Rinktinės kapitonas F. Černychas: „Mums nėra nusispjauti į pralaimėjimus“

Lietuvos futbolo rinktinės kapitonas Fedoras Černychas kartu su visa nacionaline komanda išgyvena ne patį sėkmingiausią laikotarpį. Lietuvos rinktinė šiuo metu UEFA Tautų lygos C diviziono 4 grupėje užima paskutinę vietą ir sirgaliai nacionalinę komandą jau „nurašė“. 

F.Černycho nedžiugina pralaimėjimai.<br>D.Umbraso nuotr.
F.Černycho nedžiugina pralaimėjimai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2018, 10:33 AM

„Gal kažkas galvoja, kad kai mes pralaimime rungtynes, mums visiems nusispjaut ir mes pamirštame tą susitikimą. Tačiau man būna bemiegės naktys, galvoji, analizuoji įvykusias rungtynes, kodėl taip išėjo. Visi rinktinės žaidėjai labai išgyvena“, - kalbėjo rinktinės kapitonas.

Rinktinės vyrai susirinko į paskutinę stovyklą šiais metais ir ruošiasi rungtynėms su Rumunija ir Serbija, kuriomis užbaigs ketvirtos grupės kovas.

„Negalima taip kategoriškai teigti, kad čia yra mūsų vieta, - paklaustas apie paskutinę vietą grupėje sakė F.Černychas. - Kažkur gal nepasisekė, manau, dvejose rungtynėse namuose galėjome daugiau pasiekti. Aišku, komandų lygiai skiriasi, jie kažkiek stipresni, tačiau kas mums lieka... mes visada atvažiuojame kupini noro kovoti už Lietuvą, už mūsų sirgalius.“

F.Černychas tikina, kad kartais trūksta vieno sėkmingesnio epizodo ir atrodo viskas apsiverstų aukštyn kojomis.

„Kartais pritrūksta tiesiog sėkmės, kartais atakų užbaigimo. Atrodo, kad susikuriame progų, tačiau mums neišeina užbaigti atakų. Prisiminus ir tas pačias rungtynes su Rumunija, pradžioje turėjau gerą šansą, tačiau kamuolys pataikė į virpstą“, - prisiminė puolėjo ir saugo pozicijose žaidžiantis futbolininkas.

Kapitonas tikina, kad niekam nacionalinėje komandoje nekyla minčių į ją nevažiuoti.

„Visi kartu mes esame komanda, kiekvienas rūbinėje yra kapitonas, kas mato mūsų problemas - tas ir pasako, - teigė F.Černychas. - Kiekvienas yra laimingas būdamas rinktinėje, garbė čia būti. Visi norime atiduoti visas jėgas. Net negali būti klausimų apie mūsų motyvaciją ar nenorą vykti į rinktinę.“

Pastaruoju metu F.Černychą kankino įvairiausios traumos, pasak rinktinės kapitono, jam reikia poilsio, tačiau jo sulauks tik vasarą.

„Esu patyręs čiurnų traumas, daktarai sakė, kad reikia mėnesio poilsio ir viskas praeis, tačiau nėra laiko, laukia daug rungtynių. Baigsiu sezoną ir tada pradėsiu gydymą“, - sakė F.Černychas.

Šiuo metu pats F.Černychas rungtyniauja Rusijos čempionate, kur vilki Maskvos „Dinamo“ komandos aprangą. Rusijos sostinės klubas turnyro lentelėje užima 12 poziciją tarp 16 komandų ir tik žingsniu lenkia komandas kovojančias dėl išlikimo.

„Visada norime sužaisti gerai ir būti kuo aukštesnėje vietoje, tačiau jeigu pažiūrėsime į turnyro lentelę, tai mus skiria 3 taškai nuo iškritimo zonos ir 3 taškai nuo penktos vietos. Visos komandos yra šalia, nėra lengvų rungtynių ir įdomus čempionatas“, - pasakojo F.Černychas.

Lietuvos rinktinės futbolininkas tikina, kad šiemet „Dinamo“ komandoje, kurioje pradėjo jau antrą sezoną yra lengviau, nes nebėra naujokas.

„Šiuo metu žaidžiu įvairiose pozicijose, - nusišypsojo F.Černychas. - Buvau krašto saugas, žaidžiau kairėje ir dešinėje pusėse, žaidžiau puolėjo pozicijoje ir „po puolėju“, paskutinėse rungtynėse teko būti atraminiu saugu. Neturim daug žaidėjų ir kai kažkas gauna traumą ar surenka korteles, reikia užimti jo vietą. Žaidžiu kur reikia ir nematau problemų. Aišku, man pačiam geriausia žaisti puolėjo pozicijoje, tačiau „Dinamo“ komandoje tokį šansą gavau tik vieną. Tačiau komanda „superinė“, bazė puiki, kolektyvas irgi geras, kalbą moku. Esu laimingas Maskvoje.“

Laisvu laiku F.Černychas skiria dėmesio ir Balstogės „Jagiellonia“ komandai, kur praleido kol kas geriausius savo karjerus metus.

„Kai turiu laiko, nebūna treniruočių ar rungtynių, visada pažiūriu „Jaga“ žaidimą. Nemažai metų ten praleidau, plius Arvydėlis (A.Novikovas, - red. past.) ten žaidžia, - juokiasi F.Černychas. - Kai turiu laiko su mielu noru nuvažiuoti aplankyti. Tai buvo vienas geresnių mano karjeros puslapių, iškovojau du sidabro apdovanojimus, mušiau įvarčius. Kai paskutines rungtynes stebėjau Balstogėje, norėjosi imti ir išbėgti į aikštę, užplūdo prisiminimai.“

Apie ateitį Lietuvos rinktinės kapitonas kol kas negalvoja ir tikina, kad savo vietą gali atrasti visur.

„Kiekvienas futbolininkas visada turi ambicijų kilti kažkur aukščiau. Aš buvau laimingas Baltarusijoje, tada išvažiavau į Lenkiją ir tapau laimingas ten, po to išvykau į Rusiją ir esu laimingas čia. Jeigu pavyks, ateityje persikelsiu į geresnę komandą ir pajėgesnę lygą, būsiu laimingas ir ten“, - sakė F.Černychas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.