Rusijos futbolui vadovaus vienas iš „Gazprom“ direktorių

Vienas iš Rusijos valstybinio dujų koncerno vadovų penktadienį pradėjo eiti šalies futbolo federacijos prezidento pareigas.

Rusijos futbolui vadovaus Aleksandras Diukovas.<br> AP nuotr.
Rusijos futbolui vadovaus Aleksandras Diukovas.<br> AP nuotr.
Rusijos futbolui vadovaus Aleksandras Diukovas.<br> AP nuotr.
Rusijos futbolui vadovaus Aleksandras Diukovas.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 22, 2019, 3:27 PM

Aleksandras Diukovas, milžinės „Gazprom“ patronuojamos dujų bendrovės „Gazprom Neft“ pirmininkas ir generalinis direktorius, buvo vienbalsiai išrinktas naujuoju Rusijos futbolo sąjungos (RFS) vadovu.

Iki 2018 metų jis taip pat vadovavo „Gazprom“ priklausančiam Sankt Peterburgo futbolo klubui „Zenit. Tuo laikotarpiu metu klubas įsigijo daug žinomų futbolininkų, tokių kaip brazilų puolėjas Givanildo Vieira de Souza, pravarde Hulkas, ir belgų vidurio žaidėjas Axelis Witselis. Vis dėlto kai kurie rusai kritikavo „Zenit“ dėl priklausomybės nuo valstybinio finansavimo.

A.Diukovas pareiškė, kad norėtų Rusijoje, kur pernai vyko Pasaulio futbolo čempionatas, į naują lygį pakelti jaunimo ir mėgėjų varžybas.

„Žinau, koks svarbus yra futbolas milijonams rusų, ir nuoširdžiai norėčiau, kad futbolas vystytųsi mūsų šalyje“, – sakė A.Diukovas.

RSF delegatų konferencijoje dalyvavęs UEFA atstovas Zoranas Lakovičius negailėjo pagyrų A.Diukovui ir faktą, kad jo kandidatūrai niekas nemetė iššūkio, pavadino „svarbiu vienybės ženklu“.

„Diukovas yra labai gerbiamas kandidatas, – teigė Z.Lakovičius. – Jis yra energingas ir labai patyręs verslo lyderis.“

Koncernas „Gazprom“ yra UEFA rėmėjas, ir „Zenit“ stadione kitais metais vyks kai kurios Europos čempionato rungtynės. UEFA birželį apsispręs, ar tame stadione rengti 2021 metų Čempionų lygos finalą.

RFS neturėjo prezidento nuo gruodžio mėnesio, kai iš šių pareigų pasitraukė Rusijos vicepremjeras Vitalijus Mutko.

V.Mutko 2017 metais buvo iki gyvos galvos uždrausta dalyvauti olimpinėje veikloje dėl paplitusio tarp rusų atletų dopingo vartojimo jam vadovavus Sporto ministerijai.

Penktadienį surengtoje konferencijoje atmosfera buvo kur kas mažiau kovinga nei per ankstesnį tokį renginį 2016 metais, kai V.Mutko atlaikė Valerijaus Gazajevo mėginimą jį pašalinti iš posto.

V.Gazajevas kaltino V.Mutko pasitelkus Sporto ministerijos išteklius, kad užsitikrintų perrinkimą. Jis taip pat tvirtino, jog kai kurie delegatai baiminosi, kad netektų darbo, jei nepritartų V.Mutko kandidatūrai. Pats politikas tokius kaltinimus neigė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?