Čempionato atgarsiai spaudoje: skrajojantys belgai ir aštrūs actekai

Belgijos ir Meksikos futbolininkams pasaulio čempionate kol kas viskas einasi kaip per sviestą. Šeštadienį jie iškovojo antrąsias pergales ir prisidėjo prie anksčiau tą padariusių Rusijos, Urugvajaus, Prancūzijos ir Kroatijos rinktinių. Tiesa, nei belgai, nei meksikiečiai dar neužsitikrino kelialapių į atkrintamąsias varžybas, bet Belgija gali oficialiai tapti dar viena aštuntfinalio dalyve po kitų G grupės rungtynių, kurios bus žaidžiamos sekmadienį.

 Belgijos ir Meksikos spauda.<br> lrytas.lt fotomontažas
 Belgijos ir Meksikos spauda.<br> lrytas.lt fotomontažas
 Belgijos ir Meksikos spauda.
 Belgijos ir Meksikos spauda.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 24, 2018, 11:28 AM

Belgija. „Komanda – virš debesų“

„Tunisas nebuvo varžovas skrajojantiems velniams“, – kalbant apie šiaurės kaimynus vartojamą apibūdinimą pasiskolino olandiškai rašantis Belgijos dienraštis „De Morgen“.

Belgijos rinktinę tautiečiai skrajojančia pakrikštijo po įvarčių liūties ir pergalės prieš Tuniso komandą 5:2. Ši pergalė šeštadienį dar neužtikrino „Raudoniesiems velniams“ kelialapio į aštuntfinalį, bet jie tikrai pateks į atkrintamąsias varžybas, jei sekmadienį Panama neįveiks Anglijos.

„Gražiame „Spartak“ stadione belgai pateikė paraišką būsimajai sėkmei. „Raudonieji velniai“, o kartu ir visi belgai dabar gali pamiršti jiems būdingą kuklumą. Jie ne šiaip įveikė tvirtą Tuniso komandą, kuri beveik lygiai kovojo su Anglija, bet ir parodė geriausią šiame pasaulio čempionate matytą futbolą, kurio slėpti toliau buvo nebeįmanoma“, – optimistiškai į ateitį žvelgė „De Morgen“.

„Ši komanda yra ant debesų. Ir netgi virš debesų – kažkur prie atmosferos ribos“, – savo futbolininkus į padangės kėlė dienraštis „Le Soir“, Edeno Hazard‘o žaidimą per dvejas pirmąsias rungtynes pavadinęs stratosferiniu.

„Be streso. Viskas buvo paprasta“, – ramia mačo eiga džiaugėsi „La Derniere Heure“. „Pasaulio pirmenybėse nebūna lengvų rungtynių. Šia kliše naudojasi visi treneriai, kai jų komandos žaidžia su silpnesniais varžovais. Belgija šeštadienį parodė, kad ši taisyklė veikia ne visada, bet to reikia nusipelnyti. Per pirmąsias 15 minučių parodžiusi kvapą gniaužiantį futbolą, Belgija nusipelnė, kad paskui rungtynės jai būtų lengvos“, – rašė „La Derniere Heure“.

„Du įvarčius įmušus princui Romelu Lukaku ir dar du pridėjus imperatoriui E.Hazard‘ui, Belgija sutriuškino nuvylusiai silpną Tunisą, – varžovų bejėgiškumu nusistebėjo „De Standaard“. – Tribūnoje buvęs Karalius Filipas galėjo mėgautis pamatytu vaizdu. Valdovas buvo kaltinamas, kad vykdamas į čempionatą pataikauja Vladimiro Putino režimui, bet šiandien jis turėjo priežastį būti Maskvoje – kurti šventę su „Raudonaisiais velniais“.

„Kokios rungtynės! Fantastiški „Raudonieji velniai“ nugalėjo Tunisą ir beveik užsitikrino vietą aštuntfinalyje, o „Didysis Romas“ kartu su Cristiano Ronaldo pirmauja tarp rezultatyviausių žaidėjų“, – žavėjosi „Gazet van Antwerpen“.

Antverpeno laikraščio išskirtas „Didysis Romas“, Belgijos rinktinės puolėjas Romelu Lukaku, kaip ir portugalų žvaigždė C.Ronaldo, per dvejas rungtynes įmušė keturis įvarčius. O visa Belgijos komanda per dvejas rungtynes pelnė aštuonis įvarčius ir pagal rezultatyvumą dalijasi pirmąją vietą su čempionato šeimininke Rusijos rinktine.

Meksika. „Trispalviai“ žaidė tobulai“

Meksikos rinktinė šeštadienį nugalėjo Korėjos futbolininkus 2:1 ir tapo vienvalde F grupės lydere. Tiesa, meksikiečių padėtis painesnė negu belgų – jei trečiajame ture „Trispalviai“ dviejų įvarčių skirtumu pralaimės švedams, o vokiečiai bet kokiu rezultatu įveiks korėjiečius, į aštuntfinalį pateks Švedijos ir Vokietijos komandos.

Nors Meksikos žiniasklaidoje nuomonė apie rinktinės žaidimą nesutapo, aiškiai vyravo pakili nuotaika.

„Aštri, pasitikinti savimi, viską apskaičiuojanti – Meksikos rinktinė iškovojo antrąją pergalę, beveik užtikrinusią vietą aštuntfinalyje. „Trispalviai“ puikiai jautėsi, puikiai žinojo, ką daryti, todėl užtikrintai nugalėjo varžovus, prieš kuriuos laimėti planavo. Nors Korėja kovėsi ir porą kartų sukėlė rūpesčių vartininkui Guillermo Ochoa, įmušė tik kartą.

Po pirmojo Carloso Velos įvarčio actekai pasijautė tvirčiau. Nuo tos minutės nebuvo abejonių, kad pavyks pasiekti pageidaujamą rezultatą, o po Chicharito (Javiero Hernandezo pravardė) įvarčio viskas tapo dar aiškiau“, – rašė sporto dienraštis „Record“.

Komandos žaidime silpnų vietų nematė ir kitas sporto dienraštis „Esto“: „Visos Meksikos linijos žaidė tobulai ir ir komanda įkėlė pusantros kojos į kitą etapą. Dar nežinia, kas atsitiks paskutiniajame ture, bet viena aišku: „Trispalviai“ galės būti ramūs, jei žais taip pat, kaip iki šiol.

Įvarčius įmušę C.Vela ir J.Hernandezas suteikė pergalei formą, bet šįkart pergalę nulėmė komandinis žaidimas ir visi vienuolika aikštėje buvusių futbolininkų. Meksika jaučiasi lyg sapne ir iš to sapno nebūtina pabusti“.

Tuo tarpu dienraštis „El Universal“ pamatė ne tokį tobulą vaizdą: „Kelialapis kišenėje. Meksika septintą kartą iš eilės žais pasaulio čempionato aštuntfinalyje. Tą gali pakeisti nebent katastrofa.

Tačiau reikia pripažinti, kad rinktinė nežaidė taip gerai, kaip tikėtasi. Pergalė 2:1 prieš silpną Korėją nebuvo įtikinama.

Kodėl Meksika nežaidė taip gerai, kaip su Vokietija? Galbūt dėl per didelio pasitikėjimo savimi, galbūt toks buvo žaidimo planas. Jei varžovai jo neperkando, jis buvo geras. Korėja neturėjo ko prarasti ir buvo pavojinga, bet lyginant sudėtį didelė persvara buvo Juano Carloso Osorio treniruojamų „Trispalvių“ pusėje.

Vis dėlto dabar svarbiausia, kad jie laimėjo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.