Pasaulio čempionate spindėjęs Luka Modričius nuteistas dėl nesumokėtų mokesčių

Kroatijos futbolo rinktinės kapitonas ir Madrido „Real“ saugas Luka Modričius dėl nesumokėtų mokesčių Ispanijoje nuteistas 8 mėnesiams laisvės atėmimo lygtinai. 33-ejų kroatas už grotų nesės, tačiau turės patuštinti kišenę.

L.Modričius turi nemalonumų dėl mokesčių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
L.Modričius turi nemalonumų dėl mokesčių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2018, 1:58 PM, atnaujinta Sep 23, 2018, 2:00 PM

Barselonoje leidžiamas sporto laikraštis „Mundo Deportivo“ praneša, kad geriausias šių metų pasaulio futbolo čempionato žaidėjas pripažino savo kaltę dėl mokesčių vengimo Ispanijoje.

Byla jam buvo iškelta dar 2017 metų lapkričio mėnesį. Tada kovos su ekonominiais nusikaltimais skyrius kaltino futbolininką dviem mokesčių įstatymo pažeidimais. Nustatyta, kad 2013 metais kroatas nuslėpė 290 tūkst. eurų, o 2014 metais – 580 tūkst eurų. apmokestinamų pajamų.

Pagal Ispanijos teisę laisvės atėmimo bausmė už tokio pobūdžio nusikaltimą gali būti pakeista bauda. Futbolininkas jau anksčiau sumokėjo didžiąją baudos dalį iš paskirtos 1,2 mln. eurų baudos, bet jam dar teks patuštinti kišenę 350 tūkst. eurų.

Dėl pajamų slėpimo anksčiau įkliuvo ir kitos Ispanijos čempionato garsenybės – buvęs „Real“ žaidėjas portugalas Cristiano Ronaldo, jo tautietis, karališkojo klubo treneris Jose Mourinho, „Barcelona“ superžvaigždė argentinietis Lionelis Messi.

L.Modričius žaidžia Madrido „Real“ nuo 2012 metų. Atstovaudamas Madrido klubui jis keturis kartus laimėjo Čempionų lygą.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.