L. Messi sąskaitoje yra dar vienas rekordas – su juo jį pasveikino nukarūnuotas Pele

„Barcelona“ klubo žvaigždė argentinietis Lionelis Messi pagerino dar vieną pasaulinį rekordą, kai antradienio rungtynėse prieš „Valladolid“ įmušė savo 644-ąjį įvartį katalonų klube. „Barcelona“ šalies pirmenybių dvikovoje „Valladolid“ nugalėjo 3:0, o L.Messi pasižymėjo 65 minutę.

Lionelis Messi.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Lionelis Messi.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-23 10:02

Dabar argentinietis yra daugiausiai įvarčių įmušęs žaidėjas, atstovaudamas vienam klubui. Jis aplenkė net ir garsųjį brazilą Pele, kuris „Santos“ komandoje buvo pasižymėjęs 643 kartus.

Po rungtynių L.Messi socialiniame tinkle tikino, kad negalvojo, jog kada nors jam pavyks pagerinti Pele rekordą.

„Kai aš pradėjau žaisti futbolą, niekada negalvojau, kad pagerinsiu rekordus, ypatingai tą, kurį pasiekė Pele“, – parašė žaidėjas.

Su šiuo pasiekimu L.Messi pasveikino ir pats Pele.

„Kai širdis pilna meilės, sunku išklysti iš kelio. Kaip ir tu, žinau, ką reiškia mylėti ir nešioti tą pačią sportinę aprangą kiekvieną dieną. Ir kaip tu, aš žinau, kad nėra geresnė vietos už tą, kur tu jautiesi kaip namie. Sveikinu, Lioneli, su rekordu“, – parašė Pele.

Jis apgailestavo, kad futbole tokie rekordai greitai apskritai dings – meilė vienai ekipai pastaraisiais dešimtmečiais nyksta.

„Tai kaip su dinozaurais. Mylintčio vieną komandą ir skyrusio jai visą karjerą greitai iš viso neliks“, – konstatavo Pele.

Vienas geriausių visų laikų futbolininkų prie „Barcelona“ ekipos prisijungė 14 metų, o aukščiausio lygio rungtynėse debiutavo 2004 m., kai jam buvo 17.

L.Messi su „Barcelona“ 10 kartų laimėjo Ispanijos pirmenybes, šešis kartus kėlė Karaliaus taurę ir keturiskart tapo UEFA Čempionų lygos laimėtoju.

L.Messi taip pat šešis kartus rinktas geriausiu planetos futbolininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.