Kauno futbolo klubai – prie starto linijos: paaiškėjo, ko galima tikėtis

Naujajame šalies A lygos futbolo sezone sensacingų naujienų tikėtis turbūt jau neverta, tačiau tiek „Kauno Žalgiris“, tiek „Stumbras“ jį pradės smarkiai pasikeitę. Ką žalioje aikštėje išvys abiejų miesto komandų aistruoliai?

„Kauno Žalgirio“ ir „Stumbro“ (mėlyni marškinėliai) dvikovos visada būna labai atkaklios ir tuo įdomios.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Kauno Žalgirio“ ir „Stumbro“ (mėlyni marškinėliai) dvikovos visada būna labai atkaklios ir tuo įdomios.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kybartietis D.Raulinaitis turėtų sustiprinti „Stumbro“ gynybos grandį.
Kybartietis D.Raulinaitis turėtų sustiprinti „Stumbro“ gynybos grandį.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-03-02 13:03

Praėjusį sezoną Kauno komandos baigė greta – ties 8 pajėgiausių komandų lentelės viduriu. Šiemet kauniečiai pasiryžę žengti aukštyn.

„Kauno Žalgiris“ šį žygį šeštadienį pradės išvykoje su prisikelti bandančiu Klaipėdos „Atlantu“, o „Stumbras“ išmėgins jėgas su lygos naujoku „Panevėžiu“. Aukštaitijos sostinė savo atstovų A lygoje neturėjo ketverius pastaruosius metus.

Šio sezono išskirtinumas Kauno komandoms – namų rungtynes joms teks žaisti NFA stadione, nes S.Dariaus ir S.Girėno stadionas atnaujinamas ir šiuo metu jame girdėti ne teisėjo švilpuko, o sunkiasvorės technikos variklių garsai.

Paskyrė naują vairininką

„Stumbro“ futbolininkai į pirmąją pasirengimo sezonui treniruotę susirinko vasario 11-ąją. Joje buvo matyti gerai pažįstami veidai – Rimvydas Sadauskas, Rodrigo Josviaki, Andre Almeida, Lucas Villela, Levanas Mačarašvilis, Matheus Bissi.

Klubo vadovai ir administracija sėkmingai atliko visus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pateiktus namų darbus ir kibo į komandos formavimo reikalus ir trenerių paieškas.

Prie „Stumbro“ ekipos vairo nebeliko futbolo specialisto iš Portugalijos Mariano Barreto, tačiau jis ir toliau lieka klubo dalininkas.

Portugalą vyriausiojo trenerio poste pakeitė jo tautietis, buvęs jo asistentas Joao Luisas Martinsas, kuriam talkins taip pat „Stumbro“ sirgaliams puikiai pažįstamas Luisas Guilherme Rodriguesas.

„Stumbro“ trenerių gretas papildė ir patyręs vartininkų treneris kaunietis Artūras Ramoška.

56 metų specialistas anksčiau yra dirbęs FBK „Kaunas“, Edinburgo „Hearts“, Vilniaus „Žalgirio“, „Shenyang Urban“ (Kinija) klubuose. Praėjusį sezoną jis užbaigė „Jonavos“ komandos vyriausiojo trenerio poste.

Išlydėjo į Portugaliją

Nemažai pokyčių tarpsezoniu įvyko ir komandos futbolininkų gretose.

Rezultatyviausias praėjusio sezono „Stumbro“ žaidėjas Marcosas Junioras karjerą tęs Portugalijos antrojoje lygoje – „UD Oliveirense“ klube.

O jaunasis „Stumbro“ talentas Vilius Armalas pasirašė 4,5 metų sutartį su garsiuoju Lisabonos „Benfica“ klubu.

Taip pat į Portugalijos aukščiausiosios lygos klubą Setubalio „Vitoria“ išvyko ir jame jau spėjo debiutuoti praėjusiame sezone „Stumbro“ gretose 30 rungtynių sužaidęs ir 2 įvarčius pelnęs Pietų Afrikos Respublikoje gimęs 21-erių Kgaogelo Sekgota. Jo pėdomis pasekė Ibrahimas Soumahas.

Klube nebeliko ir gynėjo Luko Čerkausko – jis persikėlė į gimtojo miesto „Panevėžio“ klubą, labiausiai patyręs praėjusio sezono žaidėjas Dominykas Galkevičius karjerą tęs kitame miesto klube – „Kauno Žalgiryje“.

Nesunkiai įveikė varžovus

„Stumbro“ vadovams teko ieškoti, kas užims išvykusių futbolininkų vietą. Klubas sukirto rankomis su atakuojančiuoju saugu iš Brazilijos Mateumi Gama bei Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) tobulinimosi programoje dalyvavusiais gynėjais marijampoliečiu Arnu Paura ir kybartiečiu Deividu Raulinaičiu.

Klubas taip pat į savo gretas priėmė pernai Utenos „Uteniui“ atstovavusį panevėžietį Arną Borodiną.

24 metų centro ir krašto saugo pozicijose galintis rungtyniauti M.Gama turi Portugalijos pilietybę ir pastaruosius septynerius metus rungtyniavo šios šalies trečiosios lygos klubuose.

„Jaučiuosi labai laimingas galėdamas prisijungti prie Kauno „Stumbro“ kolektyvo. Prižadu sunkiai dirbti ir tikiuosi prisidėti prie komandos rezultatų. Geriausiai aikštėje jaučiuosi žaisdamas atakuojančiojo saugo pozicijoje, dažnai prisidedu užbaigiant atakas“, – pasakojo kauniečių naujokas.

Kiti klubą papildę futbolininkai – ne kartą Lietuvos jaunimo rinktinėms atstovavę A.Borodinas, A.Paura ir D.Raulinaitis. Pastarieji pernai I lygoje vilkėjo NFA marškinėlius ir buvo pagrindiniai šios ekipos krašto gynėjai.

A.Borodinas atvyko iš „Utenio“, o pirma atstovavo futbolo klubui „Riteriai“ ir „Panevėžiui“.

„Stumbras“ sužaidė dvejas kontrolines rungtynes, tačiau varžovai nebuvo pajėgūs. Kauniečiai pranoko dvi I lygos komandas – „Vilniaus Vytį“ nugalėjo 3:1, Gargždų „Bangą“ – 1:0.

„Būtų labai gerai pakartoti praėjusį sezoną pasiektus rezultatus, bet žinome, jog tai padaryti bus be galo sunku, nes ypač sustiprėjo „Kauno Žalgiris“, įdomi komanda yra „Panevėžys“, „Palangoje“ – taip pat nauji žmonės.

Susidaro įspūdis, kad ir „Atlantas“ taip pat surinks neblogą komandą. Mes stengsimės pakovoti dėl vietos Europos turnyruose“, – kalbėjo „Stumbro“ klubo vadovas Giedrius Klevinskas.

Džiugina komandos nuotaika

„Kauno Žalgirį“ žiemą paliko 6 futbolininkai, komandos gretas iš karto papildė 8 naujokai.

„Iškart po praėjusio sezono pradėjome galvoti, kas galėtų įsilieti į komandą, kaupėme informaciją, rinkomės labai kruopščiai“, – pasakojo komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas.

Nors klubo vadovybė norėtų komandoje matyti kuo daugiau lietuviškų pavardžių, norai kartais prasilenkia su galimybėmis, todėl „Kauno Žalgirio“ garbę gins futbolininkai ir iš Brazilijos, Nigerijos, Ukrainos.

„Ar komanda sustiprėjo? Tikrai nesusilpnėjo. Tikimės tapti konkurencinga komanda ir šiame sezone žengti dar vieną žingsnį į viršų“, – apie pokyčius kalbėjo M.Čepas.

„Kauno Žalgiris“ sužaidė 6 draugiškas varžybas. Jų rezultatai buvo labai skirtingi, tačiau treneris to nesureikšmino, o tikrosios kauniečių galimybės išryškės prasidėjus čempionatui.

Futbolo specialistas neabejojo, kad komandai dar reikia tobulėti – tiek gynyboje, tiek užbaigiant atakas.

Labiausiai trenerį M.Čepą džiugina komandoje sklandanti labai gera didelės šeimos atmosfera, kuri itin reikalinga integruojant naujus komandos žaidėjus.

Grūdinsis pamaina

LFF jau išdavė licencijas septynioms I lygos komandoms, o tarp jų yra „Stumbras B“.

Antroje pagal pajėgumą lygoje komandų skaičius dar gali išaugti, nes čempionatas prasidės vėliau, o licencijavimas nebaigtas.

Tarp I lygos komandų dar siekia patekti pernai II lygoje rungtyniavęs Kauno „Hegelmann Litauen“ klubas.

Galutinį 2019 metų LFF I lygos dalyvių skaičių nustatys LFF vykdomasis komitetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.