A. Pukelis traukiasi iš LFF viceprezidento pareigų: „Pasielgiau nepižoniškai – kai kas galvojo, kad mano ego didelis“ Paaiškėjo naujieji viceprezidentai

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) viceprezidentas Arūnas Pukelis nusprendė trauktis iš nuo 2019 metų užimamų pareigų ir atsisakė kelti savo kandidatūrą naujai kadencijai.

A.Pukelis traukiasi iš LFF viceprezidento posto.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Pukelis traukiasi iš LFF viceprezidento posto.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Pukelis traukiasi iš LFF viceprezidento posto.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Pukelis traukiasi iš LFF viceprezidento posto.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Pukelis traukiasi iš LFF viceprezidento posto.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Pukelis traukiasi iš LFF viceprezidento posto.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 19, 2020, 2:51 PM, atnaujinta Nov 19, 2020, 6:54 PM

Tai A.Pukelis patvirtino savo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Dėl šiuo metu dirbtinai eskaluojamos situacijos, surežisuoto šmeižto ir šlykštaus melo kampanijos, į kurią įtrauktos ir pačios aukščiausios valdžios institucijos, atsisakau kelti savo kandidatūrą į LFF viceprezidento pareigas.

Nenoriu, kad mano asmens adresu viešai skleidžiama netiesa, kuriamos sąmokslo teorijos, trukdytų organizacijos veiklai, galimai sumenkintų futbolo bendruomenės autoritetą.

Tuo pačiu nesitaikysiu su tuo, kad kai kurie politikai, šiurkščiai pažeisdami LR Konstituciją, asociacijų įstatymą ir kitus teisės aktus imtų tiesiogiai kištis į visuomenės reikalus, prisidengdami viešuoju interesu.

Niekada nekeliu savo ego ir asmeninių ambicijų aukščiau už mūsų futbolo bendruomenes siekius ir tikslus. Man svarbu rezultatas, todėl aš visada būsiu ten, kur esu labiausiai reikalingas. Futbolas visada bus aukščiau už bet kokias intrigas, politines manipuliacijas ar slaptus susitarimus.

Futbolas yra visų žmonių ir niekada nepriklausys nuo saujelės politikų, nors jie to ir labai norėtų. Nepriklausys jis ir tiems veikėjams, kurie futbolą mato tik, kaip savanaudiško pasipelnymo šaltinį.

Tokie žmonės, praradę priėjimą prie aruodo, desperatiškai bando įvelti politikus, visais įmanomais būdais juodindami mane ir visą futbolo judėjimą Lietuvoje.

Postai savaime man niekada nebuvo vertybė. Už žmogų turi kalbėti jo darbai, o ne pareigos. Todėl ir toliau liksiu aktyviu futbolo bendruomenės nariu, savo iniciatyvomis ir darbais prisidėsiu prie šio sporto stiprinimo mūsų šalyje.

Paskleistas melas mano adresu bus civilizuotai paneigtas, o šių išpuolių užsakovai ir autoriai demaskuoti. Naujai išrinktai LFF vadovybei noriu palinkėti susiklausymo, darnos ir energijos. O visa futbolo bendruomenė tegul išlieka vieninga ir nepriklausoma“, – rašė A.Pukelis.

„Tai ne spontaniškas sprendimas. Apie tai, kad nekandidatuosiu į LFF viceprezidentus, galvojau ilgokai ir apsisprendžiau prieš kelias dienas“, – lrytas.lt tikino A.Pukelis.

Tauragės apskrities futbolo federacijai vadovaujantis verslininkas tikino, kad ir toliau jai vadovaus ir trauktis neketina.

„Kaip ir sakiau, tai buvo savotiškas egzaminas – labai jau tam tikram ratui piliečių norėjosi, kad mano ego būtų aukščiau Lietuvos futbolo.

Tačiau tai buvo tik jų norai. Aš nenorėjau, kad mūsų organizaciją ir toliau kaltintų nebūtais finansiniais skandalais, juodintų futbolą.

Toliau duoti šansą murkdyti į purvą tiek federaciją, tiek ir visą mano mylimą sporto šaką būtų tiesiog žema.

Todėl nekėliau savo kandidatūros. Žinoma, buvo nemenkas šokas Vykdomajame, kai apie tai pasakiau: puikiai žinau, jog jei kandidatuočiau, sulaukčiau palaikymo. Bet aš nutariau ir savo poelgio nesigailiu“, – sakė A.Pukelis.

– Galima sakyti, kad jums skirta kritika davė vaisių? Kad tai yra LFF kritikavusių žmonių pergalė?

– Tiktai galiu pasakyti, kad ne. Aš pasielgiau protingai ir tikrai nepižoniškai. Matau, kad dabartiniai politikai be jokių skrupulų mina Konstituciją ir siekia lįsti į visuomeninių organizacijų veiklą.

Kaip didžiausią kozirį jie turi mano 25 metų senumo biografijos faktus ir jais bando spausti Futbolo federacija, ją menkinti.

Pasitraukdamas iš rinkimų ne tik tiems neva kritikams išmušu mistinius kozirius iš rankų, bet ir neleidžiu pulti savo mėgstamos sporto šakos federacijos. Bet iš futbolo aš nesitraukiu – ir toliau lieku Vykdomojo komiteto nariu.

– Kas užėmė jūsų vietą?

– LFF dabar atsirado trys viceprezidentai: tai Nemunas Dagilis, Janas Nevoina ir Mindaugas Bondauskis. Tai visi žmonės, kurie tikrai pasišventę futbolui, naujovėms.

– Neseniai Seimas pasirašė rezoliuciją, kurioje kalbama apie uždarą ir niekam neatsiskaitančią LFF.

– Aš nežinau kitos tokios federacijos, kuri pilnai atsiskaito už valstybės pinigus, kuri viską išdėsto, kur ir kaip išleista.

Lietuvos futbolo federacija iš valstybės gauna tik gal vieną procentą pinigų nuo turimo biudžeto, tačiau generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius pateikia visada aiškią ataskaitą apie visus mūsų turimus pinigus ir kur jie išleidžiami. Visi tie kaltinimai – tai interpretacija.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.