„Riterių“ saugas R. Filipavičius įvertino lygiąsias su čempionais išplėšusį įvartį

Lietuvos futbolo A lygos rungtynėse prieš Vilniaus „Žalgirį“ sužaidus beveik valandą, nuo Vilniaus „Riterių“ suolo pakilo Rokas Filipavičius. Po trylikos žaidimo minučių jis su komandos draugais liūdėjo dėl Tomislavo Kišo tikslaus smūgio, tačiau dar kelių akimirkų 21-erių saugas vienu lietimu pasiuntė kamuolį į Edvino Gertmono ginamus vartus ir išlygino rezultatą.

 R.Filipavičius išlygino rezultatą.<br> E.Žaldario nuotr.
 R.Filipavičius išlygino rezultatą.<br> E.Žaldario nuotr.
 R.Filipavičius išlygino rezultatą.<br> E.Žaldario nuotr.
 R.Filipavičius išlygino rezultatą.<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

fkriteriai.lt

Apr 27, 2021, 10:50 AM

Tai buvo tik antras R. Filipavičiaus įvartis vilkint „Riterių“ marškinėlius, tačiau šįsyk jis lėmė tašką prieš šalies čempioną.

Nuo 2019-ųjų „Riteriams“ atstovaujantis futbolininkas užpernai ir pernai dažniau pralaimėdavo konkurencinę kovą klubo draugams, todėl dažniau atstovaudavo B komandai. Šiemet situacija pasikeitė – paskutinėse penkeriose rungtynėse treneriai Rokui suteikė maždaug po pusvalandį ir jis tą pasitikėjimą kuo puikiausiai pateisina.

„Šiais metais jaučiuosi labiau savimi. Turbūt, tam didžiausią įtaką padarė sustiprėjimas psichologiškai, pasitikėjimas savo gebėjimais ir žinojimas, kad galiu. Aišku, prie viso šito didele dalimi prisideda komanda – kai jai sekasi ir atsiranda pergalės, automatiškai tampa lengviau žaisti ir atskleisti savo geriausias savybes.

Gali atrodyti, kad turiu nedaug laiko parodyti savo sugebėjimus, bet mes žaidžiame kas tris dienas, o pusvalandis yra ilgas laiko tarpas, per kurį gali įvykti daug dalykų. Kartais jo tikrai pakanka treneriams įrodyti, jog esi vertas starto sudėties“, – sakė vienas naudingiausių „Riterių“ dvikovos su „Žalgiriu“ žaidėjas.

Tuo metu, kai R. Filipavičius žengė į aikštę, „Žalgiris“ visiškai buvo perėmęs kontrolę į savo rankas. Natūralu, kad tikslas buvo atsilaikyti ir kontratakos metu ieškoti savojo šanso. Atsilaikyti 73 minutę nepavyko.

„Akivaizdu, kad tuo metu buvo nusivylimas, bet greitai suvokėme, jog negalime nuleisti rankų ir pasiduoti anksčiau laiko. Žinojome, kad yra pakankamai laiko pakeisti rezultatą. Dar svarbiau, kad visi tikėjome, jog galime tai padaryti.

Labai džiugu, kad pusiausvyrą atstatėme taip greitai. Gavau iš Aleksandro (Levšino) perdavimą ir tuo metu refleksas „patarė“ smūgiuoti vienu lietimu. Per tokį trumpą laiką sunku apsvarstyti kitus galimus variantus, juolab, kad žaidžiant prieš rimtus varžovus, kelių lietimų baudos aikštelėje daryti niekas neleis. Po rungtynių įsijungiau tą epizodą pažiūrėti iš šono, tai galiu pasakyti, kad jei būčiau daręs papildomą lietimą, įvarčio greičiausiai nebūtų“, – apie savo svarbiausią įvartį „Riterių“ komandoje kalbėjo R. Filipavičius.

Jau šį ketvirtadienį „Riterių“ laukia kelionė į Gargždus ir susitikimas su „Bangos“ futbolininkas. Verta pažymėti, kad šiame sezone „Riteriai“ ir „Banga“ tarpusavyje dar nežaidė.

„Kalbant apie mane asmeniškai, tai viskas atsiremia į pasitikėjimą savimi, o įvarčiai to pasitikėjimo tikrai prideda. Kažkaip tikiu, kad tai ne paskutinis mano įvartis šiais metais.

Žvelgiant į „Bangą“, tai labai rimta, gerai sukomplektuota, beveik visą branduolį nuo praėjusių metų išsaugojusi komanda, su kuria niekada nebūna lengva rungtyniauti. Vis tik, noriu tikėti, kad šiuo metu esame stipresnė komanda ir iš Gargždų grįšime su trimis taškais“, – sakė R. Filipavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.