„Liverpool“ namie taip ir nepramušė „Real“ gynybos ir iškrito iš UEFA Čempionų lygos turnyro

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje didžiulį susidomėjimą kėlė anglų „Liverpool“ ir Madrido „Real“ revanšo mūšis. Ispanijoje pirmame turnyro ketvirtfinalio mūšyje 3:1 pergalę šventė „Real“, tačiau pelnytas įvartis išvykoje anglams buvo palikęs vilčių.

„Liverpool“ ekipa nesugebėjo įmušti „Real“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Liverpool“ ekipa nesugebėjo įmušti „Real“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Madrido „Real“ ekipa rodo galingą žaidimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Madrido „Real“ ekipa rodo galingą žaidimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 10:04 PM, atnaujinta Apr 15, 2021, 12:31 AM

Nors buvo manyta, kad dvikovoje ir vėl netruks įvarčių, vis dėlto klubai neįmušė nė vieno ir mačas baigėsi 0:0. Tad į pusfinalį pateko „Real“ klubas, kuris susikaus su kitu anglų klubu – Londono „Chelsea“.

Jau rungtynių pradžioje situacija galėjo rimtai komplikuotis ispanams: Mohamedas Salah 2 min. atsidūrė 5 metrai iki varžovų vartų su kamuoliu, tačiau smūgiavo tiesiai į vartininką.

Po šio momento „Liverpool“ turėjo dar kelias galimybes pelnyti įvartį, tačiau visą laiką smūgiuojami kamuoliai skriejo aukščiau vartų arba šalia skersinių.

Antrame kėlinyje vaizdas aikštėje mažai kuo pasikeitė – šeimininkai vangiai bandė ieškoti spragų „Real“ gynyboje, o jei rasdavo, netaikliai smūgiuodavo.

Madrido klubo žaidėjai surengė vos kelias šiek tiek padoresnes atakas, tačiau didesnių grėsmių prie „Liverpool“ vartų nesukūrė.

Į vartų pusę anglų ekipa iš viso smūgiavo 15 kartų, o Madrido atstovai – 7, „Liverpool“ kėlė 11 kampinių, „Real“ – 3.

Ispanijos karališkasis klubas pirmą kartą nuo 2017-2018 metų sezono žais Čempionų lygos pusfinalyje ir tai bus pirmas kartas, kai klubas tai darys be 2018 metais iš ekipos pasitraukusio portugalo Cristiano Ronaldo.

Iš viso „Real“ Čempionų lygos pusfinaliuose žais 14-ąjį kartą ir tai yra varžybų rekordas: septynis kartus ispanai šventė pergalę. Ir tai yra rekordinis pasiekimas.

Pusfinalio akistatos su Londono ekipa vyks balandžio 27-28 dienomis, o atsakomasis mačas planuojamas gegužės 4-5 dienomis.

Madrido futbolininkai dabar yra puikios sportinės formos. Savaitgalį jie Ispanijos pirmenybių „El Clasico“ mūšyje 2:1 nugalėjo „Barcelona“ klubą ir pakilo į antrąją vietą. Vos vienu tašku daugiau turi pirmaujantis Madrido „Atletico“.

„Liverpool“ Anglijos „Premier“ lygoje po labai atkaklios kovos rungtynių pabaigoje 2:1 palaužė Birmingamo „Aston Villa“ pasipriešinimą ir šoktelėjo į šeštąją poziciją.

Jurgeno Kloppo auklėtiniai įnirtingai siekia patekti į pirmąjį ketvertą. Jie nuo ketvirtąją vietą užimančio Londono „West Ham“ atsilieka trimis taškais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.