Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ futbolo komandos kryptis – kilti tik aukštyn

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygos debiutantas Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ klubas įvykdė sezono išvakarėse keltus siekius įsitvirtinti lentelės viduryje. Visai kitaip susiklostė didelių ambicijų turėjusio Kauno „Stumbro“ likimas.

Priešpaskutiniame sezono ture „Hegelmann Litauen“ komanda (mėlyni marškinėliai) tiesiog sutrypė jaunuosius žalgiriečius. Pastarieji į savo vartus praleido net 8 įvarčius, o patys pasižymėjo tik kartą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Priešpaskutiniame sezono ture „Hegelmann Litauen“ komanda (mėlyni marškinėliai) tiesiog sutrypė jaunuosius žalgiriečius. Pastarieji į savo vartus praleido net 8 įvarčius, o patys pasižymėjo tik kartą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-10-27 12:18

Dešimtmetį šiemet švenčiantis „Hegelmann Litauen“ klubas 2018-aisiais laimėjo II lygos Pietų zonos čempionatą ir gavo teisę pakilti laipteliu aukščiau. Kauniečiai šia galimybe pasinaudojo.

Jau per du pirmuosius turus „Hegelmann Litauen“ šventė dvi pergales ir atsidūrė lentelės viršuje, tačiau vėliau teko patirti ir skaudžių varžovų kirčių.

Likus vienam turui iki čempionato pabaigos kauniečiai turi 41 tašką ir užima 7-ąją vietą tarp 16 komandų. Paskutinėje sezono dvikovoje „Hegelmann Litauen“ susikaus su Kretingos „Minija“. Pakilti aukščiau komanda jau neturi galimybių, o pralaimėjimas gali ją nublokšti laipteliu žemyn.

Sutaršė sostinės „Žalgirį“

Priešpaskutinėje sezono dvikovoje „Hegelmann Litauen“ namų aikštėje 8:1 tiesiog nušlavė Vilniaus „Žalgirio B“ komandą.

„Susidarė įspūdis, kad varžovai į aikštę išbėgo per prievartą, visiškai nesistengė kovoti“, – pasakojo „Hegelmann Litauen“ vyriausiasis treneris Dainius Šumauskas.

Jam dar keisčiau, kad aikštėje taip atrodė vieno A lygos lyderių Vilniaus „Žalgirio“ pamaina. Treneriui smagu, kad jo auklėtiniai būdami tokio pat amžiaus kovėsi daug rimčiau.

Dvikovai įpusėjus kauniečiai jau pirmavo 6:0 ir turėjo vieno futbolininko pranašumą. „Žalgirio B“ gynėjas Nojus Burdaitis 39-ąją minutę išvydo raudonąją kortelę už paskutinės vilties pražangą.

„Esant tokiam rezultatui jau nepavyko nuteikti vaikinų kovai“, – neslėpė D.Šumauskas.

Nors antrąjį kėlinį „Hegelmann Litauen“ taip pat laimėjo, mažumoje žaidę vilniečiai net sugebėjo kartą pasižymėti.

Įvykdė iškeltą tikslą

Sezono išvakarėse „Hegelmann Litauen“ klubo vadovai kėlė užduotį komandai įsitvirtinti turnyro lentelės viduryje, ir šį tikslą pavyko pasiekti.

Kauniečiai labai anksti ir labai sėkmingai pradėjo pasirengimą turnyrui.

Netrukus varžovai suvokė, kad naujokus reikia gerbti, todėl pergalių kaina augo.

Pasak D.Šumausko, pirmenybėse išsiskyrė šeši klubai, kurie kovojo dėl apdovanojimų. Už jų įsitaisė Kauno klubas.

I lygos nugalėtoju jau anksčiau tapo Telšių „Džiugas“ ir iškovojo teisę išbandyti jėgas A lygoje. Ar telšiškiai pasinaudos šia galimybe, dar per anksti svarstyti.

Sudėliojo komandos kelią

„Nepaisant kuklaus klubo biudžeto, sezonas buvo sėkmingas. Nematau priežasčių, kodėl komanda nedalyvautų kitų metų pirmenybėse“, – kalbėjo D.Šumauskas. Pasibaigus šiam sezonui treneris visas detales galutinai aptars su klubo vadovais.

Jo nuomone, kitąmet „Hegelmann Litauen“ turėtų kovoti dėl apdovanojimų, o 2021-aisiais galėtų tikėtis kelialapio į A lygą.

Per porą artimiausių metų būtų sukurta klubo bazė, kuri būtina siekiant dalyvauti aukščiausiojoje šalies futbolo lygoje.

D.Šumausko nuomone, kitą sezoną gali pasikeisti maždaug pusė futbolininkų. Dalis esamų komandos narių nepateisino lūkesčių, o siekiant naujų tikslų reikia stipresnių pajėgų. Šiemet komandoje buvo vos keli futbolininkai, anksčiau išbandę jėgas A lygoje.

„Stumbras“ išnyko iš futbolo žemėlapio

Visai kitaip susiklostė kito Kauno futbolo klubo likimas – „Stumbras B“ iš pirmenybių pasitraukė jau sezono viduryje.

Visi komandos pelnyti taškai buvo anuliuoti ir ji atsidūrė 16-ojoje turnyro lentelės vietoje.

„Stumbro B“ trenerių užduotis buvo rengti futbolininkus A lygoje rungtyniaujančiai „Stumbro“ ekipai, kurią valdė užsienio investuotojai.

Dideles ambicijas puoselėjęs klubas šiemet vasarą paskelbė negalintis vykdyti finansinių įsipareigojimų ir nutraukė veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.