„Gintros“ futbolininkė R. Šešplaukytė: jaudulys yra gera paspirtis stengtis ir eiti pirmyn

Šiais metais Šiaulių „Gintros“ klubo sistemos jaunimo komanda „Gintra-ŠSG“ varžosi Lietuvos moterų futbolo asociacijos I lygos pirmenybėse. Po dviejų sužaistų turų Šiaurės-Vakarų regione ekipa rikiuojasi pirmoje turnyrinės lentelės pozicijoje.

 R.Šešplaukytė.<br> E.Černiausko nuotr.
 R.Šešplaukytė.<br> E.Černiausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilius Dambrauskas

May 11, 2021, 11:35 AM, atnaujinta May 11, 2021, 11:38 AM

Jaunosios šiaulietės pirmajame ture Kaune 4:1 nugalėjo „Kauno Žalgirio FA“ futbolininkes, antrajame 3:0 įveikė „Tauragės SC-MFK“ vienuolikę ir nesiruošia sustoti. Komandai iškeltas tikslas – laimėti I lygos čempionatą. Tiesa, net ir šiam scenarijui išsipildžius vargu ar jaunimo komanda galėtų tikėtis vietos kito sezono A lygos čempionate, kadangi vadinamos dublerių komandos pagal galiojančius įstatus negali varžytis toje pačioje lygoje. Tokiu atveju, beliktų tikėtis Lietuvos futbolo federacijos vykdomojo komiteto pritaikytos išimties taisyklės.

Vis dėlto šie dalykai yra ateities klausimai, o šiuo metu Tatjanos Veržbickajos treniruojamos „Gintra-ŠSG“ futbolininkės kasdien sunkiai pluša treniruotėse ir atsakingai ruošiasi kiekvienoms rungtynėms.

Viena iš „Gintra-ŠSG“ auklėtinių Rusnė Šešplaukytė rungtyniaujanti centro saugės pozicijoje sėkmingai pradėjo šį sezoną ir tikisi aukštą kartelę išlaikyti viso sezono eigoje. Lietuvos U-17 merginų rinktinės narė pirmajame ture pasižymėjo dviem įvarčiais.

„Įmušti visada smagu, bet futbolas yra komandinis žaidimas ir tik visos komandos pergalė galutiniame rezultate suteikia tikrąjį džiaugsmą. Tikiuosi šiais metais šį jausmą patirti gana dažnai“, – fkgintra.lt pabrėžė penkiolikmetė futbolininkė.

– Sezoną komandą pradėjo dviem pergalėmis Kaune ir Tauragėje. Kaip vertinate komandos ir savo asmeninį startą I lygoje?

– Žinoma, teigiamai. Iškovotos dvi pergalės, turime 6 taškus ir ruošiamės artimiausioms rungtynėms su Kauno rajono „Vilkija“. Tikslas yra pratęsti pergalių seriją kaip įmanoma ilgiau ir rinkti taškus. Nors mūsų komandos branduolys išlikęs tas pats, vis dėlto atėjus naujam sezonui vėl prireikia laiko susižaidimui, tenka atrasti ir savo asmeninę rolę, įgyti optimalią sportinę formą. Draugiški santykiai už aikštės ribų labai padeda siekti gerų rezultatų. Mano nuomone, tai yra vienas esminių veiksnių. Tiek man asmeniškai, tiek komandai yra dar labai daug vietos tobulėjimui, todėl noriu, kad mūsų kaip komandos ir mano asmeniškai pasirodymus vertintų treneriai, specialistai.

– Praėjusiais metais komanda žaidė A lygoje, šiais metais varžomasi laipteliu žemiau – I lygoje. Komandos tikslai taip pat kardinaliai pasikeitė, dabar esate vertinamos kaip vienos pagrindinių favoričių. Ar pasikeitęs statusas formuoja didesnę atsakomybę?

– Iš dalies taip. Praėjusiais metais žaidėme A lygoje ir į prizininkių trejetą realiai nepretendavome. Žinoma, rungtynės yra rungtynės, kokioje lygoje bežaistum jos turi vienodą svarbą. Aišku, kuomet dažniau laimi ir sieki aukščiausių tikslų suvoki, kad kiekvienose rungtynėse praleistas įvartis gali kainuoti labai brangiai. Kažkokio papildomo spaudimo nejaučiame – kasdien treniruojamės ir stengiamės po kiekvienos dienos tapti geresnėmis žaidėjomis. Šiuo metu tobulėjimas asmeniškai ir tuo pačiu kaip visos komandos mums yra pagrindinis tikslas.

– „Gintra-ŠSG“ žaidėjos pagal įstatuose numatytą taisyklę gali žaisti ir A lygoje atstovaujant pagrindinei „Gintros“ komandai. Jau tai teko išmėginti – ne tik debiutavote rungtynėse prieš „Utenį“, bet ir debiutą pagardinote dviem įvarčiais. Ar geras asmeninis pasirodymas suteikė papildomos motyvacijos, pasitikėjimo savo jėgomis?

– Jaudulys yra gera paspirtis stengtis ir eiti pirmyn kas benutiktų. Tas nervingumas ir vidinis jaudulys visuomet yra prieš rungtynes iki kol įžengi į aikštę. Nuaidėjus teisėjo švilpukui prasideda kova ir darai viską kas geriausiai komandai ir ko reikalauja treneriai. Taip, žinoma, sėkmingos rungtynės nuteikia pozityviai, motyvuoja toliau stengtis ir siekti, kad tai pasikartotų dažniau.

– Ar turite savo idealą aikštėje?

– Ne, vienos išskirtinės žaidėjos ar žaidėjo į kurį bandyčiau lygiuotis neturiu. Man futbolas patinka kaip visos komandos žaidimas. Aišku stengiesi mokytis iš geriausių, bet tokių yra labai daug.

– Kokius pagrindinius tikslus išsikėlėte prieš šį sezoną?

– Sunkiai dirbti, bandyti įvykdyti aikštėje tai, ko reikalauja trenerė ir aišku tobulėti, tobulėti ir dar kartą tobulėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.