Lietuvos jaunių merginų rinktinė pasiruošusi kovoti dėl patekimo į Europos čempionatą

Lietuvos jaunių merginų rinktinė pradėjo pasirengimą kitą savaitę vyksiančioms 2019 m. Europos čempionato atrankos varžyboms Lietuvoje. Savo atrankos grupėje lietuvės žais su Airija (spalio 2 d., 18 val.), Ukraina (spalio 5 d., 18 val.) ir Farerų Salų (spalio 8 d., 16 val.) rinktinėmis. Visas rungtynes mūsų komanda žais Alytaus stadione. Pirmąją ir antrąją vietą užėmusios komandos žengs į elitinį atrankos etapą.

 Lietuvos jaunių merginų futbolo rinktinė.<br> LFF nuotr.
 Lietuvos jaunių merginų futbolo rinktinė.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2018, 6:38 AM

Komandai svarbiausiose metų kovose galės padėti trys legionierės. Ispanijos aukščiausios lygos „Tenerife“ klube žaidžianti Liucija Vaitukaitytė prisijungs prie komandos prieš varžybų pradžią, o su rinktine jau pluša „Tottenham“ (Anglija) klube žaidžianti Gustė Klimašauskaitė ir Konino „Medyk“ (Lenkija) puolėja Gabija Gedgaudaitė.

„Bent jau pusei šios komandos – 2000 m. gimimo merginoms – tai bus paskutinės varžybos su šia rinktine. Į stovyklą pakvietėme visas žaidėjas, kurias norėjome, išskyrus vartininkę Emiliją Kaselytę, kuri turi sveikatos problemų. Sudėtyje yra jaunesnių žaidėjų, kurios gali spėti debiutuoti dar šių metų cikle“, – teigė vyriausiasis komandos treneris Vytas Jančiauskas.

Pasak specialisto, Lietuvos rinktinę burtai suvedė su komandomis, kurios nepriklauso Europos futbolo elitui: „Tai yra vidutinio lygio rinktinės ir neteks susitikti su tokiomis stipriomis ekipomis, kaip Vokietija, Danija ar Ispanija. Šiame turnyre mes turime būti konkurencingi ir sužaisti maksimaliai“.

V.Jančiauskas teigia, kad jo komanda negalvos apie „autobuso statymą“ prie savų vartų ir nori primesti savo žaidimą.

„Vienos iš pagrindinių mūsų užduočių, pirmiausia, sėkmingai žaisti be kamuolio – norime jį kokybiškai atimti iš varžovių. Tuomet turime jį tausoti, elgtis rūpestingai ir greitai pabėgti į ataką, kur būtų galima sukelti pavojų oponenčių vartams“, – teigė treneris.

Lietuvos merginų rinktinės sudėtis:

Vartininkės:

Dominyka Vaiginytė (Vilniaus MFA „Žalgiris“), Viltė Jurgaitytė (Gargždų FK „Banga“), Martyna Sventickaitė (Kauno SM „Tauras“)

Gynėjos:

Viktorija Čiapaitė (MFA „Žalgiris“), Gintarė Blažytė (Vilniaus FM ir Šiaulių SG), Guostė Jonikaitė (Klaipėdos FM-FK „Atlantas“), Miglė Padolskytė (Alytaus SRC-DFK „Dainava“), Ugnė Maknytė (Utenos FK „Utenis“), Agneta Patilskytė (Šiaulių SG), Ieva Bartkevičiūtė (FK „Kauno Žalgiris“)

Saugės:

Gabrielė Vitovskytė (Panevėžio FA), Simona Bagavičiūtė (Šiaulių SG), Gustė Klimašauskaitė („Tottenham Hotspur Ladies“, Anglija), Karolina Kurapatkina (Mažeikių FK „Triumfas“ ir „Kauno Žalgiris“), Erika Deventinaitė (MFA „Žalgiris“), Liucija Vaitukaitytė („Tenerife“, Ispanija), Kamilė Pranulytė (Gargždų FK „Banga“), Gabrielė Ragauskaitė (FK „Jonava“ ir MFA „Žalgiris“)

Puolėjos:

Gabija Gedgaudaitė (Konino „Medyk“, Lenkija), Loreta Rogačiova (Vilniaus FM ir Šiaulių „Gintra-Universitetas“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.