Legendinė „Žalgirio“ bazė užbaigė savo agoniją: pradėti griovimo darbai

Legendinio Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo treniruočių ir poilsio bazė Antakalnyje, Žolyno gatvėje, pradeda naują gyvenimo etapą. Dabar vietoje pagrindinio „Žalgirio“ bazės pastato planuojama pastatyti naujus poilsio namus.

 Žolyno gatvėje esantis pastatas pradėtas griauti.<br> P.Malžinsko nuotr.
 Žolyno gatvėje esantis pastatas pradėtas griauti.<br> P.Malžinsko nuotr.
Stadionas šalia troleibusų parko.<br>R.Suslavičiaus nuotr.
Stadionas šalia troleibusų parko.<br>R.Suslavičiaus nuotr.
Stadionas šalia troleibusų parko.<br>R.Suslavičiaus nuotr.
Stadionas šalia troleibusų parko.<br>R.Suslavičiaus nuotr.
Stadionas šalia troleibusų parko.<br>R.Suslavičiaus nuotr.
Stadionas šalia troleibusų parko.<br>R.Suslavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-05-05 13:59

Lrytas.lt prieš savaitę rašė apie skandalingą bazės istoriją, o antradienį asociacijos „Vilniaus regiono futbolo sąjunga“ (VRFS) prezidentas Pauliaus Malžinskas pasidalino socialiniame tinkle „Facebook“ nuotraukomis, kuriose matyti kaip pradėtas griauti apleistas pagrindinis pastatas.

„Šiandien važiavau pro šalį ir kaip tik nusprendžiau užsukti pasižiūrėti kokie ten reikalai. Gaila“, – lrytas.lt sakė P.Malžinskas.

Tiesa, šalia troleibuso parko esantis stadionas turėtų ir likti stadionu. Bent jau tai yra numatyta Vilniaus savivaldybės planuose, nors bandymų nusipirkti šį sklypą ir užstatyti namais jau būta. „Žalgirio“ klubo bazė apleista tapo 2009 metais, kuomet tuometis klubo savininkas Vadimas Kastujevas Maskvoje pateko į kalėjimą.

Kertinis „Žalgirio“ bazės, kaip ir viso klubo, lūžio momentas įvyko 2008 metais. Tuometinis klubo savininkas V.Kastujevas Maskvoje pateko į kalėjimą, nes buvo kaltinamas neteisėtai reikalavęs pusantro milijono eurų iš „Inkredbank“ viceprezidento, ledo ritulio klubo „Spartak“ vadovo.

V.Kastujevo išlaikomas „Žalgiris“ susidūrė su rimtomis finansinėmis problemomis. Klubui buvo iškelta bankroto byla, komandos treneriai ir futbolininkai liko negavę atlyginimų. Apskritai buvo kalbama, kad šis veikėjas „Žalgirio“ klubą 2006 metais įsigijo iš Jonušo Lopučio tik dėl ištaigingo sklypo Antakalnyje.

Valstybė šiuos objektus buvo išnuomavusi 99-eriems metams. Dar 2008 metais buvo duotas savivaldybės leidimas bazės rekonstrukcijai į poilsio namus. Pradžioje V.Kastujevas ar su juo susiję asmenys bandė užstatyti ir dalį treniruočių stadiono. Vis tik įsikišus savivaldybei stadionas lieka bent jau kol kas nepaliestas.

2011 metų pabaigoje iš kalėjimo Maskvoje paleistas V.Kastujevas dar bandė kovoti ir dėl „Žalgirio“ vardo bei kreipėsi į teismą – pareiškė pretenzijas į šį garsų prekės ženklą ir pareikalavo atlyginti neturtinę žalą.

Tačiau galiausiai prekės ženklas buvo išpirktas tikrojo „Žalgirio“ futbolo klubo.

Pati bazė keliavo per žlugusio banko „Snoras“ rankas.

„Galiu pasakyti, kad tai dar vienas požymis mūsų Lietuvoje – nebaudžiamumas. Mūsų valdžios atstovai leidžia daryti visokias aferas, kuris išsivystė ir niekas nėra baudžiamas. Turime tokią nuostabią bazę, ji galėjo tapti ne vien tik futbolo baze, o ir visų sportų šakų. Vienu metu taip ir būdavo.

Pamenu, kad ir „Kibirkšties“ krepšininkės čia glaudėsi. Pati idėja įkurti tokią bazę buvo nuostabi, bet galiausiai buvo sunaikintas didžiulis sporto turtas. Pradėjo eiti iš rankų į rankas, kaip ir „Žalgirio“ stadionas“, – lrytas.lt padėtį su sporto baze komentavo buvęs rinktinės treneris Algimantas Liubinskas.

Pagal paskutinius pranešimus „Žalgirio“ treniruočių bazės pastatas turėtų virsti kiek kuklesniais poilsio namais nei buvo planuota 2008 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.