Europos lygos finale Lenkijoje kovos „Manchester United“ ir „Villarreal“

Ketvirtadienį paaiškėjo UEFA Europos lygos finalo dalyvės ir lemiamoje akistatoje gegužės 26-ąją Lenkijoje susikaus Ispanijos ir Anglijos ekipos. Buvo šansas, kad finale kovos du anglų klubai, tačiau savo galimybe nepasinaudojo Londono „Arsenal“.

E.Cavani gelbėjo „Manchester United“.<br> AFP/Scanpic.com nuotr.
E.Cavani gelbėjo „Manchester United“.<br> AFP/Scanpic.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2021, 12:52 AM

Į finalą ketvirtadienį žengė „Villarreal“ ekipa, kuri išvykoje lygiosiomis 0:0 sužaidė su „Arsenal“ ir po pergalės pirmajame mače 2:1 iškovojo kelialapį į Gdanską.

Tai pirmasis kartas nuo 2016 metų, kai „Arsenal“ nežais jokiame finale – nei šalies taurėse, nei tarptautinėse varžybose.

Tuo tarpu net aštuntą kartą į tarptautinių futbolo turnyrų finalus prasimušusi anglų „Manchester United“ pralaimėjo antrąsias rungtynes italų „Roma“ ekipai rezultatu 2:3 (0:1), tačiau seriją laimėjo bendru rezultatu 8:5. Pirmąją akistatą namie Mančesterio atstovai laimėjo 6:2.

Po Edinsonas Cavani įvarčio 39 min. anglai pirmavo ir jau svajojo apie dar vieną sutriuškinimą.

Tačiau jau antrojo kėlinio pradžioje atkutę italai tiesiog surengė rimtą svečių vartų šturmą – po įvarčius 57-ąją ir 60 min. pelnė Edinas Džeko ir Bryanas Cristante, o dar keli smūgiai tiesio stebuklingai nepadidino skirtumo. Vienu metu atrodė, kad įmanoma sulaukti ir sensacijos.

Italijos atstovų svajones apramino tas pats E. Cavani, kuris 68-ąją minutę rezultatą išlygino.

Vis tik 83-ąją minutę Alexas Tellesas nukreipė kamuolį į savo vartus ir „Roma“ šventė simbolinę pergalę antrajame pusfinalio mače.

Anglai į Europos lygos finalą prasimušė antrą kartą ir pirmąkart nuo 2017-ųjų: tąkart jie laikė rankose taurę, įveikę Amsterdamo „Ajax“ 2:0.

Nors „Manchester United“ į įvairių turnyrų finalus prasimušė 8 kartą, rekordininku tarp Anglijos komandų išlieka „Liverpool“, kuris tai darė 14 kartų.

Tuo tarpu „Villarreal“ apskritai pirmą kartą pateko į tokio lygio finalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.