Lietuvos A lygoje „Trakai“ įveikė „Atlantą“ Klaipėdoje

Lietuvos futbolo A lygos čempionato 22-ojo turo rungtynėse sekmadienį Klaipėdos „Atlantas“ savo aikštėje priėmė „Trakus“ ir pralaimėjo svečiams rezultatu 0:2 (0:1). Įvarčius pelnė Donatas Kazlauskas 26-ąją ir rusas Vadimas Manzonas 57-ąją minutėmis.

 Klaipėdos „Atlantas“ namuose pralaimėjo „Trakams“.<br> Facebook nuotr.
 Klaipėdos „Atlantas“ namuose pralaimėjo „Trakams“.<br> Facebook nuotr.
 Klaipėdos „Atlantas“ namuose pralaimėjo „Trakams“.<br> Twitter nuotr.
 Klaipėdos „Atlantas“ namuose pralaimėjo „Trakams“.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-08-19 14:55, atnaujinta 2018-08-19 17:12

Saugas D.Kazlauskas sulaukė puikaus Svajūno Čyžo perdavimo ir nukreipė kamuolį į vartus. Tai buvo penktasis šio futbolininko įvartis šį sezoną. Antrajame kėlinyje po pakelto kampinio tiksliai galva smūgiavo „Trakų“ klube debiutavęs puolėjas iš Rusijos V.Manzonas.

Ankstesnes dvejas šio sezono rungtynės (1:0 ir 2:1) taip pat laimėjo „Trakai“, o vieną sykį triumfavo klaipėdiečiai (2:0).

Po suirutės „Atlanto“ stovykloje uostamiesčio ekipos futbolininkų žaidimo kokybė su kiekvienu maču vis gerėja, tačiau to pergalei sekmadienio neužteko. „Atlantui“, kuris patyrė penktąjį pralaimėjimą iš eilės šį kartą nepadėjo diskvalifikuotas Dovydas Norvilas.

„Trakams“, kurie po kovų Europos lygos turnyre į A lygą grįžo dviem pergalėmis, negalėjo padėti Vytautas Lukša. Nugalėtojai surinko 30 taškų ir iki vieno taško sumažino atsilikimą nuo trečiojoje vietoje esančio Kauno „Stumbro“ (31 tšk.).

„Atlantas“ su 21 tašku liko šeštojoje pozicijoje.

Rezultatas:

„Atlantas“ 0 – 2  „Trakai“

26' Donatas Kazlauskas [0 – 1]

57' Vadim Manzon [0 – 2]

Rungtynių eiga

Kaip ir reikėjo tikėtis, svečiai iš Trakų ilgiau kontroliavo kamuolį ir vertė šeimininkus gintis didelėmis pajėgomis.

Tiesa, pirmojo įvarčio teko palaukti ir jis buvo pelnytas 26-ąją minutę. Greito išpuolio metu S.Čyžas perdavė kamuolį link D.Kazlausko, kuris aplenkė varžovą ir tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į savo buvusios komandos vartus.

„Trakų“ naujokas pasižymėjo antrosiose rungtynėse iš eilės ir iš viso šiame sezone yra pelnęs 5 įvarčius.

Netrukus S.Čyžas galėjo padvigubinti rezultatą, tačiau dėkingą progą smūgiui susikūręs futbolininkas į vartus nepataikė. Pažeme spirtas kamuolys skriejo visiškai greta virpsto.

„Atlantas“ taip pat atsakė keliais aštresniais išpuoliais ir kėlinio pabaigoje galėjo išlyginti rezultatą. Baudos aikštelėje nuo varžovo atitrūkęs Klaipėdos klubo lyderis Tadas Labukas mušė galva tiesiai į vartų sargą Tomą Švedkauską.

56-ąją minutę atlantiečių viltys kovoti dėl lygiųjų dar labiau sumenko po antrojo „Trakų“ įvarčio. Modestas Vorobjovas pakėlė į kampinį, o naujajame klube debiutavęs puolėjas V.Manzonas sudėtingu smūgiu galva padvigubino rezultatą.

Šiame susitikime su „Trakų“ marškinėliais A lygoje pirmą kartą pasirodė ne tik V.Manzonas. Visas 90 minučių sužaidė Kevinas Ntika Bomdombe, o Dovydas Virkšas buvo mestas į kovą po keitimo.

Toks akistatos rezultatas tenkino svečius, tad šie pernelyg „Atlanto“ vartų neatakavo, o šeimininkai varžovų aikštės pusėje taip pat nieko pavojingo nesukūrė.

„Atlantas“ pralaimėjo penktąjį kartą iš eilės.

Turnyro lentelė:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?