Futbolo legendai D. Maradonai sėkmingai atlikta smegenų operacija

Argentinos futbolo legendai Diego Maradonai vėlai antradienį buvo sėkmingai atlikta smegenų operacija, per kurią buvo pašalintas kraujo krešulys, pranešė jo gydytojas.

 D.Maradonai atlikta smegenų operacija.<br> Reuters/scanpix.com nuotr.
 D.Maradonai atlikta smegenų operacija.<br> Reuters/scanpix.com nuotr.
D.Maradona į stadioną atvyko lydimas pagalbininkų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Maradona į stadioną atvyko lydimas pagalbininkų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-11-04 06:39

„Sugebėjome sėkmingai pašalinti krešulį. Diego operaciją atlaikė gerai“, – gydytojas Leopoldo Luque sakė karjerą baigusio futbolininko privačioje klinikoje sostinėje Buenos Airėse.

„Padėtis valdoma, [kraujas] šiek tiek sunkiasi. Jis liks stebimas“, – pridūrė medikas.

D. Maradonai praeitą penktadienį sukako 60 metų, ir tą vakarą jis pasirodė nacionalinio čempionato „Gimnasia y Esgrima“ rungtynėse prieš klubą „Patronato“. Tas varžybas jo komanda laimėjo rezultatu 3:0, bet D. Maradona išėjo nesulaukęs pirmojo kėlinio pabaigos, todėl kilo klausimų apie jo sveikatą.

Praėjus trims dienoms 1986 metais Pasaulio futbolo čempionatą laimėjusios Argentinos rinktinės kapitonas pirmadienį buvo paguldytas tyrimams į privačią ligoninę La Platoje, esančioje maždaug už 40 km į pietus nuo Buenos Airių. D. Maradona ten gyvena nuo praėjusių metų pabaigos, tapęs naujuoju pirmosios lygos klubo „Gimnasia y Esgrima“ treneriu.

Atlikus skenavimą buvo aptiktas kraujo krešulys, todėl antradienį D. Maradona buvo perkeltas į specializuotą kliniką sostinės šiauriniame rajone.

Sužinoję apie D.Maradonos sveikatos bėdas jo gerbėjai ėmė rinktis prie ligoninės.

„Trokštu, kad Diego iš visos šios situacijos išsikapstytų. Jis tai gali, nes yra geriausias, geriausias visa pasaulyje“, – sakė 41-erių Diego Bermudezas.

Prieš tai buvusį savaitgalį D.Maradona praleido saviizoliacijoje, nes vienam jo asmens sargybinių buvo nustatytas koronavirusas, tačiau buvusio futbolininko COVID-19 testas buvo neigiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.