Atvykstančios „Crvena zvezda“ sirgaliai – lietuviams jau prisistačiusi armija

Antrajame UEFA Čempionų lygos etape Marijampolės „Sūduvos“ laukianti Belgrado „Crvena zvezda“ – neeilinius sirgalius turinti komanda. Tuo visai neseniai galėjo įsitikinti Lietuvos krepšinio gerbėjai.

 Belgrado klubo sirgaliai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Belgrado klubo sirgaliai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Belgrado klubo sirgaliai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Belgrado klubo sirgaliai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 18, 2018, 10:00 PM

„Raudonoji armija“ lietuviams savotiškai prisistatė gegužės mėnesį Belgrade vykusio Eurolygos finalo ketverto, kuriame dalyvavo Kauno „Žalgiris“, metu.

Kai „Žalgirio“ gerbėjai Belgrado gatvėse šventė iškovotą bronzą, o „Kombank“ arenoje dar virė šurmulys, šalies čempionų titulą užsitikrinusi „Crvena zvezda“ savo sirgaliams padovanojo nemokamą futbolo šventę.

Jau pačiose rungtynėse, kuriose „Crvena zvezda“ 5:1 įveikė vietos „Voždovac“ ekipą, raudonuosius palaikantys serbai užkūrė tikrą pragarą.

Daug pirotechnikos, garsios skanduotės ir chuliganiškas įvaizdis – jų vizitinė kortelė.

Tai dar geriau atskleidė po rungtynių Belgrado gatvėse vykusi eisena, kurioje keliasdešimt tūkstančių žmonių žygiavo paskendę raudonuose dūmuose, sprogstančių petardų ir pergalės dainų garsuose.

Eisenos priežiūrai miesto policija metė ypač dideles pajėgas. Antiriaušine ekipuote apsiginklavę pareigūnai vijo smalsuolius toliau nuo pagrindinių gatvių ir rekomendavo vengti bet kokių provokacijų.

Net neabejojama, kad bent nedidelė dalis „Crvena zvezda“ sirgalių atvyks ir į Marijampolę.

Primename, jog „Sūduva“ antrąjį Čempionų lygos etapą pasiekė bendru rezultatu 3:2 nugalėjusi Nikosijos APOEL klubą.

Už tai marijampoliečiai susižers mažiausiai milijoną ir 200 tūkstančių eurų. Tai rekordinė suma, kurią Lietuvos klubai per visą istoriją yra uždirbę iš dalyvavimo tarptautiniuose turnyruose.

Įdomu ir tai, kad jei šiuo metu Europos lygos atrankoje dalyvaujantys „Trakai“ įveiktų Pavlodaro „Irtyš“, į Lietuvą greičiausiai atvyktų ir Belgrado „Partizan“ klubas.

„Partizan“ po pirmųjų rungtynių prieš „Rudar“ yra įgiję trijų įvarčių persvarą. „Trakai“ su „Irtyš“ Vilniuje sužaidė 0:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.