Karštas futbolo vakaras: Čempionų lygoje kausis „Liverpool“ ir „Bayern“ komandos

Antradienį ir trečiadienį tęsis UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio varžybose ir į kovą stos dar aštuoni klubai. Viso pasaulio futbolo gerbėjai nekantriai laukia šiandien Anglijoje vyksiančio „Liverpool“ ir Miuncheno „Bayern“ futbolininkų susirėmimo. Grupės turnyre Liverpulio komanda užėmė antrąją vietą ir vos pateko į aštuntfinalį. „Bayern“ savo grupėje liko pirmas ir tikėjosi silpnesnių varžovų kitame etape, tačiau oponentas teko išties galingas.

 Liverpulio ekipa sieks namuose nukauti svečius iš Miuncheno.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Liverpulio ekipa sieks namuose nukauti svečius iš Miuncheno.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2019, 8:01 PM, atnaujinta Feb 19, 2019, 8:11 PM

„Liverpool“ pastaruoju metu ėmė strigti Anglijos „Premier“ lygoje, bet vis dar išsaugo pirmąją poziciją. Jurgeno Kloppo auklėtiniai turi vienodą taškų skaičių su „Manchester City“, bet miestiečiai žaidė vienu maču daugiau.

Vokietijoje „Bayern“ žengia tik antras, tačiau atsilikimą nuo Dortmundo „Borussia“ yra sumažinęs iki trijų taškų. Praėjusį savaitgalį bavarai sunkiai 3:2 palaužė „Augsburg“ komandą. Liverpulio futbolininkai tuo tarp savaitgalį ilsėjosi ir tai gali tapti vienu iš jų kozirių.

Iš pastarųjų dešimties rungtynių įvairiuose frontuose „Liverpool“ laimėjo šešerias, dvejose suklupo, o dvejos baigėsi taikiai. „Bayern“ rezultatai geresni – aštuonios pergalės, viena nesėkmė, vienos lygiosios.

Abi ekipos šiandien turės nemažai nuostolių. Liverpulio klube suspenduotas Virgilas van Dijkas, susižeidę Joe Gomezas, Alexas Oxlade‘as Chamberlainas. Nežinia, ar aikštėje po traumų pasirodys Roberto Firmino ir Xherdanas Shaqiri.

„Bayern“ gretose nežais Jerome‘as Boatengas, kurį užklupo virusas. Diskvalifikuotas Thomasas Mulleris, traumuotas Arjenas Robbenas. Tiesa, Miuncheno komanda turi rezultatyviausią šio sezono Čempionų lygos žaidėją Robertą Lewandowskį. Jis yra pelnęs aštuonis įvarčius.

Anglijos ir Vokietijos futbolo milžinai tarpusavyje oficialiose rungtynėse grūmėsi penkis kartus. Abu šventė po vieną pergalę, o trijose dvikovose užfiksuotas taikus rezultatas. Pastarąjį kartą „Liverpool“ su „Bayern“ santykius aiškinosi seniai – 2001 metų UEFA Supertaurės varžybų finale. Tada 3:2 triumfavo Anglijos ekipa.

„Liverpool“ strategas J. Kloppas, kuris anksčiau treniravo Dortmundo „Borussia“, prieš „Bayern“ yra kovojęs net 29 kartus. Jo sąskaitoje – 9 pergalės, 4 lygiosios, 16 pralaimėjimų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.