Prieš seniai regėtą Kauno derbį A lygoje – „Kauno Žalgirio“ viltys pratęsti gerą atkarpą

Trečiadienį Lietuvos futbolo A lygoje „Kauno Žalgirio“ futbolo komandos laukia pirmoji dvikova Kauno mieste šių metų sezone. Tiesa, ne „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos stadione, o LFF treniruočių centre, kuriame savo namų rungtynes žaidžia Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ komanda.

 Kauno derbių nebuvo nuo 2019 metų.<br> V.Kuralavičiaus nuotr.
 Kauno derbių nebuvo nuo 2019 metų.<br> V.Kuralavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

zalgiris.lt

Apr 20, 2021, 1:28 PM, atnaujinta Apr 20, 2021, 1:34 PM

Balandžio 21 dieną Kaune įvyks pirmasis šio sezono miesto derbis, kurio stipriausioje šalies lygoje nebuvo nuo 2019-ųjų metų, kai „Kauno Žalgirio“ varžovu buvo dabar jau išnykęs Kauno „Stumbras“.

„Hegelmann Litauen“ — šio sezono A lygos debiutantai. LFF Pirmoje lygoje pernai antrą vietą užėmusi ekipa pasinaudojo galimybe ir prisijungė prie stipriausių šalies komandų. Kol kas komanda per septynerias rungtynes iškovojo septynis taškus ir žengia šeštoje turnyro lentelės vietoje, o trylika taškų turintys žalgiriečiai žengia ketvirti.

Prieš pirmąjį miesto derbį su Žalgiris.lt svetaine mintimis pasidalijo komandos futbolininkas Domantas Putrius.

„Prieš kiekvieną derbį galvoje kirba kitokios mintys, kadangi susitinka to paties miesto komandos. Norisi pasirodyti kiek įmanoma geriau, tačiau esame nusiteikę lygiai taip pat, kaip ir prieš ankstesnes rungtynes. Niekas nesikeičia“, — pasakojo 21-erių metų saugas.

Komandos tarpusavyje jėgas išmėgino pasirengimo sezonui metu. Tada pergalę rezultatu 1:0 iškovojo Roko Garasto auklėtiniai. Pergalingu tapo Philipo Otele įvartis.

„Tada buvo smagios rungtynės. Tai yra žaidžianti komanda ir manau, kad šiemet jie dar nustebins. Reikia neatsipalaiduoti. Treneriai akcentuoja, kad jokiu būdu negalime nuvertinti varžovų — visi jie yra lygūs, o mums reikalingi trys taškai. Tikime, kad rungtynėse pasiekta pergalė prieš „Dainavą“ mums taps atspirties tašku“, — oficialiai klubo svetainei pasakojo žalgirietis.

Per visą praėjusį A lygos sezoną aikštėje vos tris kartus pasirodęs D.Putrius šiemet spėjo sužaisti jau keturiuose susitikimuose, o paskutinius du pradėjo startinėje komandos sudėtyje.

„Iš pradžių nebuvo lengva, bet dabar, kuo toliau, tuo geriau jaučiuosi. Manau, kad pavyko visai neblogai išnaudoti savo šansus. Buvo klaidų gynyboje, bet reikia stengtis visų rungtynių metu, neprarasti koncentracijos ir žaisti iki galo. Atrodo, kad tikrai galiu žaisti“, — savo gautomis galimybės džiaugėsi jaunas žaidėjas.

Beje, pirmasis Kauno derbis bus išskirtinis ir tuo, kad pirmą kartą šiame sezone dvikovą gyvai galės stebėti sirgaliai. 150 pirmųjų atvykusių į stadioną turės užsiregistruoti ir dėvėdami apsaugines veido kaukes galės patekti į vidų.

„Manau, kad tai tik į gerą pusę. Nepaisant to, kad žaidžiame ne savo namų aikštėje, tačiau tame pačiame mieste tikimės sulaukti ir savo sirgalių palaikymo. Žiūrovai tiek vienai, tiek kitai komandai suteiks gerų emocijų“, — svarstė D.Putrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.