„Vyčio“ futbolininkų kelionė autobusu į Rusiją nebuvo pergalinga, tačiau kupina nuotykių Latvijoje buvo įstrigę 7 valandas

Lietuvos salės futbolo čempionas Kauno „Vytis“ antrą kartą klubo istorijoje žengė tarp 16 pajėgiausių Europos komandų. Nors kauniečiai garbingai kovėsi su Rusijos klubu, barjeras buvo per aukštas.

„Vyčio“ futbolininkams (raudoni marškinėliai) sunkiai sekėsi stabdyti Rusijos komandos atakas.<br>FK „Vytis“ nuotr.
„Vyčio“ futbolininkams (raudoni marškinėliai) sunkiai sekėsi stabdyti Rusijos komandos atakas.<br>FK „Vytis“ nuotr.
„Vyčio“ futbolininkams (raudoni marškinėliai) sunkiai sekėsi stabdyti Rusijos komandos atakas.<br>FK „Vytis“ nuotr.
„Vyčio“ futbolininkams (raudoni marškinėliai) sunkiai sekėsi stabdyti Rusijos komandos atakas.<br>FK „Vytis“ nuotr.
Kauno „Vytis“ pajėgiausiu šalies salės futbolo klubu tapo trečią kartą iš eilės.<br>FK „Vytis“ nuotr.
Kauno „Vytis“ pajėgiausiu šalies salės futbolo klubu tapo trečią kartą iš eilės.<br>FK „Vytis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 27, 2021, 9:24 AM

Preliminariame UEFA Salės futbolo Čempionų lygos etape „Vytis“ Jonavos sporto arenoje 3:1 įveikė Švedijos čempioną Stokholmo „Hammarby“ klubą.

Pagrindiniame etape burtai lėmė Vokietijos čempioną „Hohenstein-Ernstthal“ klubą, kuris namuose net 6:2 sutriuškino „Piyalepasa“ ekipą iš Turkijos. Vokietijoje vykusiose rungtynėse kauniečiai taip pat šventė pergalę 2:0.

Kitame etape kauniečių varžovu galėjo tapti 8 aukščiausią reitingą turinčios Europos komandos – po dvi iš Ispanijos, Portugalijos, Rusijos bei Kazachstano.

„Vyčiui“ teko išbandyti jėgas su Jugorsko „Gazprom-Ugra“ (Rusija) futbolininkais, tačiau dvikova vyko ne Sibire, o Pamaskvyje.

Pasienyje praleido 7 valandas

Kauno komanda į Rusijos sostinę važiavo autobusu, nes nuskristi lėktuvu šiuo metu taip pat būtų kilę didelių sunkumų.

Nemalonumai sportininkus užklupo Latvijos ir Rusijos pasienyje. Latvija dėl karantino dar griežčiau kontroliuoja judėjimą per sieną negu Lietuva, o „Vyčio“ atstovai iš anksto nepaprašė leidimo tranzitu kirsti kaimyninę šalį.

Formalumus pavyko sutvarkyti, tačiau tuo nemalonumai nesibaigė. Latvijos pasieniečiai išsiaiškino, kad du „Vyčio“ komandoje žaidžiantys Ukrainos futbolininkai išvis negalėjo įvažiuoti į Latviją, nes turi ne Šengeno, o Lietuvos nacionalines vizas. Jiems buvo skirtos baudos.

„Pasienyje praleidome septynias valandas“, – pasakojo „Vyčio“ komandos vadovas Darius Gurskis.

Pasak jo, įvažiuoti į Rusiją nekilo sunkumų – pagelbėjo iš šios šalies Sporto ministerijos atsiųsti dokumentai apie būsimas rungtynes.

Rusijos sostinėje sportininkai nepajuto jokių karantino apribojimų – veikia viešbučiai, kavinės, nereikalaujama nešioti kaukių. Automobilių srautas gatvėse išliko neįtikėtinai didelis, todėl nuolat susidaro spūstys.

Kauniečiai gyveno 20 kilometrų nuo arenos ir šiam keliui įveikti prireikdavo net 2 valandų.

Susidomėjimas neįtikėtinas

Susidomėjimas salės futbolu Rusijoje yra pasiekęs neįtikėtinas aukštumas, todėl nereikėtų stebėtis, kad šios šalies klubai veržiasi į Europos elitą.

Jugorsko „Gazprom-Ugra“ komanda žaidžia Liubercų sporto arenoje (Maskvos sritis). Joje telpa 5 tūkst. žiūrovų ir per šalies čempionato rungtynes ji visada būna pilna.

Čempionų lygos rungtynės vyko be žiūrovų, nes tokias taisykles yra nustačiusi UEFA.

„Susidomėjimą šiomis rungtynėmis, pasiruošimą joms ir informacijos gausą būtų galima lyginti su Kaune vykstančiomis „Žalgirio“ krepšinio rungtynėmis Eurolygoje“, – kalbėjo D.Gurskis.

Pasak jo, dvikovą stebėjo neįtikėtinas būrys žiniasklaidos atstovų, o komentatoriai turėjo surinkę gausybę informacijos apie Lietuvos futbolininkus.

„Negalėjome patikėti, kad jie apie mus žinojo tiek smulkmenų“, – juokėsi klubo vadovas.

Nepasinaudojo galimybe

„Gazprom-Ugra“ klubas gerai žinomas ne tik Rusijoje, mat prieš kelerius metus jis tapo UEFA Salės futbolo Čempionų lygos nugalėtoju.

„Turėjome parengę rungtynių planą ir jo laikėmės“, – pasakojo D.Gurskis.

Lemtingu momentu tapo 10-oji dvikovos minutė, kai kauniečiai gavo teisę mušti 10 metrų baudinį, tačiau „Vyčio“ saugas Lukas Sendžikas nepasinaudojo šia puikia galimybe. Jau po minutės kauniečiai patys praleido įvartį.

„Išsiveržę į priekį rusai atsipalaidavo ir juos pasivyti jau neliko galimybių“, – kalbėjo D.Gurskis. „Gazprom-Ugra“ svečius iš Lietuvos įveikė 3:0.

Kelionė namo užtruko trumpiau, tačiau abu futbolininkus iš Ukrainos teko išsiųsti į Kijevą. Vėliau jie bandys pasiekti Kauną.

2019-ųjų pradžioje „Vytis“ taip pat dalyvavo UEFA Salės futbolo Čempionų lygos pagrindinėse varžybose ir 3 grupės turnyre Jonavos arenoje grūmėsi su Rusijos, Kazachstano klubais bei garsiąja „Barcelona“ (Ispanija).

Kauniečiai tąkart pergalių neiškovojo, tačiau garbingai žaidė su visais varžovais.

Po sėkmingo pasirodymo tarptautinėje arenoje pernai rudenį paskelbtame UEFA pajėgiausių klubų reitinge „Vytis“ atsidūrė aukštoje 12-ojoje vietoje.

Pirmoji vieta reitinge atiteko „Barcelona“ (Ispanija) komandai, toliau išsirikiavo „Inter FS“ (Ispanija) bei „Sporting“ (Portugalija).

Artėja lemiamos čempionato kovos

Pabaigos link artėja Lietuvos Salės futbolo A lygos čempionato reguliarusis sezonas, kuriame dalyvavo 10 komandų.

Dėl varžybų tarptautinėje arenoje daugiausia rungtynių liko sužaisti „Vyčiui“, o kai kurios komandos jau baigė pasirodymą.

Į atkrintamąsias varžybas pateks 6 daugiausia taškų surinkusios komandos.

Dvi pajėgiausios ekipos iškart pakliuvo į pusfinalį – tokią teisę iškovojo „Vytis“ ir „Jonavos vikingai“.

Likusios 4 komandos dar susigrums ketvirtfinalyje – Mažeikių FK VIP kausis su Alytaus DFK „Dainava“, o FA „Šiauliai“ varžovu tapo „Gargždų pramogos“ (Klaipėdos r.).

Kauno „Vytis“ Lietuvos čempionato nugalėtoju tapo 4 pastaruosius sezonus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.