Vilniaus „Žalgirio“ treneris V. Urbonas atidavė duoklę komandai ir sirgaliams

Vilniaus „Žalgiris“ Lietuvos futbolo A lygos čempionato finiše iškovojo gražią pergalę, svečiuose rezultatu 2:1 palauždamas čempionę Marijampolės „Sūduvą“.

 V.Urbonas padėkoja sirgaliams ir komandai.<br> S.Čirbos nuotr.
 V.Urbonas padėkoja sirgaliams ir komandai.<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-12 20:41

Sostinės klubas prieš paskutines 33-iojo turo rungtynes išsirikiavo į gyvą eilę ir pasveikino šio sezono čempionus su antruoju titulu iš eilės. Po pergalingų rungtynių „Žalgirio“ treneris Valdas Urbonas dar kartą pasveikino „Sūduvą“, tačiau daugiau dėmesio skyrė savo komandai.

„Žalgirio“ vairininkas pasidžiaugė žalgiriečių parodytu charakteriu bei taip pat padėkojo komandos sirgaliams, kurie nuo jos nenusisuko sudėtingiausiu metu.

„Noriu pasveikinti „Sūduvos“ komandą su čempiono titulu. Norėjosi, kad tos rungtynės turėtų kažkokią įtaką ar reikšmę. Sezono metu reikėjo galvoti, kaip grįžti į kovą dėl titulo. Per tuos keturis mėnesius, kuriuos praleidau „Žalgiryje“, įrodėme, kad galime kovoti. Dirbome kaip išminuotojai: kažkoks neatsargus judesys susprogdino mūsų viltį. Nežiūrint į tai, džiaugiuosi, kad vyrai tinkamai nusiteikė šioms rungtynėms, kurios buvo kovingos. Buvo ir įvarčių, ir gerų situacijų. Džiaugiuosi, kad principinėje kovoje iškovojome pergalę.

Noriu padėkoti žaidėjams. Turėjau gerą komandą. Jeigu kažkas sakė, kad tai buvo bloga ar nesukomplektuota komanda, tai labai klysta. Būdamas viduje, nė krisleliu neabejojau. Galbūt, kaip treneriui, norėtųsi daugiau ir geriau, bet ką turėjau ir radau, nebuvo blogai. Su ta komanda tikrai galėjome kovoti ir tą rodo keturios pergalės prieš „Sūduvą“. Žaidėjai parodė savo charakterį, kvalifikaciją ir meistriškumą. Naudodamasis proga, noriu padėkoti visai „Žalgirio“ sirgalių bendruomenei, kurie sirgo ir dėl mūsų pergyveno. Pamačiau, kad ta bendruomenė myli futbolą ir sirgo už mus kiekvienose rungtynėse. Svarbiausia, kad jie nuo mūsų nenusisuko tada, kai mums labiausiai nepasisekė – rungtynėse su „Atlantu“, kurias sužaidėme 0:0. Palaikymo šūksniai parodė, kad čia tikrai yra klubas ir man dėl to džiugu“, – komplimentų gerbėjams negailėjo V.Urbonas.

Rungtynės vilniečiams prasidėjo sėkmingai: po Sauliaus Mikoliūno greito įvarčio 5-ąją minutę „Žalgiris“ pirmavo, tačiau antrame kėlinyje „Sūduva“ perėmė iniciatyvą ir 80-ąją minutę atstatė pusiausvyrą, kai dėkingu šansu baudos aikštelėje pasinaudojo Julius Kasaparavičius.

Vis dėlto puikus Domanto Šimkaus smūgis iš maždaug 20 metrų leido žalgirečiams 2018 metų sezoną užbaigti pakilia gaida.

„Pirmame kėlinyje žaidėme neblogai ir kontroliavome kamuolį. Greitas įvartis nuėmė įtampą, pridėjo pasitikėjimo. Antrame kėlinyje „Sūduva“ neturėjo kur trauktis ir metė visas pajėgas į priekį, ką tik įmanoma. Varžovai pradėjo žaisti ilgais perdavimais ir sukūrė kelias situacijas. Gaila, kad neapsigynėme. Įvartis į mūsų vartus brendo ir džiugu, kad parodėme charakterį, radome jėgų ir spėjome įmušti pergalingą įvartį. Su pergale kur kas smagiau grįžti į namus“, – teigė sezono viduryje prie „Žalgirio“ prisijungęs strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.