Skirtingos svorio kategorijos: „Sūduva“ savo uždarbiu nušluostė nosį Kauno „Žalgiriui“

Kauno „Žalgiris“ praėjusiame itin sėkmingame Eurolygos sezone pateko į finalo ketverto etapą ir užėmė 3-ąją vietą. Už tokį pasirodymą Lietuvos krepšinio čempionai susižėrė nemanką sumą – 1 milijoną 176 tūkstančius eurų.

 Futbolo klubai uždirbo nemažus pinigus.<br> E.Žaldario/G.Bitvinsko nuotr.
 Futbolo klubai uždirbo nemažus pinigus.<br> E.Žaldario/G.Bitvinsko nuotr.
Čempionų lygoje Marijampolės komanda eliminavo APOEL ekipą.<br>E.Žaldario nuotr.
Čempionų lygoje Marijampolės komanda eliminavo APOEL ekipą.<br>E.Žaldario nuotr.
Sostinės ekipa pralaimėjo Sevilijos miesto komandai.<br>AP nuotr.
Sostinės ekipa pralaimėjo Sevilijos miesto komandai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 22, 2018, 10:57 PM, atnaujinta Aug 23, 2018, 6:28 AM

Tačiau kauniečius šioje srityje aplenkė Marijampolės „Sūduvos“ futbolo klubas. Šiame sezone Čempionų lygoje debiutavusi Marijampolės komanda pakartojo praeitų metų žygį ir nukeliavo iki Europos lygos ketvirtojo atrankos etapo.

Augant UEFA skiriamoms premijoms Lietuvos futbolo čempionai šiame sezone net ir pralaimėjimo Glazgo „Celtic“ ekipai atveju uždirbs rekordinius pusantro milijono eurų.

 

Marijampolės uždarbis gerokai viršijo komandos biudžetą

„Sūduva“ gavo 280 tūkstančių eurų už pirmąjį Čempionų lygos etapą, kuriame eliminavo Nikosijos APOEL iš Kipro. Patekę į antrąjį etapą marijampoliečiai užsitikrino dar 380 tūkstančių eurų. Iškritę į Europos lygą „Sūduva“ už trečiąjį ir ketvirtąjį atrankos etapus gavo atitinkamai 280 ir 300 tūkst.

Dar 260 tūkstančių eurų atitektų Marijampolės komandai kaip kompensacija, kurią skiria UEFA nacionalinių čempionatų laimėtojams, nepatekusiems į Čempionų ar Europos lygos grupių etapą.

Jei vis dėl to „Sūduva“ įveiks škotų klubo barjerą ir pirmą kartą Lietuvos istorijoje pateks į Europos lygos grupių etapą, tai ekipos biudžetą papildys dar nematyti pinigai – 2 milijonai 920 tūkst. eurų.

Rungtynės su „Celtic“ vyks ketvirtadienį Marijampolėje 20 valandą, o atsakomosios rungtynės po savaitės bus žaidžiamos Škotijoje.

„Sūduvos“ uždarbis atrodo dar įspūdingiau, kuomet yra palyginamas su komandos biudžetu. Dėka 2017 metų sėkmingo žygio Europos lygoje, kai uždirbo kiek daugiau nei 900 tūkst. eurų, Marijampolės komanda 2018 metais planavo turėti 1 milijono eurų biudžetą.

Ankstesniais metais „Sūduvos“ komanda versdavosi su 600-700 tūkst. eurų biudžetu.

Kiti Lietuvos futbolo klubai taip pat uždirbo solidžias sumas

Šiame sezone sėkmingai Europos lygoje pasirodė ir kiti Lietuvos klubai. Vienintelis Kauno „Stumbras“ neįveikė savo varžovų ir krito pirmajame atrankos etape. Toks jų pasirodymas kišenes papildė 240 tūkst.

„Trakai“ savo kovas Europoje pradėjo nuo preliminariojo etapo ir eliminavo Velso „Cefn Druids“ ir Kazachstano Pavlodaro „Irtyš“ komandas. Antrajame etape jie krito prieš Belgrado „Partizan“ klubą.

Už dalyvavimą preliminariame atrankos etape trakiškiai gavo 220 tūskt. premiją, o už pirmąjį ir antrąjį etapus atitinkamai 240 ir 260 tūkst. Viso „Trakai“ šį sezoną sužėrė net 720 tūkstančių eurų. Panašią sumą trakiškiai Europos lygoje buvo uždirbę ir praėjusiais metais.

Jau kelis metus iš eilės „Trakai“ verčiasi A lygoje su 700 000 eurų biudžetu. 

Lietuvos vicečempionai Vilniaus „Žalgirio“ klubas uždirbo kiek didesnę sumą nei „Trakai“.

Sostinės ekipa kovas pradėjo nuo Europos lygos pirmojo etapo, už kurį gavo 240 000 eurų. Eliminavę Farerų salų „Klaksvik“ komandą ir patekę į antrąjį etapą uždirbo dar 260 tūkst. Už kovas su „Sevilla“ trečiajame etape vilniečiai biudžetą papildė dar 280 000 eurų.

780 000 eurų – toks Vilniaus „Žalgirio“ premijų dydis šiame sezone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?