A lygos planuose – komandų skaičiaus didinimas

Praėjusį ketvirtadienį Kaune vykusiame Lietuvos futbolo A lygos Valdybos posėdyje buvo diskutuojama dėl kitų metų čempionato formato.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2018, 8:01 PM

Susirinkimo metu taip pat buvo kalbama apie galimą klubų skaičiaus padidinimą. Šiuo metu A lygoje rungtyniauja 8 ekipos, tačiau neatmetama, jog kitais metais jų gali būti 10.

„Klubai pasisakė už tvarų, skaidrų ir kokybišką čempionatą. Visi prisimename kelerių metų senumo istorijas apie sutartas rungtynes, komandų nemokumą bei neretai ir nesvarbias rungtynes, kurios pasibaigdavo dideliais skirtumais. Tad į praeitį nenorime grįžti. Visi sutarėme, kad tai, kas pasiekta pastaraisiais metais, turi išlikti ir dar labiau stiprinama.

A lygai reikalinga dalyvaujančių klubų kokybė tiek aikštėje, tiek ir pačių klubų vadybos srityje. Jeigu pajėgiausi Pirmos lygos klubai pasižymės tokiomis savybėmis, tuomet bus galima kalbėti apie klubų skaičiaus didinimą nuo dabar esančių aštuonių iki dešimties. Mes norime plėstis, bet tik viską labai gerai pasvėrę ir įvertinę“, – teigė posėdžiui vadovavęs Rytis Davidovičius.

Paskutinį kartą 10 klubų Lietuvos čempionate žaidė 2015 metų sezone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.