„Premier“ lyga – su trimis naujokais: grįžta puikiai pažįstami klubai

Nauji planai, nauji iššūkiai, naujos ambicijos. Taip naująjį sezoną pasitinka viena populiariausių pasaulyje Anglijos „Premier“ lyga ir jos klubai.

 Anglijos lygoje bus trys naujokai.<br> Lrytas.lt montažas
 Anglijos lygoje bus trys naujokai.<br> Lrytas.lt montažas
 Anglijos lygoje bus trys naujokai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Anglijos lygoje bus trys naujokai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Anglijos lygoje bus trys naujokai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Anglijos lygoje bus trys naujokai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Anglijos lygoje bus trys naujokai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Anglijos lygoje bus trys naujokai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 10, 2018, 4:30 PM

Kiekvieną sezoną čia būna gausybė intriguojančių kovų, staigmenų bei neprognozuojamų mačų dėl titulo.

Naujasis sezonas ne išimtis. Jame vėl bus daug naujovių, kadangi į lyga iš žemesnio diviziono žaisti grįžta net trys žinomi ir ne kartą girdėti klubai – Londono „Fulham“, „Wolverhampton“ bei „Cardiff City“.

Jie sieks, kad sugrįžimas netaptų skauduliu, o skambia žinia. Tačiau ekspertai svarsto – ar tai padaryti pavyks?

Londono „Fulham“

Su savo puikiu stadionu, įsikūrusiu ant Temzės upės kranto, Londono klubas tiesiog negali nebūti tuo, kuris viliotų apsilankyti rungtynėse.

Nuo 2013-ųjų komandos savininkas yra amerikietis Shadidas Khanas, kuris net gi norėjo pirkti „Wembley“ stadioną ir už jį siūlė 840 milijonų JAV dolerių.

Anot „Forbes“, amerikiečio turtas siekia 7,2 milijardo JAV dolerių.

Specialistų manymu, Londono ekipa praėjusį sezoną antrajame pagal pajėgumą Anglijos čempionate žaidė puikų futbolą, nepaisant to, kad liko tik trečia. Tiesa, net ir po to pavyko prasimušti į stipriausią lygą.

„Fulham“ gretose žaidžia vienas talentingiausių šalies žaidėjų – aštuoniolikmetis Ryanas Sessegnonas. Dabar jis galės save išbandyti aukščiausiu lygiu ir įrodyti ko yra vertas. Ypač tiems, kurie tikėjo, kad jis vertas ir pakliūti į Anglijos rinktinę, kuri žaidė pasaulio čempionate Rusijoje.

„Fulham“ pasistiprino iš „Swansea“ komandos atvykusiu Alfie Mawsonu, Dramblio Kaulo Kranto žaidėju Jeanu-Micheliu Seri, kuris atvyko iš Nicos klubo.

Taip pat iš Dortmundo „Borussia“ pasiskolintas buvo Vokietijos saugas Andre Schurrle bei serbas puolėjas Aleksandras Mitrovičius iš „Newscastle United“ komandos. 

„Fulham“ ekipa „Premier“ lygoje žais pirmą kartą nuo 2014-ųjų.

„Wolverhampton“

Komanda iš pramoninio miesto Anglijos centrinėje dalyje, su džiaugsmu sugrįžta į „Premier“ lygą po šešerių metų pertraukos.

2016-aisiais klubas buvo perimtas investutojų iš Kinijos, o šie turi ryšių su tokiais garsiais agentais kaip Jorge Mendesas, kurio klientu yra Cristiano Ronaldo. Kalbama, kad tai gali atnešti nemažos naudos.

„Wolverhampton“ klube auga ir jo narių, kurie yra J.Mendeso klientai skaičius. Tai yra treneris Nuno Espirito Santo, saugas Rubenas Nevesas. Taip pat du svarbūs tarpsezonio laimėjimai – Portugalijos vartininkas Rui Patricio bei jo tautietis Joao Moutinho.

Ši komanda praėjusį sezoną buvo nesulaikoma antrame Anglijos divizione, tačiau „Premier“ lygoje užduotys bus kitokios – svarbiausia išlikti.

„Norime įstatyti save į Anglijos futbolo elitą. Neturėtų būti kažkokių limitų tam įgyvendinti“, – teigė vienas klubo vadybininkų Laurie Darlympre. 

Šios komandos sirgalių tikėjimas dar labiau sustiprina ambicijas. Net praėjusį sezoną stadionas dažnai būdavo užpildytas.

„Cardiff City“

Po ketverių metų pertraukos į „Premier“ lygą grįžta ir šis klubas. O tai daro su  nemažomis ambicijomis.

Charizmatiško trenerio Neilo Warnocko vedama komanda neigė visas išankstines prognozes ir praėjusį sezoną garantavo sau vieną iš dviejų tiesioginių kelialapių į „Premier“ lygą.

N.Warnockas, kuriam gruodį sueis jau septyniasdešimt metų, vadovauja jau penkioliktam klubui savo 38-erių metų karjeroje.

Anksčiau „Premier“ lygoje jis dirbo su tokiais klubais kaip „Sheffield United“, „Queens Park Rangers“ ir „Crystal Palace“. Dabar jam bus ketvirtas kartas.

Jis turėtų pridėti naujų spalvų aukščiausioje Anglijos lygoje, Kaip kad „Cardiff City“ komandos vadovai padarė prieš ketverius metus, kai komandos spalvas iš mėlynos pakeitė į raudoną.

Tuomet komandos savininkas iš Malaizijos Vincentas Tanas darė neapgalvotus sprendimus ir rinkosi neaiškius komandos narius. 

Dabar atėjo metas parodyti, kad iš klaidų pasimokyta, nors „Cardiff City“ komanda ir bus laikoma viena lygos autsaiderių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.