Į Vilniaus „Žalgirį“ grįžta įvarčių mašina vadinamas A. Kaludžerovičius

Vienas ryškiausių visų laikų „Žalgirio“ futbolo klubo legionierių serbas Andrija Kaludžerovičius grįžta į Vilnių. 2016 m. vasarą A.Kaludžerovičius į tuometinių Lietuvos čempionų gretas atvyko iš Serbijos aukščiausioje lygoje žaidusios Belgrado „Rad“ komandos.

 Andrija Kaludžerovičius džiugino įvarčiais.
 Andrija Kaludžerovičius džiugino įvarčiais.
 Andrija Kaludžerovičius džiugino įvarčiais.<br>G.Vaitkevičiaus nuotr.
 Andrija Kaludžerovičius džiugino įvarčiais.<br>G.Vaitkevičiaus nuotr.
 Andrija Kaludžerovičius džiugino įvarčiais.<br> fkzalgiris.lt nuotr.
 Andrija Kaludžerovičius džiugino įvarčiais.<br> fkzalgiris.lt nuotr.
 A.Kaludžerovičius grįžta.
 A.Kaludžerovičius grįžta.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 30, 2020, 5:07 PM, atnaujinta Jun 30, 2020, 5:15 PM

Per 19 rungtynių jis sugebėjo pasižymėti 20 kartų ir tapo rezultatyviausiu 2016 m. A lygos futbolininku.

Per profesionalaus futbolininko karjerą Serbijos, Kinijos, Ispanijos, Kipro, Šveicarijos, Kataro, Indijos, Latvijos, Slovėnijos ir Australijos futbolo čempionatuose žaidęs 32 metų A.Kaludžerovičius pelnė daugiau nei 100 įvarčių. 2010–2011 m. Serbijos čempionate jis įmušė 13 įvarčių ir tapo geriausiu „Super Liga“ sezono snaiperiu.

Lietuvoje A.Kaludžerovičius pasiekė naują asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą.

Futbolo klubo „Žalgiris“ vadovė Vilma Venslovaitienė sako, kad Andrija bus puikus papildymas komandai: „Po to, kai Davidas Ngogas nusprendė baigti futbolininko karjerą, aktyviai ieškojome puolėjo, kuris tiktų mūsų komandos filosofijai. Su Andrija kalbėjomės jau seniai ir laukėme jo atsakymo. Žinoma, vyko derybos ir su dar keliais žaidėjais iš Kroatijos ir Slovėnijos, tačiau Andrija mums buvo tinkamiausias variantas, ir labai džiaugiuosi, kad jis grįžta į Vilnių.“

Lietuvos čempionate A.Kaludžerovičius debiutavo 2016 metų birželio 15 d. „Žalgirio“ rungtynėse su tuometine „Trakų“ komanda. Pirmose rungtynėse po keitimo aikštėje pasirodęs puolėjas nepasižymėjo, bet vėliau per 6 rungtynes A lygos čempionate įmušė 11 įvarčių.

„Žalgirio“ ekipos strategas Aliaksejus Baga sakė, kad Andrija – patyręs žaidėjas, kuris įneš daugiau užtikrintumo puolime: „Andrija turi įgimtą talentą mušti įvarčius, o mums šiuo metu to labiausiai ir reikia. Žinoma, po rungtynių su „Riteriais“ atrodytų, kad puolime veikiame puikiai, bet mūsų komandai tikras puolėjas yra būtinas, ir Andrija tikrai labai tinka mūsų žaidimo braižui.“

Rezultatyvus ir efektingas A. Kaludžerovičiaus žaidimas sužavėjo ir „Žalgirio“ sirgalius. Pasibaigus sezonui, šalies čempionų gerbėjai iš „Pietų IV“ 29 metų serbą išrinko geriausiu 2016 m. „Žalgirio“ futbolininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.