Futbolininkai laukia stadiono Pilaitėje

Vilniaus futbolo mokyklos direktorius Kęstutis Paknys įsitikinęs, kad kokybiškai ugdyti jaunuosius futbolininkus labiausiai trukdo futbolo aikščių stoka sostinėje.

K.Pakniui smagu, kad jo mokyklos auklėtiniai žaidžia šalies rinktinėje.<br> lrytas.lt nuotr.
K.Pakniui smagu, kad jo mokyklos auklėtiniai žaidžia šalies rinktinėje.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marytė Marcinkevičiūtė

Jun 15, 2019, 11:01 AM

Vilniaus futbolo mokyklą šiemet baigė nemažai dvyliktokų.

Su mokykla netrukus atsisveikins vyriausioji U19 grupė.

Praėjusių metų rudenį šie futbolininkai tapo Lietuvos jaunių čempionais ir dabar papildys klubinių komandų gretas ar pasklis kas kur sau.

„Su gera grupe, gerais futbolininkais visą laiką gaila atsisveikinti. Jie mūsų mokyklą pradėjo lankyti nuo pirmosios klasės ir juos ugdė trys treneriai – Nikolajus Pupkinas, Genadijus Davidsonas ir Algimantas Liubinskas“, – kalbėjo mokyklai nuo 2001-ųjų vadovaujantis 62 metų Kęstutis Paknys.

Šios grupės futbolininkai dalyvavo ne tik Lietuvos savo amžiaus grupių futbolo pirmenybėse – geriausi atstovavo ir „Vyčiui“, kuris rungtyniavo Lietuvos pirmosios lygos pirmenybėse.

„Daug vilčių siejame su Augustu Aldoniu ir Ernestu Andriušiu, kurie šiemet atstovavo Lietuvai Baltijos taurės jaunių varžybose.

Lietuvos U21 rinktinėje žaidžia ir Europos čempionato atrankos varžybose dalyvauja mūsų mokyklos auklėtiniai Gytis Paulauskas ir Titas Milašius“, – sakė K.Paknys.

– Kaip šiandien gyvuoja Vilniaus futbolo mokykla?

– Pirmaisiais nepriklausomybės metais 1990–1991-aisiais, negavus jokio finansavimo, šią jaunųjų futbolininkų kalvę netgi buvo siūloma uždaryti.

1992-aisiais mūsų futbolo mokykla buvo prijungta prie Tinklinio mokyklos ir tapo Žaidimų sporto mokykla, kuri priklausė Vilniaus savivaldybei. 2001-aisiais buvo priimtas sprendimas atkurti futbolo mokyklą.

Dabar mokykloje dirba 20 trenerių, pratybas lanko apie 500 jaunųjų vilniečių.

Europos čempionato atrankos turnyre Lietuvai nacionalinei rinktinei atstovauja penki buvę mokyklos auklėtiniai: 2018 metų geriausias šalies futbolininkas Arvydas Novikovas, prieš tai porą metų geriausiu pripažintas Fiodoras Černychas, Artūras Žulpa, Modestas Vorobjovas ir Saulius Mikoliūnas.

– Kokią opiausią bėdą įvardytumėte?

– Futbolo aikščių stoka. Mūsų auklėtiniai susispietę treniruojasi Fabijoniškių mokyklos aikštėje ant dirbtinės dangos, tačiau jos vienos, žinoma, nepakanka.

Didelė problema žiemą, nes mažiesiems futbolininkams reikia maniežo, o patekti į vienintelį „Sportimos“ maniežą ypač sunku, yra daug norinčiųjų, o ir kainos nemažos.

Tikimės, kad nuo rugsėjo mėnesio duris atvers naujasis Pilaitės stadionas su pripučiamuoju maniežu, kurį Vilniaus savivaldybė rengiasi perleisti mūsų futbolo mokyklai.

Ten bus ne tik aikštė, maniežas, persirengimo kambariai, bet ir administracinės patalpos. Turint nuosavą sporto bazę, kurios labai laukiame, mūsų rezultatai tikrai bus dar geresni.

– O kas perka jūsų auklėtiniams sportinę aprangą?

– Futbolininkams batus dažniausiai perka tėvai.

Šįmet mus nudžiugino savivaldybė, kurios dėka „Adidas“ sportine apranga aprengėme visas mokyklos komandas.

– Ar sunku išugdyti didelio meistriškumo žaidėją?

– Prireikia 10 metų, kol užauga neblogo lygio žaidėja.

Mūsų pagrindinis tikslas – parengti futbolininkų U17, U19 ir U2“ rinktinėms, kurios dalyvauja šių amžiaus grupių Europos čempionato atrankos varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.