai. Seniai buvo aišku, kad rinktinė turės šansų, jei „dešimtasis“ žais gerai. Bet Leo abejas rungtynes žaidė blogai, o komandos draugai jo neišgelbėjo“. 

Galėjo įmušti pirmi

Jei „balti-žydri“ namo iškeliaus jau po rungtynių su Nigerijos futbolininkais, tai nebus amžiaus įvykis – Argentinos rinktinė iš 2002 metų pasaulio čempionato, paskutiniojo prieš L.Messi erą, iškrito jau po grupės varžybų. Užtat 2006 ir 2010 metais L.Messi ir jo komanda pateko į ketvirtfinalį, o 2014 metais žaidė finale. 

Šiuo metu nedidelė viltis dar rusena. Taip pat, kaip viltus ruseno ir ketvirtadienį per rungtynes su Kroatijos rinktine.

„Rungtynės nuo pat pradžių buvo aiškios: kai Kroatija atakavo, Argentina turėjo vargti. Bet kai į priekį eidavo Argentina, Kroatija irgi sutrikdavo, - pastebėjo „Ole“. – Rinktinė netgi galėjo įmušti pirmoji, bet kamuolio judėjimas tarp gynėjų gąsdino. 

L.Messi rodė aktyvumą padėdamas įveikti varžovų spaudimą, bet nerodė noro priimti kamuolį. Jis visas rungtynes buvo abejingas ir jo atsakomybė yra tokia pati, kaip ir neįprastą klaidą padariusio W.Caballero. 

Kroatija, vadovaujama nuostabaus L.Modričiaus, laukė sukandusi dantis ir žinojo, kad anksčiau ar vėliau pasinaudos kuria nors Argentinos klaida. Žinoma, net ir kroatai nesitikėjo, kad dovana bus tokia didelė. L.Rebičius negalėjo įsivaizduoti, kad W.Caballero bandys padaryti tą, ką pabandė. O kai Argentinos komanda buvo perlaužta į dvi dalis, ji subyrėjo visai“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.