„Riterių“ žaidėjas M. Pavlovskis turi optimizmo: „Mūsų komandos kokybišką žaidimą dar pamatysite“

Du įvarčiai ir vienas rezultatyvus perdavimas – toks Vilniaus „Riterių“ dispečerio Marko Pavlovskio indėlis į komandos rezultatą per pirmąsias penkerias sezono rungtynes. Ši serbo statistika galėjo būti ir dar geresnė, tačiau po jo idealių perdavimų kartais ją pagerinti sutrukdydavo komandos draugų realizacija.

„Riterių“ žaidėjas Marko Pavlovskis.<br> E.Žaldario nuotr.
„Riterių“ žaidėjas Marko Pavlovskis.<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-14 18:21

Marko, kartu su Armantu Vitkausku ir Olaide Badmusu, yra vienas iš trijų ekipos žaidėjų, kurie šiame sezone aikštėje praleido visas 450 minučių. Tai nei kiek nestebina, nes nuo pat pirmosios treniruotės serbas aiškiai parodė, kad yra pasiruošęs būti komandos lyderiu.

„Niekas nepasikeitė (šypsosi), kaip tikėjau komanda vasario mėnesį, taip ja tikiu ir dabar. Futbole kartais reikia daugiau laiko nei esame įpratę turėti, tačiau mes – teisingame kelyje. Aišku, prarastų taškų niekas nebesugrąžins, tačiau mūsų komandos kokybišką žaidimą dar pamatysite. Žingsnis po žingsnio, treniruotė po treniruotės mes augame kaip komanda ir tie, kas yra arti mūsų, akivaizdžiai tai pastebi“, – sakė M. Pavlovskis.

Serbas „sprogo“ dvikovoje su „Nevėžiu“, kai pelnė du įvarčius. Iš pradžių idealiai sužaidęs į sienelę su Mindaugu Grigaravičiumi, jis po rikošeto pelnė pirmąjį įvartį, o likus žaisti šešias minutes – po baudos smūgio buvo pelnytas trečiasis rungtynių įvartis. Įdomu tai, kad po to įvarčio komandos draugai sveikino tiek M. Pavlovskį, tiek judesį link kamuolio dariusį Valentiną Jeriomenko.

„Kaip aš mačiau tą situaciją, tai kamuolio nelietė niekas. Kita vertus, man tai visai nesvarbu – svarbiausia, kad kamuolys atsidūrė vartų tinkle. Apskritai, rungtynės su „Nevėžiu“ mūsų jauniems vyrukams gali būti kertinės.

Po tokių pergalių atsiranda taip reikalingas pasitikėjimas savo jėgomis, gera atmosfera rūbinėje ir pasigėrėjimas tuo, ką darai. Kalbant apie mane asmeniškai, tai esu laimingas, kad po praėjusio sunkaus sezono vėl galiu daryti tai, kas man labiausiai patinka – žaisti futbolą.

Dar svarbiau, kad tą galiu daryti draugiškoje aplinkoje, kurioje visi pasiryžę vienas kitam padėti. Patikėkite, tai komfortabilu“, – pasakojo prieš aštuonerius metus Lietuvoje vykusio U-19 Europos čempionato nugalėtojų komandos kapitonas.

Šeštose „Optibet A lygos“ čempionato rungtynėse „Riterių“ laukia šiemet niekam lengvai taškų nedalinantys „Džiugo“ futbolininkai. Nepaisant gero telšiškių žaidimo, „Riteriai“ jau dabar nebeturi kur trauktis, nes taškų per penkerias rungtynes išdalinta yra gerokai per daug.

„Puikiai žinome, kad rungtynės nebus lengvos. „Džiugas“ yra labai gerai organizuota komanda. Vis tik, pasinaudoję savo ginklais, pasitikėjimu ir motyvacija, tikiu, kad galime sužaisti labai geras rungtynes ir laimėti“, – apie būsimą mūšį kalbėjo M. Pavlovskis.

Rungtynės tarp „Džiugo“ ir „Riterių“ bus žaidžiamos penktadienį 17 valandą. Vilniaus ekipa šiuo metu A lygoje žengia septinta, po penkių mačų surinkusi tik 4 taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.