Skandalas drebina Belgijos futbolą: suimtas Čempionų lygos komandos treneris

Belgijoje ir šešiose Europos valstybėse vyksta 57 kratos, atliekant platų tyrimą dėl įtariamos sukčiavimo ir futbolo rungtynių režisavimo schemos, antradienį paskelbė Belgijos policija.

 I.Leko buvo suimtas Belgijoje.<br> AP nuotr.
 I.Leko buvo suimtas Belgijoje.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2018, 4:45 PM

Anot federalinės prokuratūros, Belgijoje vyksta 44 kratos, o dar 13 – Prancūzijoje, Liuksemburge, Kipre, Juodkalnijoje, Serbijoje ir Makedonijoje.

Tarp trečiadienį suimtų Belgijos futbolo veikėjų buvo Briugės klubo treneris Ivanas Leko, kurio komanda žaidžia UEFA Čempionų lygoje, pranešė vienas gerai informuotas šaltinis.

Pasak šio šaltinio, operacijos metu buvo atliktos kratos Briugės, Lježo „Standard“, Anderlechto klubuose ir „KRC Genk“, Belgijos „Premier“ lygos dabartinio lyderio, būstinėse.

Belgijos generalinio prokuroro biuro išplatintame pranešime sakoma, kad kelis metus tyrimą vykdanti teisėsauga turi įrodymų apie futbolo klubų agentų „įtartinas finansines operacijas“ ir „galimą įtakos darymą rungtynėms“ praėjusį sezoną.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, tarp apklausiamų asmenų yra Belgijos žinomiausias agentas Mogi Bayatas, Briugės treneris I. Leko ir vienas iš buvusių Anderlechto klubo trenerių.

Tyrėjai skiria pagrindinį dėmesį „veiksmams, susijusiems su nusikalstama veikla, pinigų plovimu ir korupcija privačiame sektoriuje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.