Iraniečiai kaip reikiant pasipiktino: teisėjo poelgį Rusijoje įvardijo siaubingu

Irano futbolo teisėjas Alireza Faghani, kuris dirbo pasaulio futbolo čempionate Rusijoje, gimtojoje šalyje sulaukė griežtos kritikos. Tokios kritikos kuri vakarų šalyse sukeltų tik plačią šypseną.

 A.Faghani Irane sulaukė daug kritikos.<br> Lrytas.lt montažas
 A.Faghani Irane sulaukė daug kritikos.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2018, 12:17 PM

Jo tautiečiams pro akis nepraslydo epizodas,kuriame A.Faghani vienoje tribūnų vilkintis kostiumą spaudžia ranką bei apkabina moterį.

Teisėjas, kuris teisėjavo keturiuose mačuose, tarp kurių buvo ir Anglijos bei Belgijos kova dėl trečiosios vietos, Irano futbolo federacijos buvo paprašytas pasiaiškinti. Jo veiksmai buvo įvertinti kaip netinkami, jam buvo pradėta grasinti.

Pagal Irano Islamo įstatymus, vyrui griežtai draudžiama liesti su juo nesusijusią moterį. Tai galima daryti tik labai išimtiniais atvejais. Teisėjo rankos paspaudimas moteriai konservatyvių iraniečių buvo pripažintas siaubingu.

„Ši moteris yra mano kolegė ir taip pat žmona vieno iš mano artimiausių draugų teisėjų. Atsiprašau tų, kurie ieško skandalų tokiose situacijose. Ta absurdiška“, – po šalyje kilusio skandalo teigė A.Faghani.

Tačiau po to, kai kritika tik suaktyvėjo, teisėjo tonas sugriežtėjo. Jis pagrasino netgi palikti šalį, jeigu žmonės nenustos jo smerkti.

„Nesuprantu. Aš tą moterį pažįstu nuo 2013-ųjų ir ji man yra artima. Kai susitikome, ji mane pagyrė už atliktą darbą. Jeigu kažkas nori sukurti problemas dėl to, aš  pasakysiu – palieku. Pasiimsiu šeimą, vaikus ir paliksiu šalį“, – tvirtino teisėjas.

Iranas jau ilgą laiką buvo kritikuotas dėl lygių teisių. Šioje šalyje moterims ilgą laiką buvo draudžiama pasirodyti stadione. Tačiau išimtis buvo padaryta pasaulio čempionato metu, kai Iranas kovėsi su Ispanija. Tuomet moterys galėjo stebėti mačą, kuris buvo transliuojamas dideliame ekrane, viename Teherano stadionų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?