Šeštadienį bus karšta: vyks kova dėl kelialapio į A lygą, o to sieks net trys komandos

Jau šį šeštadienį baigsis LFF Pirmos lygos pirmenybės, kurių finišas šiais metais bus ypatingai intriguojantis dėl susidariusios konkurencijos dėl patekimo į Lietuvos A lygą.

 Alytaus klubas gali fantastiškai finišuoti Pirmoje lygoje.<br> D.Aleksyno/DFK Dainava nuotr.
 Alytaus klubas gali fantastiškai finišuoti Pirmoje lygoje.<br> D.Aleksyno/DFK Dainava nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 3:37 PM, atnaujinta Nov 20, 2019, 10:30 AM

Šiuo metu po 25 sužaistų turų turnyre pirmauja ir visus kozirius savo rankose turi „Panevėžio“ klubas, surinkęs 55 taškus. Vienu tašku atsilieka Alytaus „Dainava“, dviem – Kėdainių „Nevėžis“.  

Paskutiniajame ture visų akys kryps į Kėdainius, kur „Nevėžis“ priims „Panevėžį“. Panevėžiečiams pergalė garantuotų pirmą vietą. Kėdainiečiams iškovojus pergalę, jiems reikėtų tikėtis, jog „Dainavos“ komanda namuose neįveiks lygos autsaiderių „Kupiškio“. Tuo atveju, jei panevėžiečiai sužais lygiosiomis, jiems taip pat reikėtų tikėtis malonės iš Dzūkijos komandos. Abiejų rungtynių pradžia – šeštadienį, 14 valandą.

Pirmają vietą laimėjusi komanda iškovos kelialapį į A lygą, o antroje vietoje likęs klubas žais atkrintamosiose varžybose su septintą vietą A lygoje užėmusia komanda.

Šį sezoną „Panevėžys“ demonstruoja geriausią puolimą lygoje – per 25 rungtynes  komanda įmušė 75 įvarčius. 12 iš jų pelnė šešiskart Lietuvos čempionas Paulius Janušauskas.

Savo ruožtu „Dainava“ pasižymi geriausia gynyba ir praleido tik 22 įvarčius. Tai Donato Vencevičiaus auklėtiniai sugebėjo pasiekti tarp visų komandų surinkdami mažiausiai geltonų kortelių (40). Alytiškiai nepralaimėjo jau 14 rungtynių iš eilės.

„Nevėžio“ ekipa savo komandoje turi rezultatyviausią lygos futbolininką Evaldą Kugį, kuris jau įmušė 20 įvarčių ir artimiausią persekiotoją kolumbietį Sebastianą Vazquezą („Dainava“, 14 įvarčių) lenkia šešiais įvarčiais. Kėdainiečių komandoje žaidžia du buvę Lietuvos rinktinės nariai – vartininkas Mindaugas Malinauskas ir saugas Tadas Eliošius.

Lenktynėse dėl titulo jau nedalyvauja Gargždų „Banga“, kuriai kelią trečiadienį užkirto patirtas pralaimėjimas „Dainavai“ 1:2. Taip pat iš konkurencinės kovos kiek ankščiau pasitraukė Telšių „Džiugo“ ir Vilniaus „Vyčio“ klubai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.