LFF taurės finalo dvikovos Alytuje pasižymi atkaklumu ir rezultatyvumu 

Alytaus miestas ruošiasi sekmadienį priimti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finalo rungtynes. Senas tradicijas puoselėjančio turnyro kulminacija po nepriklausomybės atgavimo čia vyks jau ketvirtą kartą.

 2011 metais Alytuje triumfavo Panevėžio miesto komanda.<br> LFF nuotr.
 2011 metais Alytuje triumfavo Panevėžio miesto komanda.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-25 15:54

Sekmadienio akistatoje ginklus surems čempiono titulą ginantis Kauno „Stumbras“ ir trofėjų po dvejų metų pertraukos susigrąžinti siekiantis Vilniaus „Žalgirio“ klubas. Rungtynių pradžia 13 val.

Pirmasis taurės finalas Alytuje vyko 1997 metų gegužę. Tuomet Vilniaus „Žalgiris“ 1:0 įveikė Kauno „Inkarą“, o vienintelį rungtynių įvartį, joms einant į pabaigą, įmušė alytiškis, dabartinis Alytaus „Dainavos“ treneris Donatas Vencevičius. Jis sėkmingai realizavo 11 m baudinį.

Antrasis finalas 2002 metais suvedė to meto Lietuvos futbolo milžiną FBK „Kauną“ ir neseniai į aukščiausią divizioną iškopusią Marijampolės „Sūduvą“. Visi keturi rungtynių įvarčiai krito antrajame kėlinyje, o pergalę 3:1, po Remigijaus Pociaus įmušto hetriko iškovojo kauniečiai. Įdomu tai, kad visus įvarčius puolėjas pelnė galva.

2011 metais Alytuje vykęs finalas vainikavo įspūdingą turnyro sezoną, kai LFF taurės sezone varžėsi rekordinis komandų skaičius. Iš viso varžybose dalyvavo 71 ekipa.

Finalo dvikova tarp Panevėžio „Ekrano“ ir Gargždų „Bangos“ vyko atnaujintame Alytaus sporto ir rekreacijos centro stadione ir tribūnose buvo suskaičiuota 1500 žiūrovų, tarp kurių aistringai savo komandą palaikė vienos geriausių fanų grupuočių Lietuvoje – „Tigrai“ ir „Pirmoji Armada“.

Armino Narbekovo treniruojama „Banga“ finale pirmavo po ankstyvų Irmanto Zelmiko ir Karolio Urbaičio įvarčių. Vis dėlto panevėžiečiai sugebėjo atsitiesti – Ramūno Radavičiaus ir Egidijaus Varno įvarčiai leido jiems išplėšti pratęsimą, o jo metu žemaičius į nokdauną pasiuntė Dušano Matovičiaus ir Andriaus Veličkos tikslūs šūviai.

Tuo metu Lietuvos futbolo flagmanu buvusį „Ekraną“ treniravo Valdas Urbonas, kuris sekmadienio dvikovoje su „Stumbru“ sieks pakartoti šį pasiekimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.