Gargždų „Bangos“ tikslas – nežemesnė pozicija nei pernai

Prieš naująjį „Optibet A lygos“ sezoną komandos jau baigia rikiuoti savo gretas, tas pats metas apžvelgti, kaip šiuo metu klubai komplektuojasi ir nuspėti, ko iš jų tikėtis 2021-aisiais.

„Bangos“ šansai nenukristi žemiau 4-osios vietos yra išties realūs.<br>S.Čirbos nuotr.
„Bangos“ šansai nenukristi žemiau 4-osios vietos yra išties realūs.<br>S.Čirbos nuotr.
„Bangos“ šansai nenukristi žemiau 4-osios vietos yra išties realūs.<br>S.Čirbos nuotr.
„Bangos“ šansai nenukristi žemiau 4-osios vietos yra išties realūs.<br>S.Čirbos nuotr.
„Bangos“ šansai nenukristi žemiau 4-osios vietos yra išties realūs.<br>S.Čirbos nuotr.
„Bangos“ šansai nenukristi žemiau 4-osios vietos yra išties realūs.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 26, 2021, 8:20 PM

Praėjusiame sezone labai maloniai sirgalius nustebinusi Gargždų „Banga“ šiemet sieks neužleisti 4-osios vietos, tačiau ginti šią poziciją arba kilti dar aukščiau teks jaučiant dar didesnį konkurentų spaudimą. Vis dėlto Gargždų klubas buria solidžią kariauną, kuri kels problemų kiekvienam varžovui bei, kaip ir praėjusiais metais, gali atimti taškų ir iš čempionato favoritų.

„Banga“ oficialiai palinkėjo sėkmės penkiems atakuojantiems futbolininkams, iš kurių tikrai svarbią rolę vaidino tik į „Kauno Žalgirį“ sugrįžęs Renato Matosas. Iš Juliaus Kasparavičiaus buvo tikėtasi didesnio indėlio, tačiau puolėjui pilnai atsiskleisti neleido trauma.

Jonas Bičkus ir Sergejus Kundikas nepasinaudodavo suteiktais šansais ir įvarčiais neišsiskyrė, o su nuo suolo dažniausiai kildavusiu Deividu Lukošiumi sutartis pratęsta taip pat nebuvo.

Vis tik Gargždų klubo tarpsezonį galima vertinti pozityviai. Vėl pasipildžius Aleksandru Aksionovu, buvo išlaikyta visa gynėjų linija, o prie jos prisijungė gynybos krašte galintis rungtyniauti Ernestas Stočkūnas. Kontroliniuose mačuose kartu su Deividu Padaigiu rungtyniavo ne vienas peržiūroje dalyvavęs žaidėjas tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio, bet susitarimo su jais pasiekta nebuvo.

„Bangoje“ matysime tuos pačius vidurio saugus, o kraštuose oponentams ramybės ketina neduoti Shogo Yoshikawa ir Robertas Vėževičius. Išvykusius atakuojančius futbolininkus pakeitė į gimtąjį miestą sugrįžęs Simonas Urbys, iš „Kauno Žalgirio“ išsinuomotas Benas Anisas bei vienintelis žaidėjas, kurio Lietuvos futbolo aistruoliai nematė – japonas Norito Hashiguchi.

Pastarasis praėjusiame sezone žaidė itin egzotiško futbolo prasme Bangladešo čempionate, tačiau jo tautietis Sh. Yoshikawa į Gargždus 2020-aisiais atvyko iš taip pat egzotiškos Mongolijos pirmenybių ir puikiai pritapo „Optibet A lygoje“.

Savo ruožtu Po atkarpų Vilniaus „Žalgiryje“ ir „Kauno Žalgiryje“ vėl oranžinius „Bangos“ marškinėlius apsivilksiantis S. Urbys turi daug galimybių atsukti laikrodį atgal, kad pamatytume jį tokį, kaip gargždiškis 2018 metais rungtyniavo „Palangoje“.

Nieko keisto, kad pokyčių neįvyko ir vyr. trenerio pozicijoje – komandai toliau vadovaus šauniai 2020-aisiais padirbėjęs Tomas Tamošauskas. „Banga“ praėjusiais metais atėmė taškų iš visų čempionato ekipų, sezoną baigė 4-oje vietoje ir tai yra didelis šio stratego nuopelnas.

Praėjusiais metais Gargždų klubas varžovus dažniausiai baudė kontratakomis ir, įvertinus, kaip ši komanda komplektuojasi, dvikovose su tiesioginiais konkurentais dėl vietų tarptautinėse varžybose arba čempionato favoritais matysime panašų. Žinoma, akistatose su buvusiais Pirmos lygos atstovais greičiausiai matysime kitokį vaizdą.

Tiesa, vienas klausimas dar lieka neatsakytas – „Banga“ kol kas dar nesurado tiesioginės pamainos J. Kasparavičiui ir puolėjo pozicija, taip pat išvykus J. Bičkui bei S. Kundikui, yra išties neskaitlingai užpildyta. Realu, kad starto sudėtyje matysime Darių Zubauską arba kitą atakuojantį žaidėją, kuris įprastai nežaidžia atakos smaigalyje.

„Bangos“ šansai nenukristi žemiau 4-osios vietos yra išties realūs, tačiau norint pasiekti šį rezultatą būtina sustiprinti puolimo grandį. Be to, reikia įvertinti ir tai, kad Gargždų ekipos sudėtis nėra tokia skaitlinga ir, pasipylus traumoms ar diskvalifikacijoms, lygiavertės pamainos galima sulaukti tikrai ne visose pozicijose.

Jeigu Gargždų klubas sustiprins savo atakuojantį potencialą, o pagrindiniai komandos žaidėjai bus tokie patys „geležiniai“ kaip ir praėjusiais metais bei beveik nepraleis rungtynių, net ir kuklesnė rotacija gali užtikrinti „Bangai“ vietą pirmoje turnyro lentelės pusėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.