Apie godžius klubus suokęs UEFA prezidentas A. Čeferinas – ne be nuodėmės: per pandemiją solidžiai didinosi algą

Šią savaitę garsiai kalbėjęs apie godžius klubus, kurie tik dėl pinigų įkūrė Superlygą, UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas visų pirma turėtų pasižiūrėti į save. Kaip sakoma, žuvis pūva nuo galvos.

UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-23 14:37, atnaujinta 2021-04-23 15:17

Portalas „Calcio e Finanza“ praneša, kad pasaulinė koronaviruso pandemija Slovėnijos futbolo valdininkui nė motais – jis pasididino praėjusiais metais algą net 25 procentais.

Portalo informuoti šaltiniai praneša, kad A.Čeferinas praėjusiais metais uždirbo 2,19 mln. eurų iki mokesčių. Tai yra 450 tūkst. eurų daugiau nei 2019-aisiais.

Ne ką menkesnis ir UEFA generalinio sekretoriaus Theodore'o Theodoričio apetitas – jis praėjusiais metais kaip algą gavo 1,23 mln. eurų iki mokesčių ir tai yra 164 tūkst. eurų daugiau nei 2019 metais.

Kitą vertus, galima sakyti, kad tai buvo savotiška kompensacija generaliniam sekretoriui, kuris prieš dvejus metus premijomis gavo 320 tūkst. eurų, o šįkart liko be jų.

Teigiama, kad UEFA prezidentas negali sau išsirašinėti premijų remiantis organizacijos įstatais. 

Kol UEFA valdininkai didinosi algas, buvo paskaičiuota, kad per praėjusių metų pandemiją UEFA biudžetas nuo 3,86 mlrd. susitraukė iki 3,04 mlrd. eurų.

Nuo praėjusių metų kovo iki šių metų balandžio visi Europos klubai patyrė neoficialiais skaičiavimais 5 mlrd. eurų nuostolių, o Čempionų lygoje kovojančios komandos – 400 mln. eurų nuostolių.

2017 metais UEFA buvo paskelbusi, kad nuo 2016-ųjų prezidentu išrinktas A.Čeferinas per metus uždirba 1,56 mln. Šveicarijos frankų (1,33 mln. eurų) per metus iki mokesčių.

A.Čeferino atlyginimas 2016–2017 metais buvo panašus į FIFA prezidento Gianni Infantino atlygį, kuris per metus uždirbo 1,3 mln. eurų.

Tiesa, FIFA prezidentas turi galimybę gauti ir premijas, kuria jis naudojasi.

A.Čeferino atlyginimas 2017-siais buvo gerokai mažesnis nei jo pirmtako – iš posto išprašyto prancūzo Michelio Platini: jis siekė apie 2 mln. eurų.

UEFA prieš trejus metus skelbė, kad generalinis sekretorius Theodore'as Theodoritis gavo 811 tūkst. eurų atlyginimą iki mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.