„Sūduvos“ pasaka tęsiasi toliau: išmetė latvius ir laukia dvikovos su „Celtic“

[[ge:lrytas:lrytas:7278063]]

Dvikova tarp „Sūduva“ ir „Spartaks“ klubų.<br>S.Čirbos nuotr.
Dvikova tarp „Sūduva“ ir „Spartaks“ klubų.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2018, 7:39 PM, atnaujinta Aug 17, 2018, 1:21 PM

Lietuvos čempionams pavyko pakartoti galingą praeitų metų žygį Europos lygoje. marijampolės "Sūduva" namuose sužaidė nulinėmis lygiosiomis su „Spartaks“ komanda ir pateko į ketvirtąjį Europos lygos etapą.

Šiame etape "Sūduva" susikaus su Glazgo „Celtic“ komanda iš Škotijos.

Pirmosios komandų rungtynės Jūrmaloje baigėsi minimalia „Sūduvos“ pergalę. Tuomet dvikovoje pasižymėjo komandos legionierius iš Brazilijos Guilherme'as Finkleris.

Nuo pat akistatos pradžios Marijampolėje „Spartaks“ futbolininkai ėmė aktyviai atakuoti Lietuvos čempionų vartus. Pirmoje kėlinio pusėje „Spartaks“ kontroliavo žaidimą, o „Sūduva“ atrodė labai blankiai.

„Sūduva“ apie save priminė 31-ąją minutę, kaip pavojingai iš toli smūgiavo G.Finkleris. Futbolininkas savo laimę iš toli pabandė ir prieš pertrauką, kuomet 43-ąją minutę iš panašios situacijos vėl smūgiavo pavojingai šalia vartų.

Antrajame kėlinyje vaizdas nesikeitė: latviai daugiau kontroliavo kamuolį ir puolė aktyviau, o „Sūduva“ laukė savo progų, tačiau abejoms ekipoms pasižymėti nepavyko.

Rungtynių pabaigoje „Spartaks“ pradėjo rizikuoti, tačiau „Sūduvos“ komanda atsilaikė ir pelnytai pateko į sekantį etapą.

Pirmoji dvikova su Glazgo „Celtic“ komanda vyks po savaitės Marijampolėje, rugpjūčio 23 dieną. Atsakomosios rungtynės bus žaidžaimos rugpjūčio 30 dieną Glazge.

Lietuvos čempionai šį sezoną uždirbs rekordinę Lietuvos klubams premijų sumą – jų biudžetas pasipildys net pusantro milijonų eurų net ir pralaimėjimo Škotijos komandai atveju.

Rezultatas:

„Sūduva“ – „Spartaks“ 0:0

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.