„Atletico“ Čempionų lygoje pratęsė tradiciją ir skėlė antausį nesustabdomam „Liverpool“

[[ge:lrytas:lrytas:13700259]]

„Atletico“ sugebėjo įveikti Čempionų lygos laimėtoją „Liverpool“<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Atletico“ sugebėjo įveikti Čempionų lygos laimėtoją „Liverpool“<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2020, 9:46 PM, atnaujinta Feb 19, 2020, 12:07 AM

UEFA Čempionų lyga po neilgos žiemos pertraukos sugrįžo į futbolo gerbėjų namus su aštuntfinalio kovomis. Antradienį ginklais žvangino ispanų Madrido „Atletico“ bei titulą ginantis „Liverpool“. Po intriguojančios dvikovos ir labai greito įvarčio namie žaidęs ispanų klubas 1:0 (1:0) įveikė anglus ir turi nedidelę persvarą prieš atsakomąjį mačą. Madrido ekipa pratęsė tradiciją nepralaimėti namų Čempionų lygos atkrintamųjų kovų nuo 2014-ųjų. 

Jau 4-ąją minutę „Atletico“ ekipa sugebėjo išsiveržti į priekį – po kampinio kamuolys įsimaišė „kojų miške“ ir rikošetu nuriedėjo prie Saulio Niguezo ir šis nuo metro atstumo įkalė pirmąjį įvartį į „Liverpool“ vartus.

Pirmame kėlinyje kamuolys pabuvojo šeimininkų vartuose, tačiau įvartį pelnęs Mohamedas Salah pats pripažino, kad buvo nuošalė.

Nors per kitas nervingo mačo 70 minučių tiek viena, tiek ir kita ekipa turėjo galimybių įmušti, rezultatas nepasikeitė.

„Atletico“ ekipai, kuriai grupių etape reikėjo susiremti su Turino „Juventus“, galima sakyti nepasisekė su burtais. Madrido ekipa Čempionų lygos atkrintamąsias kovas privalėjo pradėti rungtynėmis su turnyro čempionais.

Praėjusį sezoną Čempionų lygą užkariavę ir šiais metais į „Premier“ lygos pirmenybes savo dominavimą perkėlusi „Liverpool“ ekipa yra laikoma ryškia favorite šioje poroje.

Traumų išretintą „Atletico“ galėjo raminti tik įspūdinga statistika. Nuo 2014-ųjų Madrido ekipa atkrintamosiose varžybose namuose nebuvo nepralaimėjusi nė karto ir praleido vos du įvarčius.

„Atletico“ su „Liverpool“ Europos turnyruose kovėsi keturis kartus, šventė po vieną pergalę, o dviejuose mačuose užfiksuotas taikus rezultatas.

Pastarąjį kartą komandos galynėjosi Europos lygos pusfinalyje 2010-siais. Tuomet bendras rezultatas buvo 2:2, o kitą etapą žengę išvykoje įvartį pelnęs „Atletico“.

Atsakomasis šios poros mačas bus žaidžiamas kovo 11 dieną Liverpulyje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.