„Žalgirio“ treneris J. Martinsas – apie nelogišką rungtynių baigtį: „Vengrai klaidų darė daugiau“

„Žinojome, kad bus sunki kova dėl turėto dviejų įvarčių deficito, tačiau tai nėra pasiteisinimas. Bandėme siekti savo tikslų buvo netoli pergalės, tačiau galėjome sužaisti geriau, darėme taktines klaidas, buvo daug emocijų.

 Po apmaudžiai pasibaigusių rungtynių vilniečių treneris dėkojo aistruoliams.<br> E.Žaldario nuotr.
 Po apmaudžiai pasibaigusių rungtynių vilniečių treneris dėkojo aistruoliams.<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2019, 10:30 PM

Sukūrėme pakankamai progų, kad žengtume į kitą etapą, tačiau tai yra futbolas“, – po pasibaigusio sezono Europoje apmaudą liejo vos prieš kelias dienas Vilniaus „Žalgirio“ komandos treneriu laikinai paskirtas Joao Martinsas.

Trenerių pasikeitimas Vilniaus „Žalgirio“ komandai nepadėjo ir sostinės futbolininkai ketvirtadienį baigė savo žygį Europos lygos atrankoje. Lietuvos vicečempionai atsakomosiose rungtynėse namuose su Budapešto „Honved“ komanda sužaidė lygiosiomis 1:1.

Tačiau žalgiriečiai pirmąsias rungtynes buvo pralaimėję 1:3, tad į antrąjį atrankos etapą žengė Vengrijos klubas.

Rungtynės, kaip ir buvo galima tikėtis, prasidėjo aktyvesniu žalgiriečių žaidimu. Šeimininkai susikūrė kelias progas, tačiau jų realizuoti nepavyko, tuo tarpu vengrai atsakė pavojingu smūgiu iš baudos aikštelės prieigų.

Tačiau 18-ąją minutę Tomislavo Kišo ir Liviu Antalio duetas pakėlė visus LFF stadione susirinkusios sirgalius. Po puikaus T.Kišo perdavimo L.Antalis nukreipė kamuolį į vartus ir išvedė „Žalgirį“ į priekį.

Tokia įvykių eiga reiškė, kad sostinės komandai norint žengti į kitą etapą reikėjo vieno įvarčio. Arčiausiai tikslo per pirmąjį kėlinį buvo tas pats T.Kišas, o jo į tolimą vartų kampą smūgiuotas kamuolys nusileido greta virpsto. Savo ruožtu „Honved“ atsakė pavojingu smūgiu galva. Laimei, kamuolys skriejo pro šalį, nes žalgiriečių vartininkas toje situacijoje būtų buvęs bejėgis.

Tad iki pertraukos abiems komandos pasižymėto daugiau taip ir nepavyko, tas visas veiksmas persikėlė į antrąjį kėlinį.

Po pertraukos „Žalgiris“ galėjo reikalus išspręsti labai greitai, tačiau antrajame kėlinyje dvi auksinės progos liko iššvaistytos. Kaip dažnai futbole būna, pasitvirtino taisyklė, kad neįmuši tu – įmuša tau. 62-ąją minutę po sumaišties baudos aikštelėje pasižymėjo „Honvend“ kapitonas Djordje Kamberis.

Per likusį laiką vilniečiai spaudė savo varžovus ir vengrų gynyba braškėjo ne kartą, bet sukurti nedidelio stebuklo „Žalgiriui“ nepavyko.

Po rungtynių „Žalgirio“ treneris pripažino, kad varžovai darė daugiau klaidų, tačiau apgailestavo dėl galutinio rezultato.

„Tai yra futbolas. Bandėme ruoštis taktiškai, ruošėme žaidėjus, tačiau rungtynės susideda iš klaidų. Varžovai darė jų daugiau, tačiau į kitą etapą pateko jie. Žinojome, kad jie skiria daug dėmesio antriesiems kamuoliams, būtent tai ir nulėmė mūsų praleistą įvartį. Dabar yra svarbiausia dabar ištaisyti mūsų klaidas.

Bet apskritai, aš esu patenkintas auklėtinių žaidimu. Man tikrai buvo sunku kažką pakeisti per tris dienas, bet rungtynių pradžioje jie įgyvendino keltus tikslus“, – teigė J.Martinsas.

Vos pirmadienį darbą Lietuvos vicečempionų komandoje pradėjęs treneris po rungtynių išskyrė ir padėkojo komandos aistruoliams.

„Noriu atskirai padėkoti „Žalgirio“ aistruoliams. Man tai paliko didelį įspūdį. Jie savo darbą atliko be klaidų, gaila, kad nepavyko mums atsilyginti tuo pačiu. Ateityje stengsimės viską padaryti maksimaliai gerai“, – kalbėjo J.Martinsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?