„Stumbras“ įveikė „Atlantą“ ir pakilo į trečiąją vietą A lygoje

Lietuvos futbolo A lygos čempionate šeštadienį buvo žaidžiamos vienintelės 18-ojo turo atidėtos rungtynės. Kauno „Stumbras“ savo aikštėje susitiko su šeštojoje pozicijoje esančiu Klaipėdos „Atlantu“, įveikė varžovus rezultatu 2:1 (1:0) ir vėl pakilo į trečiąją turnyro lentelės vietą.

 Kauno „Stumbras“ įveikė Klaipėdos „Atlantą“.<br> Atlantas.lt nuotr.
 Kauno „Stumbras“ įveikė Klaipėdos „Atlantą“.<br> Atlantas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2018, 2:53 PM, atnaujinta Aug 25, 2018, 7:29 PM

42-ąją min. pirmąjį įvartį aikštės šeimininkams S.Dariaus ir S.Girėno stadione iš arti pelnė Alseny Bahas iš Portugalijos (1:0). Šiame epizode šiurkščiai suklydo svečių gynėjas Martunas Abovianas. A.Bahas įmušė pirmąjį savo įvartį A lygoje.

52-ąją min. „Atlanto“ kapitonas Andrius Bartkus gražiu tolimu smūgiu išlygino skirtumą (1:1).

60-ąją min. „Stumbro“ brazilas Marcosas Junioras realizavo 11 metrų baudinį ir vėl persvėrė santykį (2:1). M.Junioras pats uždirbo baudinį ir pelnė savo aštuntąjį įvartį Lietuvos čempionate.

Mačas taip ir baigėsi 2:1. Kauniečiai po 10-osios sezono pergalės surinko 34 taškus ir aplenkė „Trakus“ vienu tašku. Klaipėdiečiai patyrė 12-ąją nesėkmę ir su 22 taškais liko šešti.

Abi komandos šį sezoną tarpusavyje jau žaidė tris kartus ir pasidalino po pergalę. „Atlantas“ 2:0 laimėjo A lygos dvikovą Kaune, „Stumbras“ pasiekė revanšą Klaipėdoje per Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro aštuntfinalio rungtynes 3:1, o viena šalies pirmenybių dvikova baigėsi lygiosiomis 0:0 uostamiestyje. 

Rezultatas:

Kauno „Stumbras“ 2 – 1 Klaipėdos „Atlantas“

42' Alseny Bah [1 – 0]

52' Andrius Bartkus [1 – 1]

60' Marcos Junior [2 – 1] (iš 11 metrų baudinio)

Rungtynių eiga

Nukraujavę „Stumbras“ sugebėjo mobilizuotis ir po atidėtų Lietuvos futbolo A lygos 18-ojo turo rungtynių sugrįžti į trečią turnyro lentelės vietą. Mariano Barreto treniruojamas klubas namuose 2:1 (1:0) nugalėjo Klaipėdos „Atlantą“.

Pirmasis susitikimo kėlinys buvo gana nykus. Jo metu abiejų komandų futbolininkai atliko daug techninio broko ir pasižymėdavo smūgiais iš toli, kurie vartininkams daug rūpesčių nesukeldavo.

42-ąją min. „Atlanto“ gynėjo M.Aboviano klaida leido kauniečiams išsiveržti į priekį. Legionierius iš Rusijos labai nesėkmingai sustabdė kamuolį, o tuo pasinaudojęs A.Bahas tiksliai smūgiavo iš arti.

Jau netrukus po pertraukos svečiai išlygino rezultatą ir tą padarė labai efektingu būdu. „Atlanto“ kapitonas A.Bartkus galingai smūgiavo vienu lietimu iš 30 metrų ir pasiuntė kamuolį po skersiniu, pelnydamas vieną iš gražiausių šio sezono įvarčių Lietuvos čempionate.

Vis dėlto ilgai Klaipėdos klubas nesidžiaugė. 60-ąją minutę 11 metrų baudinį realizavo M.Junioras, kurį pats ir uždirbo, išprovokuodamas Ruslano Maruškos pražangą baudos aikštelėje.

Netrukus „Stumbras“ galėjo padvigubinti pranašumą, visgi, Lucaso Villelos pavojingas smūgis iš toli buvo šiek tiek netikslus.

Per likusį susitikimo laiką iniciatyva priklausė svečiams, kurie neretai apsilankydavo „Stumbro“ baudos aikštelės prieigose.

Geriausią progą išlyginti rezultatą „Atlantas“ turėjo pirmą pridėto laiko minutę, kai neapdairiai vartus paliko vartininkas Rodrigo Josviaki. Kauniečių laimė, kad puolėjas Jurijus Zacharkivas galva smūgiavo šalia vartų.

Turnyro lentelė:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.