Narkotikų baronu pakrikštytas „Atletico“ treneris: sunkaus charakterio, bet nepakeičiamas

Nors UEFA Supertaurės rungtynėse Taline žaidė būrys žinomų Madrido „Real“ ir „Atletico“ klubų futbolininkų, socialinių tinklų vartotojai rado kitą vakaro žvaižgždę. Tai – „Atletico“ vyriausiojo trenerio asistentas Germanas Burgosas.

 G.Burgosas atkreipė pasaulio dėmesį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Burgosas atkreipė pasaulio dėmesį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Burgosas atkreipė pasaulio dėmesį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Burgosas atkreipė pasaulio dėmesį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Burgosas atkreipė pasaulio dėmesį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Burgosas atkreipė pasaulio dėmesį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 17, 2018, 9:28 PM, atnaujinta Aug 17, 2018, 9:35 PM

Kadangi ekipos pagrindinis treneris Diego Simeone turi diskvalifikaciją ir saviškių pergalę 4:2 stebėjo iš tribūnų, neįprastos išvaizdos G.Burgosas greitai atkreipė į save dėmesį.

49-erių argentinietis „Twitter“ spėjo būti pakrikštytas ir narkotikų baronu, ir roko grupės gitaristu, ir tobulu žmogumi vaidinti „Sostų karuose“.

Tačiau kas iš tiesų šis paslaptingas treneris?

D.Simeone dešinioji ranka futbolo pasaulyje turi aršaus žmogaus reputaciją ir tai primena ne viena situacija.

Pavyzdžiui, 2014 metais vykusiame Madrido derbyje su „Real“ komanda jis taip įniršo dėl neskirto baudinio, kad užsipuolė ketvirtąjį teisėją ir G.Burgosą teko tramdyti net šešiems vyrams.

2012-aisiais G.Burgosas, prisiminęs garsųjį epizodą, kai Jose Mourinho pirštu dūrė Tito Vilanovai į akį, pareiškė kad būtų J.Mourinho „nuskynęs galvą“.

Bet G.Burgoso karštakošiškumas nėra savybė, atsiskleidusi jam tik pradėjus trenerio karjerą. Dar žaisdamas futbolą jis yra prisidirbęs ne vieną kartą.

1999 metais rungtyniaudamas „Mallorca“ komandoje jis yra gavęs vienuolikos rungtynių diskvalifikaciją už tai, kad kumščiu smūgiavo be sąmonės gulėjusiam Barselonos „Espanyol“ žaidėjui Manueliui Serrano.

Kaip vėliau aiškinosi G.Burgosas, jis taip įpyko dėl to, jog buvo išvadintas „Sucada“ (rasistinis ispanų terminas apibūdinti iš Pietų Amerikos kilusiems žmonėms“, – red.)

Visi šie įvykiai sudaro įspūdį, kad G.Burgosas yra tiesiog karinę tvarką ir griežtumą dievinantis generolas, kurio darbas – užvesti žaidėjus.

Nors tai iš dalies tiesa, argentinietis yra kur kas svarbesnė „Atletico“ dalis. D.Simeone itin gerbia savo pagalbininką, o aplinkiniai vertina jo indėlį nukalant pastarųjų sezonų klubo pergales.

G.Burgosas ir D.Simenone į „Atletico“ atvyko 2011-metais, kai komanda kentėjo nuolat būdama „Real“ ir „Barcelona“ klubų šešėlyje.

Nuo to laiko „Atletico“ laimėjo UEFA Europos lygą, Supertaurę, Karaliaus taurę ir tapo Ispanijos lygos čempionais.

„Pasiekti tai, ką pasiekėme mes, yra labai sunku. Mes savo žaidėjams nuolat kartojame, ką jie turi daryti – laimėti kiekvienas penkioliką minučių. Visi einame ta pačia kryptimi ir stengiamės kaip galime“, – sakė G.Burgosas.

Nėra abejonių, kad G.Burgoso ir D.Simeone įskiepytas požiūris „Atletico“ komandoje labai ryškus.

Agresyvumas ir kova yra jų vizitinės kortelės. Kaip kartą pasakė Jurgenas Kloppas, Madrido komanda yra „futbolo sunkusis metalas“.

Žinoma, tai nereiškia, kad „Atletico“ taktiškai nusileidžia kitoms aukščiausio lygio komandomis ar nenaudoja inovacijų.

Pavyzdžiui, 2012 pats G.Burgosas išbandė „Google“ akinius, gyvai rodančius mačo statistiką ir žaidėjų fizinę būklę.

Jis taip pat nuolat mokosi D.Simeone metodų, o abiejų trenerių ryšys apskritai įvardijamas kaip išskirtinis.

„G.Burgosas tobulai papildo D.Simeonę, nors jie abu turi labai stiprius charakterius“, – yra sakęs „Atletico“ kapitonas Gabi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.