Druskininkuose paaiškės Lietuvos mažojo futbolo čempionai

Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamas Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionatas pasiekė finišo tiesiąją. Jau šį šeštadienį (rugsėjo 22 d.) Druskininkuose bus sužaistas paskutinis (šeštasis) Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas. Būtent tik po jo paaiškės, kas taps naujaisiais Lietuvos čempionais ir koks bus galutinis komandų išsidėstymas turnyrinėje lentelėje.

Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionato paskutinį etapas vyks Druskininkuose, po kurio paaiškės naujieji Lietuvos čempionai.
Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionato paskutinį etapas vyks Druskininkuose, po kurio paaiškės naujieji Lietuvos čempionai.
Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionato paskutinį etapas vyks Druskininkuose, po kurio paaiškės naujieji Lietuvos čempionai.
Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionato paskutinį etapas vyks Druskininkuose, po kurio paaiškės naujieji Lietuvos čempionai.
Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionato paskutinį etapas vyks Druskininkuose, po kurio paaiškės naujieji Lietuvos čempionai.
Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionato paskutinį etapas vyks Druskininkuose, po kurio paaiškės naujieji Lietuvos čempionai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 21, 2018, 1:04 PM

Dėl stipriausios Lietuvos mažojo futbolo komandos vardo viso sezono metu varžėsi 14 klubų, tačiau kovą užbaigs tik 13 ekipų. Dėl dviejų praleistų etapų Joniškio SC SANED buvo pašalinta iš pirmenybių, todėl paskutiniame etape kai kurioms komandos teks žaisti ne dvi, o tik vienas rungtynes. Tačiau visų lyderių laukia būtent po du mačus ir kai kurie iš jų bus aukso vertės.

Dėl titulo kovoja keturios komandos

Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiais metais čempionų vardą sužinosime tik paskutinio etapo metu. Intriga išliko iki pat sezono pabaigos tik jau dabar tapo aišku, kad turėsime naują čempioną, kadangi titulą gynęs Kauno FK „Arsenalas“ (17 tšk.) jau neturi net teorinių šansų pakovoti dėl pirmosios vietos.

Tačiau dėl titulo vis dar kovoja keturios ekipos – FK „Šilalė -Prolain“ (30 tšk.), FK „Eagle Team – Žibintas“ (27 tšk.), FK RESE (27 tšk.) ir FK „El Dorado“ (26 tšk.). Žinoma, realiausius šansus tapti čempionais turi Šilalės miesto ekipa, kuriai per dvejus mačus užtektų iškovoti keturis taškus. Visgi juos pasiekti FK „Šilalės“ ekipai lengva nebus, nes jų lauks kitų Vilniaus ekipų palaikomas FK „Rytas“ ir taip pat dėl titulo kovojanti FK RESE komanda. Būtent akistata su Alytaus RESE ekipa gali būti lemiama Šilalės miesto klubui.

FK RESE komandai prieš mačą su FK „Šilale“ dar teks sužaisti su kitais lyderiais – FK „El Dorado“. Ši akistata taip pat bus verta išskirtinio dėmesio, nes turės tiesioginės įtakos galutiniam išsidėstymui.

Ne ką mažiau susidomėjimo sulauks ir Vilniaus komandų derbis – FK „Eagle Team – Žibintas“ ir FK „El Dorado“. Jei FK „Šilalė“ nelaimėtų savų rungtynių, būtent šis sostinės derbis tikriausiai ir lems, kas taps čempionais.

Aiškiai matome, kad Druskininkuose lauks net trys pirmojo ketverto tarpusavio dvikovos, kurios lyg lakmuso popierėlis parodys, kas šiais metais verčiausi vadintis stipriausia Lietuvos mažojo futbolo komanda.

Dėl penktos vietos kovoja net 6 komandos

Įnirtinga kova vyks ne tik dėl pirmų keturių vietų, bet ir dėl penktosios pozicijos. Dėl jos vis dar kovoja net šešios komandos – FK „Arsenalas“ (17 tšk.), FK „Rytas“ (17 tšk.), FK „Imsrė“ (16 tšk.), FK „Orfa“ (16 tšk.), FC „Suoliukas“ (14 tšk.) ir FK „Telšiai“ (10 tšk.).

Telšių miesto ekipa šansų iškovoti tokią aukštą vietą turi mažiausiai, nes jiems reikės itin palankių kitų rungtynių baigčių, tačiau nei jie, nei bet kuri kita išvardinta ekipa nepraranda vilties ir prieš šį etapą pažadėjo, kad kovos būtent dėl penktosios vietos.

Kai kurioms iš šių komandų motyvacijos žaisti suteiks ne tik potenciali penkta vieta, bet ir galimybė sujaukti išsidėstymą turnyrinės lentelės viršuje. Pavyzdžiui Panevėžio FK „Orfa“ žais su „Eagle Team“, o FK „Rytas“ kovos su FK „Šilalė“. Abi šios komandos teigė, kad įnešti papildomos intrigos kovoje dėl titulo būtų labai malonu.

Apdovanojimai ir geriausiųjų rinkimai

Kad ir kaip pasibaigs paskutinis Druskininkų etapas, trys pirmos vietos gali būti garantuotos, kad sulauks rėmėjų prizų bei taurių ir medalių. Atminimo dovana bus įteikta ir ketvirtoje vietoje likusiai ekipai.

Be prizininkų Lietuvos mažojo futbolo asociacija įsteigė ir dar kelis apdovanojimus. Pasibaigus čempionatui bus išrinktas šių metų čempionato geriausias vartininkas, bus apdovanotas rezultatyviausias žaidėjas, bus išrinktas naudingiausias žaidėjas. Taip pat bus paskaičiuota, kuri komanda demonstravo geriausią gynybą ir praleido mažiausiai įvarčių, ir kuri ekipa žaidė rezultatyviausiai. Apdovanojimo sulauks ir mažiausiai kortelių surinkusi ekipa, gausianti garbingo žaidimo nominaciją.

Reikia paminėti, kad itin įdomi kova vyksta dėl rezultatyviausio žaidėjo titulo. Šiuo metu su 26 įvarčiais pirmauja FK RESE lyderis Virgijinus Miknevičius, bet vos vienu įvarčiu mažiau turi FK „Šilalė – Prolain“ puolėjas Vytas Kurmis. Įdomiausia tai, kad šios dvi komandos Druskininkuose žais tarpusavyje ir tose rungtynėse gali paaiškėti ne tik Lietuvos čempionas, bet ir rezultatyviausias čempionato žaidėjas!

Paskutinis Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionato etapas, kuris šeštadienį (rugsėjo 22 d.) vyks Druskininkuose, prasidės 12 valandą dienos ir pasibaigs 18 valandą. Rungtynės bus žaidžiamos Druskininkų dirbtinės dangos miesto stadione (Ateities g. 13).

Kviečiame visus mažojo futbolo aistruolius apsilankyti finaliniame Lietuvos mažojo futbolo čempionato etape ir rungtynes stebėti gyvai, kadangi tiesioginių transliacijų internete nebus!

Druskininkų etapo tvarkaraštis:

12:00 val. FK Imsrė (Jurbarkas) vs. FK Merkys (Varėna)

12:00 val. FK Arsenalas (Kaunas) vs. FC Suoliukas (Klaipėda)

13:00 val. FK Telšiai (Telšiai) vs. FC OSS (Plungė)

13:00 val. FK Eagle Team – Žibintas (Vilnius) vs. FK Orfa (Panevėžys)

14:00 val. FK El Dorado (Vilnius) vs. FK RESE (Alytus)

14:00 val. FK Rytas (Vilnius) vs. FK Šilalė – Prolain (Šilalė)

15:00 val. FK Imsrė (Jurbarkas) vs. FK Arsenalas (Kaunas)

15:00 val. FK Telšiai (Telšiai) vs. FC Suoliukas (Klaipėda)

16:00 val. FC OSS (Plungė) vs. FK Rytas (Vilnius)

17:00 val. FK Eagle Team – Žibintas (Vilnius) vs. FK El Dorado (Vilnius)

17:00 val. FK RESE (Alytus) vs. FK Šilalė – Prolain (Šilalė)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas