UEFA grasinimai Madrido „Real“ prezidentui kelią juoką: būkite ramūs – mus saugo įstatymai

Po pirmadienį futbolo padangėje susprogdintos bombos apie Europos Superlygos sukūrimą ši žinia suskaldė šios sporto šakos bendruomenę.

F.Perezas (kairėje) ir buvęs „Real“ futbolininkas C.Ronaldo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
F.Perezas (kairėje) ir buvęs „Real“ futbolininkas C.Ronaldo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2021, 11:29 AM

Šiuo metu 12 Europos didžiųjų futbolo komandų apjungianti idėja patiko ne visiems – Europos futbolo federacijų sąjunga (UEFA) pirmadienį pareiškė, kad žaidėjams iš Superlygą kuriančių klubų bus draudžiama atstovauti savo šalims per Europos ir pasaulio čempionatus.

Į galimus draudimus netrukus sureagavo ir Superlygos vadovu išrinktas Madrido „Real“ prezidentas Florentino Perezas, kuris „El Chiringuito“ laidai teigė, kad visi UEFA prezidento Aleksandro Čeferino grasinimai yra bereikšmiai.

„Kiekvienas žaidėjas gali būti ramus, nes taip nenutiks. Jiems nebus uždrausta rungtyniauti nei pasaulio, nei Europos futbolo čempionatuose“, – teigė F.Perezas.

Jis taip pat pridūrė, kad pirmadienį vakare pasirodę pranešimai apie galimą komandų pašalinimą iš vietos čempionatų bei „Manchester City“, Londono „Chelsea“ ir Madrido „Real“ klubų laukiantys draudimai, kurie neleis jiems rungtyniauti šio sezono UEFA Čempionų lygos pusfinalyje yra tik betikslis burnos aušinimas.

„Niekam nebus uždrausta dalyvauti Čempionų lygoje ar šalies čempionatuose. Tai neįmanoma. Aš galiu jus patikinti 100 proc. Įstatymai mus saugo, todėl tai yra tiesiog betiksliai grasinimai“, – argumentavo F.Perezas.

„Real“ prezidentas taip pat metė akmenį ir į A.Čeferino daržą sakydamas, kad šiuo metu UEFA trūksta skaidrumo ir šioje organizacijoje reikia atsinaujinimo.

„UEFA turi pasikeisti. Mes nenorime, kad prezidentas svaidytųsi grasinimais ir įžeidinėjimais. Mums reikia daugiau skaidrumo.

Mes žinome LeBrono Jameso atlyginimą, bet nežinome UEFA prezidento atlyginimo. Tai nėra priimtina“, – samprotavo F.Perezas.

„Sky Sport Italia“ skelbė, kad UEFA visiems klubams, kurie žada žaisti Superlygoje, jau rengia ieškinius, kurie gali siekti iki 60 mlrd. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.