V. Ivanauskas apie Argentinos košmarą: „Rinktinei vadovauja ne treneris, o žaidėjai“

Pasaulio futbolo čempionato D grupės rungtynėse Kroatijos rinktinė 3:0 sutriuškino Argentinos futbolininkus. Rinktinės sirgaliai šių metų Argentinos komandą jau spėjo ,,palaidoti”, o vietos dienraščiai penkatdienio rytą mirgėjo kritiškomis antraštėmis.  

 V.Ivanauskas nusivylė Argentinos treneriu.<br> AP nuotr.
 V.Ivanauskas nusivylė Argentinos treneriu.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2018, 3:40 PM, atnaujinta Jul 11, 2018, 3:55 PM

Buvęs Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas ir treneris Valdas Ivanauskas mano, kad argentiniečių silpnoji grandis yra treneris Jorge Sampaoli. 

,,Nenoriu kritikuoti, bet žiūrint į jau sužaistas rungtynes daugelis sprendimų yra labai abejotini. Įspūdis toks, kad ne J.Sampaoli vadovauja rinktinei, o dalis vyresnių ir patyrusių komandos žaidėjų”, – savo nuomone pasidalino V.Ivanauskas. 

– Treneri, kaip vertinate Argentinos-Kroatijos rungtynių baigtį?lrytas.lt paklausė V.Ivanausko.

– Daug kam rungtynių rezultatas buvo staigmena, bet  asmeniškai manęs nenustebino. Žinant šių metų Kroatijos rinktinės pajėgumą, kokiame lygyje jie žaidžia, rezultatas atrodo dėsningas. Galbūt triuškinantis rezultatas kiek nustebino, bet Argentinos rinktinė jau atrankoje atrodė blankiai ir daug nežadėjo, o pirmosios rungtynės su islandais tą patvirtino.

– Ar ši dvikova atskleidė, jog Kroatijos rinktinė yra labai stipri, ar pamatėme argentiniečių tikrąjį veidą?

– Pamatėme Kroatijos rinktinės pajėgumą. Kroatija čempionatui pasiruošusi rimtai, daugeliui žaidėjų tai gali būti paskutinis pasaulio čempionatas, todėl jie nori pakartoti tą rezultatą, kuris buvo pasiektas prieš dvidešimt metų.

– Kuo galima pateisinti blankų Lionelio Messi žaidimą?

– L. Messis yra labai aukšto lygio žaidėjas, tačiau ilgas klubinis sezonas atsispindi jo žaidime Rusijoje. Aišku, jį nuolatos atakuoja ir keli varžovų gynėjai bei taiko spaudimą, o tai apsunkina jo veiksmus aikštelėje. L.Messis visą gyvenimą žaidžia ,,Barcelona” komandoje, kurioje gauna pagalbos ir iš kitų aukščiausio lygio žaidėjų, o Argentinos rinktinėje nematome pagalbos iš kitų komandos draugų. 

Argentiniečiai savo arsenale tikrai turi aukšto lygio žaidėjų, tačiau jų neišnaudoja. Labai keisti ir trenerio sprendimai. Ant suoliuko sėdi keli žaidėjai, kurie tikrai turėtų būti aikštėje. 

– Teigiate, kad Argentinos rinktinės treneris Jorge Sampaoli yra silpniausioji komandos grandis?

–Nenoriu kritikuoti, bet žiūrint į jau sužaistas rungtynes daugelis sprendimų yra labai abejotini. Įspūdis toks, kad ne J.Sampaoli vadovauja rinktinei, o dalis vyresnių ir patyrusių komandos žaidėjų. 

– Kuo stebina Kroatijos rinktinės žaidimas?

– Kroatijos rinktinė demonstruoja vieningą  žaidimą. Ji turi labai stiprius vidurio saugus L.Modričių ir I.Rakitičių, kurie vadovauja žaidimui. Šių metų rinktinė labai subalansuota ir žaidžia koncentruotą žaidimą. Gal labai gražaus futbolo ir nematėme, bet kroatai siekia rezultato ir žaidžia dėl visos šalies. Šių metų Kroatijos rinktinė man primeną geriausių laikų Vokietijos rinktinės žaidimą. 

– Kaip vertinate argentiniečių galimybes patekti į kitą etapą? 

– Daug priklausys nuo šiandienos Islandijos-Nigerijos dvikovos baigties. Jei kažkuri iš šių rinktinių pasieks pergalę, tada paskutinėje dvikovoje Argentina turės žaisti ,,va bank” ir tikėtis palankaus rezultato iš kitos grupės dvikovos. Aš manau, kad šansai migloti, bet vilties dar yra.

– Kokią baigtį prognozuojate šio vakaro Islandijos-Nigerijos komandų rungtynėse?

– Realu, kad bus lygiosios, bet prognozuoju Nigerijos rinktinės pergalę. Manyčiau, kad lemiamos rungtynės šioje grupėje ir bus tarp Nigerijos ir Argentinos rinktinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.