„Sūduva“ į savo gretas prisiviliojo G. Sirgėdą

Netrukus 24-ąjį gimtadienį švęsiantis Gratas Sirgėdas pasirašė vieno sezono trukmės sutartį su Lietuvos čempione Marijampolės „Sūduva“.

 G.Sirgėdas rungtyniaus Lietuvos čempionų komandoje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 G.Sirgėdas rungtyniaus Lietuvos čempionų komandoje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 11:02 AM, atnaujinta Dec 12, 2018, 11:05 AM

Saugas praėjusį sezoną atstovavo „Kauno Žalgiriui“, kuriam per 24 rungtynes A lygoje pelnė 5 įvarčius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Panevėžietis išgarsėjo 2013 metais, kai Lietuvoje vykusiame Europos jaunių (iki 19 metų) čempionato finaliniame etape per trejas rungtynes pelnė 3 įvarčius ir pasidalino rezultatyviausio turnyro žaidėjo titulą su portugalu Alexandre Guedesu bei olandu Anassu Achahbaru.

Po Europos čempionato futbolininkas pasirašė sutartį su „Stuttgart“, tačiau Vokietijoje atsiskleisti nepavyko. To padaryti neleido ir traumos.

Dar 2013 metais G.Sirgėdas sulaukė kvietimo į Lietuvos vyrų rinktinę ir debiutavo joje per Pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Lichtenšteinu. Į nacionalinę komandą futbolininkas sugrįžo šiemet, kai buvo pakviestas rengtis baigiamosioms Tautų lygos rungtynėms Rumunijoje ir Serbijoje. Per abu mačus „Sūduvos“ naujokas žaidė nuo pirmos iki paskutinės minutės.

G.Sirgėdas tapo 17-uoju futbolininku, pasirašiusiu sutartį su „Sūduva“. Galiojančias sutartis su Lietuvos čempionais taip pat turi Ivanas Kardumas, Ignas Plūkas, Vaidas Slavickas, Andro Švrljuga, Marius Činikas, Algis Jankauskas, Aleksandras Živanovičius, Semiras Kerla, Povilas Leimonas, Jovanas Čadjenovičius, Danielis Offenbacheris, Ovidijus Verbickas, Robertas Vėževičius, Eligijus Jankauskas, Mihretas Topčagičius ir Sandro Gotalas.

Šiuo metu „Sūduvos“ komanda atostogauja, o į pirmąją treniruotę susirinks sausio 9-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.