Tragedija Lietuvos futbolo pasaulyje: klastinga liga pasiglemžė buvusio A lygos žaidėjo gyvybę

Sostinės futbolo klubas „Geležinis vilkas“ pranešė tragišką žinią – po sunkios ligos ketvirtadienį Vilniuje mirė 36 metų buvęs „Vilniaus“ ir ilgametis „Geležinio vilko“ bei kitų ekipų žaidėjas Jevgenijus Gikas. Teigiama, kad buvusį futbolininką pakirto klastinga liga – pankreatitas.

„Geležinis vilkas“ pranešė apie J.Giko mirtį<br> facebook.com
„Geležinis vilkas“ pranešė apie J.Giko mirtį<br> facebook.com
„Geležinis vilkas“ pranešė apie J.Giko mirtį<br> facebook.com
„Geležinis vilkas“ pranešė apie J.Giko mirtį<br> facebook.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 11, 2020, 6:28 PM, atnaujinta Sep 12, 2020, 7:44 AM

Ji atsiranda dėl įvairių priežasčių – tuomet vyksta ūminis ar lėtinis kasos uždegimas. Esant ūminiam pankreatitui (kasos uždegimui) staiga žūsta kasos ląstelės, agresyvūs kasos fermentai pradeda ardyti, „virškinti“ kasą, patenka į kraują, sukeldami sisteminį (viso organizmo) pažeidimą.

Lėtinio pankreatito (kasos uždegimo) metu žuvusių kasos ląstelių vietą užpildo jungiamasis audinys, kasa randėja, mažėja jos fermentų gamyba ir vystosi lėtinis kasos nepakankamumas.

Kaip rašo sportas.lt, vasario 14-ąją gimes J.Gikas – legendinės 1984 metų gimimo kartos futbolininkas, savo karjerą pradėjęs trenerio Viktoro Osetrovo komandoje su Sauliumi Mikoliūnu, Mindaugu Kalonu, Pauliumi Grybausku ir kitais.

Šios ekipos pagrindu 2002 metais buvo sukurta Vilniaus „Šviesos“ komanda. Tais pačiais metais „Šviesa“ tapo pirmos lygos nugalėtoja, pakeitė pavadinimą į „Vilnių“ ir 2003 metais debiutavo aukščiausiame šalies divizione.

Vėliau J.Gikas perėjo į „Geležinio vilko“ komandą, kur praleido didžiąją karjeros dalį. Taip pat jis žaidė ir salės futbolą, atstovaudamas sostinės „Bekento“ komandai.

Pastaruoju metu velionis futbolą labiau žaidė mėgėjiškai, o dirbo "FL Technics" kompanijoje, kuri aptarnauja orlaivius.

Kaip pranešė karių klubas, su J.Giku galima atsisveikinti penktadienį Vilniaus Švenčiausios Dievo Motinos Užtarėjos sentikių cerkvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.