Anglija krykštauja – knaisiojasi, kada iki tol rinktinė buvo tokia galinga

Anglijos žiniasklaida sekmadienį vakare turėjo daug neįprasto, bet malonaus darbo. Po pasaulio čempionate pasiektos pergalės 6:1 prieš Panamos komandą reikėjo atkapstyti bent svarbiausius rekordus, kuriuos pasiekė Anglijos rinktinė ir tris įvarčius įmušęs jos kapitonas Harry Kane‘as.

 Anglijos laikraščiai džiūgauja dėl nacionalinės ekipos pasirodymo 
 Anglijos laikraščiai džiūgauja dėl nacionalinės ekipos pasirodymo 
 Anglijos laikraščiai džiūgauja dėl nacionalinės ekipos pasirodymo 
 Anglijos laikraščiai džiūgauja dėl nacionalinės ekipos pasirodymo 
 Anglijos laikraščiai džiūgauja dėl nacionalinės ekipos pasirodymo 
 Anglijos laikraščiai džiūgauja dėl nacionalinės ekipos pasirodymo 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 25, 2018, 11:26 AM

Anglija, sutriuškinusi Panamą 6:1, pirmą kartą istorijoje per pasaulio pirmenybių rungtynes įmušė šešis įvarčius ir surengė žaižaruojantį pasirodymą, kurį aludėse, baruose ir savo namuose stebėjo 25 milijonai visos šalies sirgalių. Šiltą sekmadienio popietę alaus, kepsnių ir ledų prekyba šovė į viršų, o alinės prognozavo, kad bus sumušti sekmadienių pardavimų rekordai“, – paminėdamas jau įregistruotus ar patvirtinimo dar laukiančius rekordus pasakojimą apie rungtynes pradėjo dienraštis „Daily Mail“.

„Kaip parašyta metraščiuose, Anglija nuo 1966 metų per pasaulio pirmenybių rungtynes nė karto neįmušė keturių ar daugiau įvarčių, o H.Kane‘as tapo vos trečiuoju Anglijos futbolininku per turnyrą įmušusiu tris įvarčius (jis prisidėjo prie puikios Geoffo Hursto ir Gary Linekerio kompanijos). Dievas mato, Panama buvo beviltiška, bet kiek kartų rungtynės su panašiais varžovais Anglijai virsdavo slegiančiu karu dėl išgyvenimo“, – keletą kitų statistikos faktų pažėrė „The Daily Telegraph“.

Įvarčių kruša anglų neužliūliavo. Ne vien „The Daily Telegraph“, bet ir kiti leidiniai po kelis sykius pakartojo, kad varžovai buvo labai silpni, todėl pagal šias rungtynes neįmanoma daryti toli siekiančių išvadų.

„Ar Anglija gali nueiti toli? – uždavė klausimą nacionalinio transliuotojo BBC interneto svetainė ir pabandė į jį atsakyti. – Šis klausimas dabar bus užduodamas dažnai, bet į jį bus galima atsakyti tik po rungtynių su daug stipresnėmis komandomis negu Panama.

Kol kas tvirtai galima pasakyti tik tai, kad Anglija pasaulio čempionatą pradėjo įspūdingai ir jaudinančiai. Ir nors rimti reikalai prasidės tik atkrintamosiose varžybose, treneris Garethas Southgate‘as ir jo komanda neturėtų nieko bijoti. Anglijos puolimas varžovams kelia didelę grėsmę, bet prieš stipresnę gynybos grandį jam reikėtų sumanesnės puolančių saugų paramos. O gynyba, kuri kartais atrodė pažeidžiama, dar nebuvo rimtai išbandyta“.

„Galbūt turėtume pradėti įspėjimu, – rašė „The Guardian“. – Varžovai ne visada bus tokie paslaugūs ir niekas, žinoma, negali tikėtis, kad H.Kane‘as visą pasaulio čempionatą muš tiek įvarčių. Galbūt Anglija pasiekė viršūnę per anksti. Ir, be abejo, kitas 24 valandas labiausiai bus pabrėžiama, kad, taip, tai buvo tik Panama. Nusiraminkite, tai buvo tik Panama.

Kita vertus, sunku neatkreipti dėmesio, kad G.Southgate‘o komanda sukelia pojūtį, jog Anglijos rinktinė seniai bežaidė taip laisvai. Ji iškovojo didžiausią pergalę pasaulio pirmenybėse nuo tada, kai 2002 metais įveikė Daniją 3:0, o žmonės per pertrauką pradėjo vartyti istorijos knygas norėdami išsiaiškinti, kiek įvarčių dar reikia įmušti, kad būtų pasiekta didžiausia pergalė pasaulio pirmenybių istorijoje“.

Tačiau sekmadienį rinktinė suteikė anglams progą tiesiog pasidžiaugti ir pasimėgauti futbolu.

„Bent kartą Anglija pasaulio čempionate gali mėgautis savimi, nerūpestingai praleisti, pati pelnyti visą puokštę įvarčių ir kikenti dėl to, kad trečiasis įvartis, po kurio H.Kane‘as tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju, buvo įmuštas po atsitiktinio rikošeto nuo kulno“, – rašė „The Daily Telegraph“ straipsnyje, kurį pavadino „Trys liūtai“ siautėja Rusijoje“.

„Dabar tai – „laimingas futbolas“. G.Southgate‘as pažadėjo nuotaikingesnį žaidimą ir atsikirto kinų žurnalistui, kuris pastebėjo, kad Anglija juokina žmones klaidomis. Sekmadienį klaidų nedariusi rinktinė sutriuškino Panamą, pateko į aštuntfinalį ir dėl mažesnio geltonų kortelių skaičiaus (2:3) G grupės lentelėje aplenkė Belgiją“, – dėstė „The Times“, kurio straipsnis buvo pavadintas „Nuostabi Anglija įmušė šešiskart ir pasiekė rekordinę pergalę“.

BBC interneto svetainė atkreipė dėmesį ir į kai kurias pagerintas žaidimo detales, palyginti su pirmosiomis rungtynėmis: „Pirmoji Anglijos pergalė prieš Tunisą turėjo vieną rimtą ydą, kurią reikėjo ištaisyti – komandai trūko negailestingumo ir žudikės instinkto pabaigiant atakas. Tą padaryti pavyko – Panama buvo sudaužyta ir kelialapis į aštuntfinalį iškovotas žaibišku būdu.

G.Southgate‘o komanda Žemutiniame Naugarde spindėjo: greitis ir judėjimas susipynė su puikių asmeninių veiksmų blyksniais, o Panama buvo priversta klupinėti“.

Po rekordinės pergalės Anglijos žiniasklaidoje labiausiai mirgėjo kapitono H.Kane‘o ir saugo Jesse Lingardo pavardės. Tuo tarpu „Daily Mirror“ labai gyrė ir nematomą komandos didvyrį Jordaną Hendersoną: „Dažnai apkalbamas, dažnai nuvertinamas, bet visada trenerio pasirenkamas. J.Hendersonas galbūt nėra visų numylėtinis, bet jis yra esminė G.Southgate‘o komandos vizijos detalė.

Visada patikimas, visada padedantis komandos draugams, nors kartais jam skiriama per daug užduočių tiek stabdyti varžovų lyderius, tiek atlikti kuriamąjį saugo darbą.

Bet J.Hendersonas savo darbą atlieka itin gerai. Jis nutraukia varžovų atakas ir pakeičia puolimo kryptį, jo perdavimai yra tikslūs, pagal situaciją arba pristabdantys, arba pagreitinantys puolimą. Per pastaruosius metus, vadovaujant Jurgenui Kloppui („Liverpool“ klubo treneriui), J.Hendersonas išties subrendo ir pakeitė poziciją aikštės viduryje iš aštuntosios į šeštąją. Jis atsidūrė veiksmo širdyje ir sustiprino savo vaidmenį bei įtaką

G.Southgate‘as tuo naudojasi, o per dar svarbesbes rungtynes J.Hendersono vaidmuo dar padidės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.