E. Jankauskas prieš rungtynes su rumunais: „Turime neprarasti dėmesingumo“

Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas prieš UEFA Tautų lygos rungtynes su Rumunija teigia, kad jo komanda gali pasiekti teigiamą rezultatą, jei pavyks žaisti kompaktiškai ir susitvarkyti su ankščiau koją kišusia progų realizacija.

Edgaras Jankauskas su Lituvos rinktine bandys iškovoti pirmuosius taškus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Edgaras Jankauskas su Lituvos rinktine bandys iškovoti pirmuosius taškus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2018, 11:21 AM, atnaujinta Nov 17, 2018, 11:22 AM

Penktadienio vakarą lietuviai jau treniravosi 15,5 tūkst. žiūrovų talpinančiame „Ilie Oană“ stadione Ploještyje. Čia šeštadienį 21:45 val. prasidėsiančioje dvikovoje lietuviai bandys atsirevanšuoti varžovams už patirtą nesėkmę (1:2) Vilniuje spalį.

 „Prisiminimai iš pirmųjų rungtynių su Rumunija galėtų būti žymiai geresni, jei nebūtume gavę smūgio paskutinę minutę, tačiau turėjome ir gerų epizodų. Su tokiomis techniškomis komandomis, kaip ši, mums yra svarbiausia išlaikyti kompaktiškumą ir mobilumą gynyboje“, - kalbėjo E. Jankauskas. Jis taip taip pat pabrėžė, jog varžovai bandys ieškoti spragų aikštės viduryje ir sieks išnaudoti kraštinių saugų jėgą.

Nors iš varžovų tikimasi spaudimo nuo pirmų minučių, rinktinės vairininkas samprotavo, jog šios rungtynės yra galimybė jo žaidėjams pakeisti nusistovėjusią tendenciją prastai sužaisti pirmuosius kėlinius: „Spaudimas turnyrinės lentelės atžvilgiu rumunus įpareigoja siekti trijų taškų. Analizavome juos ir jie yra labai agresyvūs pirmosiomis minutėmis, kai energijos lygis yra aukštas. Statistiškai, mes pralaimėjome pirmus kėlinius šiame turnyre, todėl, kol turime daug energijos, mums reikia neprarasti dėmesingumo ir būti susikoncentravusiems, nes dalis sekundės gali nulemti smūgius į vartus ir įvarčius“.

„Po pralaimėjimų euforijos nebūna ir žmonės mato tik blogą rezultatą. Tačiau paskutinėse rungtynėse matėme ir gerų aspektų – buvo aukštas kamuolio kontrolės procentas, susikūrėme gerų progų, kur mus pavedė jų išpildymas. Šiame etape mūsų didžiausia problema yra susikurtų progų realizacija. Pasikartosiu, kiekvienos rungtynės mums yra svarbiausios. Dabar žaidėjus po ilgo sezono daugiau slegia fizinis ir psichologinis nuovargis, bet neabejoju mūsų futbolininkų profesionalumu sužaisti šias paskutines rungtynes reikiamu lygiu. Nesijaučia jokio atsipalaidavimo ir žaidėjai yra motyvuoti.“, - dėstė E. Jankauskas.

Po treniruotės Ploještyje Lietuvos rinktinės saugas Artūras Žulpa buvo patenkintas „Ilie Oana“ aikštės sąlygomis ir antrino savo treneriui – rungtynės bus nelengvos.

„Nors čia žaidžia Rumunijos antros lygos komanda, aikštė yra  tikrai kokybiška, visos sąlygos sudarytos žaisti gražiam ir greitam futbolui, tačiau laukiame sunkių rungtynių. Pirmosiose rungtynėse žaidėme namuose ir galėjome iškovoti lygiąsias. Čia žaisime jų aikštėje ir bus šiek tiek sunkiau, bet reikia nepamiršti, jog mačas vyks už uždarų durų. Tačiau, manau, kad turime šansų sužaisti gerai ir laimėti“, - teigė A. Žulpa.

32 rungtynes nacionalinėje komandoje sužaidęs futbolininkas tvirtino, kad jam dar neteko žaisti rungtynių be žiūrovų: „Tokio lygio rungtynėse tai patirsiu turbūt pirmą kartą, laukia įdomi patirtis. Manau, tai padarys įtaką ir jiems, ir mums. Varžovai neturės didelio palaikymo, o mums nebus didelio spaudimo iš tribūnų, tad manau žaisime drąsiau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.