30-ojo A lygos turo anonsas: tarpusavyje kovos pirmo ketverto komandos

30-ajame Lietuvos futbolo A lygos ture akis į akį tarpusavio akistatose stos pirmas keturias vietas užimantys klubai.

Vilniaus komanda priims svečius iš Kauno.<br>E.Žaldario nuotr.
Vilniaus komanda priims svečius iš Kauno.<br>E.Žaldario nuotr.
Vilniaus komanda priims svečius iš Kauno.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus komanda priims svečius iš Kauno.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus komanda priims svečius iš Kauno.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus komanda priims svečius iš Kauno.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus komanda priims svečius iš Kauno.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus komanda priims svečius iš Kauno.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus komanda priims svečius iš Kauno.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus komanda priims svečius iš Kauno.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 31, 2018, 2:06 PM

Savo ruožtu „Kauno Žalgiris“ vyks į Klaipėdą, kur sieks dar sykį palaužti vietos „Atlantą“.

Klaipėdos „Atlantas“ – „Kauno Žalgiris“. Spalio 31 dieną 18 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 3:2, 0:1, 0:4

Palankiai susiklosčius aplinkybėms, po šio turo „Kauno Žalgirį“ nuo „Trakų“ gali skirti vos 3 taškai.

Atlantiečiai po gana sėkmingo pasirodymo Vilniuje paskutinėse rungtynėse nebuvo panašūs į save. Kauno „Stumbrui“ buvo pralaimėta net 0:6, nors progų įvarčiams kauniečiai turėjo dar daugiau. Į „Atlanto“ gretas grįš diskvalifikuotas Dovydas Norvilas, tad Vacys Lekevičius galės verstis visais turimais futbolininkais. Klaipėdos klubui tai bus priešpaskutinės rungtynės namuose ir, tikėtina, kad dėkingiausias varžovas, prieš kurį galima iškovoti taškų.

Kauno žalgiriečiai pademonstravo labai solidų žaidimą ir pelnytai iškovojo tašką mače su „Sūduva“, nors nerungtyniavo tiek Arūnas Klimavičius, tiek Michailas Kaliadka. A. Klimavičiaus vietą paskutiniuose dviejuose mačuose užėmė 18-metis Ernestas Mockus, kuris sėkmingai rungtyniavo kartu su Ignu Dedura bei Tomu Snapkausku. Tiesa, pastarasis dėl diskvalifikacijos turės praleisti artimiausią mačą. Jeigu „Trakai“ pralaimės Marijampolėje, o kauniečiai įsirašys į savo sąskaitą 3 taškus uostamiestyje, 4 ir 5 vietas skirs vos 3 taškai. Be to, abu varžovai dar sužais rungtynes penktame rate.

Marijampolės „Sūduva“ – „Trakai“. Spalio 31 dieną 18 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 4:1, 0:0, 0:0, 2:1

Šiemet „Sūduva“ per abu namų mačus su „Trakais“ nepelnė nė vieno įvarčio ir abu kartus sužaidė lygiosiomis.

Paskutiniame susitikime su „Kauno Žalgiriu“ čempionai sužaidė blankų pirmą kėlinį, tačiau po išlyginamojo įvarčio užgulė varžovų vartus ir paskutinėmis minutėmis nebuvo globojami Fortūnos. Tai bus vienas iš sunkiausių ruožų marijampoliečiams, kadangi „Trakai“ svečiuose su čempionais demonstravo solidų futbolą ir žino, kaip atsilaikyti „Arvi“ arenoje. „Sūduva“ galės verstis beveik visais sveikais futbolininkais, o artimiausiose rungtynėse nežais tik dar vieną mačą turintis praleisti gynėjas Vitalijus Gaidučikas.

„Riteriai“ per trejas rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“ iškovojo 4 taškus ir nuo „Stumbro“ atsilieka 6 taškais. Tiesa, Alberto Rybako treniruojama komanda dar sužais su „Atlantu“ ir 32-ajame ture susigrums su „Stumbru“. Didelę įtaką gali turėti 3 bei 4 vietą užimančių komandų susitikimai su abiem čempionato lyderiais. Kauniečiams teks sužaisti tiek su Vilniaus „Žalgiriu“, tiek su „Sūduva“, o „Trakai“ penktame rate su vilniečiais jau susigrūmė. Kaip ten bebūtų, „riteriai“ negali pamiršti, jog netoli yra „Kauno Žalgiris, kuris, pralaimėjus Senosios sostinės komandai išvykoje, gali kaip reikiant pagyvinti kovą dėl paskutinės vietos Europos lygoje. „Trakams“ šiose rungtynėse negalės padėti diskvalifikuotas vidurio gynėjas Justinas Januševskis, tad greičiausiai šią spragą bus priverstas kompensuoti Kevinas Ntika Bondombe.

Vilniaus „Žalgiris“ – Kauno „Stumbras“. Spalio 31 dieną 20 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:0, 1:1, 0:1, 2:0

Į kovą su Kauno ekipa vilniečiai stos tiek be diskvalifikuoto vyr. trenerio, tiek ir be rezultatyviausio čempionato žaidėjo.

Nuomonė, kad „Stumbras“ yra itin nepalankus varžovas „Žalgiriui“, šiek tiek priblėso. Vilniečiai labai užtikrintai įveikė Kauno ekipą A lygos ketvirtame rate ir „SHARP LFF taurės“ finale. Tiesa, šį sykį vilniečiams nuo techninės zonos negalės vadovauti diskvalifikuotas strategas Valdas Urbonas bei du atakuojantys žaidėjai – Liviu Antalis ir Saulius Mikoliūnas. Vicečempionai gali tikėtis, jog „Trakai“ Marijampolėje nepralaimės, tačiau jiems patiems tiesiog būtina įveikti varžovą, kuris per paskutinius du mačus pelnė net 11 įvarčių.

Kauno klubui iki pasiekto tikslo – patekimo į kito sezono Europos lygos varžybas – trūksta labai nedaug. „Stumbras“ gali likti penktas tik tuo atveju, jei „Kauno Žalgiris“ laimės visas likusias ketverias rungtynes, tarp jų ir įveiks Mariano Barreto kariauną bent dviem įvarčiais, o pastaroji pralaimės visus likusius sezono susitikimus. Tokį scenarijų įsivaizduoti labai sunku, kadangi abu Kauno klubus skiria 12 taškų praraja. Savo tikslą „Stumbras“ gali pasiekti jau po šio turo akistatos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.