„Tottenham Hotspur“ išsiveržė į Anglijos lyderius, dukart keikta VAR sistema

Šeštadienį startavo devintasis Anglijos „Premier“ lygos turas, po kurio į pirmąją vietą šovė „Tottenham Hotspur“ klubas. Londono komanda sugebėjo palaužti „Manchester City“ ekipą 2:0 (1:0) ir su 20 taškų įsitaisė pirmoje vietoje.

„Tottenham Hotspur“ ekipa pirmauja Anglijos čempionate
„Tottenham Hotspur“ ekipa pirmauja Anglijos čempionate
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2020, 9:58 PM, atnaujinta Nov 22, 2020, 7:53 AM

Nors Mančesterio atstovai per pirmą kėlinį į „Tottenham“ vartus mušė 11 kartų, o kamuolį valdė 68 procentų laiko, vienintelis Londono ekipos smūgis per 45 minutes buvo tikslus – jau 5 minutę pasižymėjo Heung-Min Sonas.

27-ąją minutę „City“ išlygino rezultatą, tačiau peržiūrėjus VAR sistemą jis nebuvo įskaitytas.

Antrame kėlinyje 65 minutę Giovani Lo Celso padvigubino skirtumą, o „Manchester City“ taip ir nerado kuo atsakyti.

Iš viso „Tottenham Hotspur“ ekipa į varžovų vartus smūgiavo tik 4 kartus ir du iš jų buvo sėkmingi, o „City“ savo laimę bandė net 22 kartus, tačiau pasižymėti nesugebėjo.

Tai buvo ketvirtoji iš eilės Londono ekipos pergalė pirmenybėse.

Skaičiuojama, kad 12 taškų per 8 mačus  – tai blogiausias trenerio Pepe Guardiola rezultatas per visą laiką, kiek jis treniruoja ekipą. Praėjusiame sezone jis po 8 akistatų su klubu turėjo 16 taškų.

Kitose rungtynėse „Tottenham“ išvykoje bandys palaužti Londono „Chelsea“, „Manchester City“ reabilituotis bandys prieš „Burnley“ futbolininkus.

Į turnyro antrąją vietą pakilti nepasinaudojo Birmingamo „Aston Villa“ klubas, kuris gan netikėtai kapituliavo prieš „Brigton“ ekipą 1:2 (0:1).

Jau 12 minutę svečiai išsiveržė į priekį po Danny Welbecko įvarčio. „Aston Villa“ turėjo mažiausiai tris šimtaprocentes galimybes išlyginti rezultatą, tačiau kamuolys niekaip nėjo į vartus: tai virš jų, tai atsitrenkdavo į virpstą.

Galiausiai antrojo kėlinio pradžioje – 47 min. – Ezri Konsa galiausiai šiaip ne taip įstūmė įvartį į vartus ir atrodė, kad įvyks lūžis.

Bet po 9 minučių ir vėl po gynėjų klaidos įvartį pelnė „Brigton“ klubas – pasižymėjo Solly Marchas. Kai jau ėjo pridėta ketvirtoji teisėjo pridėta minutę, baudos aikštėje buvo pargriautas „Aston Villa“ žaidėjas ir atrodė, kad šeimininkai išsigelbės – buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Tačiau peržiūrėjus VAR sistemą jis buvo anuliuotas.

„Brighton“ ir toliau žengia 16-oje vietoje, o „Aston Villa“ su 15 taškų yra šeštas

Dar vieną pergalę iškovojo Londono „Chelsea“ ekipa, kuri namuose rezultatu 2:0 (1:0) palaužė „Newcastle United“ ekipą.

Svečiai į priekį išsiveržė sužaidus 10 minučių, kuomet kamuolį į savo vartus pasiuntė Federico Fernandezas.

Antrais įvartis krito 65 minutę, kai pasižymėjo Tammy Abrahamas.

Dar vienose rungtynėse „Manchester United“ klubas 1:0 (0:0) nugalėjo „West Brom“ atstovus. Vienintelį įvartį 56 minutę po 11 metrų baudinio pelnė Bruno Fernandezas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.