„Kauno Žalgirio“ kapitonas įvertino aršią akistatą Marijampolėje: „Kova nebuvo pati gražiausia“

„Kai du mėnesius praleidi karantine, visos patikrinimo procedūros atrodo natūraliai“, – sugrįžimą į A lygos kovas portalui lrytas.lt apibūdino „Kauno Žalgirio“ kapitonas Linas Pilibaitis.

 Linas Pilibaitis.<br>E.Kniežausko nuotr.
 Linas Pilibaitis.<br>E.Kniežausko nuotr.
 Linas Pilibaitis.<br>E.Kniežausko nuotr.
 Linas Pilibaitis.<br>E.Kniežausko nuotr.
 Linas Pilibaitis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Linas Pilibaitis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 2, 2020, 2:25 PM, atnaujinta Jun 2, 2020, 3:29 PM

35-erių veteranui nepavyko atvesti komandos į pergalę Marijampolėje, kai pirmadienį kauniečiai 0:1 nusileido „Sūduvos“ žaidėjams, tačiau emocijų ir kietos kovos mače netrūko.

Nepaisant to, žalgiriečiams teko iš naujo pratintis prie oficialių rungtynių tempo.

Kauno Žalgiris“ kovo 8-ąją pergalingai pradėjo naująjį A lygos sezoną, kai Vilniuje net 3:0 sutriuškino „Riterius“, tačiau tuomet pasaulį apgaubė koronaviruso pandemija. Beveik tris mėnesius be oficialių rungtynių praleidę Lietuvos futbolininkai pagaliau sugrįžo į stadionus.

„Aikštelėje matėsi, kad visi žaidėjai yra išsiilgę futbolo, – potyrius atskleidė L.Pilibaitis. – Nors rungtynėse matėte nemažai broko, kovos taip pat netrūko. Fizinė kondicija tikrai buvo nebloga, žinant, kad žaidėme po trijų mėnesių pertraukos. Asmeniškai tikrai nejaučiau sunkumų.“

Žiūrovai, tarp kurių viešėjo ir rinktinės treneris Valdas Urbonas bei Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, rinktinės žaidėjai Mantas Kalnietis ir Edgaras Ulanovas, įvarčių lietaus ar įspūdingų atakų nepamatė, tačiau kietos kovos tikrai netrūko.

Pirmasis ir vienintelis rungtynių įvartis krito antrajame kėlinyje (68 min.), kuomet po kampinio smūgiu galva pasižymėjo „Sūduvos“ žaidėjas 32-ejų Povilas Leimonas.

Šeimininkai pamiršo visas A lygos rekomendacijas, ėmė džiaugtis įvarčiu, apsikabino ir sveikino rezultatyviausią dvikovos žaidėją. Tiesa, pastarasis netrukus ėmė raminti komandos draugus.

Netrukus po įvarčio kilo susistumdymas, kai įvarčio autorius kumščiu smogė žalgiriečiui Jurijui Bušmanui. Maža to, nuo suolo į aikštę pašoko ir šeimininkų žaidėjas Mihretas Topčagičius. L.Pilibaičiui teko raminti tiek komandos, tiek varžovų žaidėjus.

„Visi nori būti pirmi prie kamuolio, todėl tos dvikovos ir buvo tokios agresyvios ar grubios, abi komandos kovojo, – aistras aikštėje komentavo L.Pilibaitis. – Žinoma, kova galbūt nebuvo pati gražiausia, bet jos neturėjo trūkti.“

Teisėjai už kietą žaidimą padalijo korteles. Geltonosios buvo skirtos „Žalgirio“ atstovams Jurijui Bušmanui ir Rudinilsonui bei šeimininkų žaidėjui P.Leimonui. Raudona – „Sūduvos“ atstovui M.Topčagičiui, kuris paliko techninę zoną ir įsiveržė į aikštę.

Po mačo kauniečių treneris Rokas Garastas teigė, kad komanda galėjo pasiekti lygiąsias. Komandos kapitonas L.Pilibaitis atskleidė didžiausius žaidimo trūkumus.

„Reikėjo daugiau šaltakraujiškumo priekyje. Kai kur ne iki galo išnaudojome progas, dar reikia susižaisti. Manau, kad tai ir buvo didžiausia problema, neleidusi kovoti dėl taškų“, – pasakojo futbolininkas.

Tiesa, po praėjusio sezono klubą paliko net šeši žaidėjai, maža to, prisijungė naujas treneris, tad komandai reikėjo laiko perprasti naujas schemas.

„Nauji žaidėjai į komandą įsiliejo puikiai. Jie pridėjo jėgos, tikiuosi, kad naujokai bus labai naudingi šiame sezone“, – viliasi L.Pilibaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.